Het is bijna vakantie! En dat betekent tijd voor een heleboel leuke binnenspeel activiteiten, want in de voorjaarsvakantie wil het weer nog niet altijd mee zitten. Gelukkig is er genoeg te doen, en heeft Pinterest (how I love it!!) meer dan genoeg ideeën om verveelde kids mee te vermaken. Maar…. Wat is er nou eigenlijk leuker dan de kids zichzelf gewoon laten vervelend en een beetje creatief te laten worden? Steeds meer pedagogen pleiten voor verveling, in plaats van vermaken. Verveling zorgt er namelijk voor dat kinderen tot rust komen en creatiever worden. en zo weer zelf iets bedenken om te doen.

Unknown

Dus hup, zet je hele vakantie planning vol Pinterest ideeën en betaalde activiteiten (zoals een indoor speeltuin of een dierentuin waar je met regen ook terecht kan). Tijd voor verveling! Maar natuurlijk niet echte verveling de hele vakantie door. Gewoon gecreëerde verveling. Oké, ik zal mezelf wat duidelijker maken. Leg gewoon eens een bak met Lego op de grond. Geen boekjes, geen stappenplan, geen grondplaten, en vooral géén aanwijzingen van papa en mama. Kijk maar eens wat er van terecht komt. Mooie bouwwerken of allerlei fantasie dieren?

Mocht je er echt niet uit komen, en hebben je kinderen nog niet zo’n creatief brein dan kun je ook altijd nog Lego Creator kopen. Dan heb je aan één doosje genoeg voor wel drie verschillende bouwwerken (meestercreaties!). Dus toch een klein beetje voor geprogrammeerd maar je kunt nog zeker al je creativiteit erop los laten. Misschien kun je met één zo’n doosje wel meer dan drie creaties maken. Wij maakten bijvoorbeeld van het aapje, ook een mini huisje. Oké, je had er wel wat voorstellingsvermogen voor nodig om er een huis van te maken, maar de kids hadden ontzettend plezier ervan. Mocht je nu op zoek zijn naar een Lego Creator set of een andere leuke Lego doos dan kun je die onder andere bij Lobbes.nl kopen.

31019_box