Met die lange donkere dagen, is een filmavondje met een grote bak popcorn natuurlijk haast niet meer te missen. Maar welke films moet je nu echt gezien hebben? En vooral heel lastig, welke films zijn er (naast Dora en Peppa Big) ook leuk voor de wat jongere kids? Wij zetten de beste kinderfilms voor je op een rijtje en geven onze review.

Paw Patrol ‘Reddingsmissies in de winter’

Wie kent ze niet. De zes reddingspups uit Avonturenbaai: Chase, Marshall, Rocky, Puin , Zuma en Skye – die worden geleid door de 10-jarige Ryder. Paw Patrol rolt door de sneeuw en glijdt over het ijs in deze 7 wintermissies, inclusief een dubbel avontuur om Kerstmis te redden! Een skilift reddingsactie en een sneeuwmonster opsporen, geen missie is te groot en geen pup te klein. Zie ook hoe Rubble bij het team komt door te helpen in een situatie vol met sneeuw!

paw patrol reddingsmissies in de winterPaw Patrol is heus niet alleen voor jongens. Meisjes zullen het ook helemaal geweldig vinden als de pups het kerstfeest redden. Paw Patrol is al geschikt voor kids vanaf een jaar of drie en leuk tot minstens 7 jaar. Dus heb je koters in deze leeftijdscategorie dan is deze film zeker een aanrader. De avonturen zijn net niet té spannend maar leuk genoeg voor de wat oudere kids. De grapjes die erin verwerkt zijn, zijn zelfs voor papa en mama leuk.

Barbie in het grote puppy-avontuur

Barbie en haar zussen Skipper, Stacie en Chelsea en hun schattige nieuwe puppy vrienden vinden onverwachts mysterie en avontuur wanneer zij terugkeren naar Willow. Terwijl ze door herinneringen bladeren op de zolder van oma vinden de zussen een oude kaart, ze denken dat deze de weg wijst naar een schat die in de stad begraven ligt. Met hun puppy vrienden op sleeptouw gaan de vier meiden schat zoeken, onderweg ontdekken zij dat de liefde en plezier dat zij delen als zussen de grootste schat is!

Barbie in het puppyavontuur

De puppy’s hebben allemaal hun eigen karaktertje waardoor elk gezinslid wel een favoriet heeft. Af en toe toch ook wel heel spannend (voor onze drie jarige tester dan) maar de hele film moest afgekeken worden, dat dan weer wel. Wat zal de schat zijn? Diamanten, goud of spek? Tijdens hun zoektocht worden de meiden en hun nieuwe vriendjes, ook nog eens achtervolgd door twee boeven.

Hoewel we Barbie’s eigenlijk toch wel heel erg meisjesachtig vinden, vond onze ‘mannelijke’ tester het ook nog wel interessant genoeg om te blijven kijken. Misschien dat de schattige en stoere pups daarin stiekem een grote rol speelde.

Bekijk hier de trailer:

Barbie en haar zusjes in het grote puppy avontuur…

Thomas de stoomlocomotief: De legende van de verloren schat

Schip ahoy! In dit nieuwe avontuur begint Thomas de Stoomlocomotief aan een spectaculaire zoektocht vol verrassingen en nieuwe vrienden. Want als hij per toeval een oud piratenschip ontdekt, duurt het niet lang voordat iedereen op zoek gaat naar de legendarische piratenschat. Maar Thomas en zijn vrienden komen al snel in de problemen, en zullen alle zeilen moeten bijzetten om de schat te redden. Zal het ze lukken? Je ziet het in dit extra lange verhaal!Thomas de stoomlocomotief, de legende van de verloren schat

Het verhaal van Thomas begint met een trots treintje dat denkt dat heel Sobibor om hem draait. Totdat het allemaal niet zo goed gaat, en hij voor straf een laag baantje krijgt en een andere coole locomotief zijn mooie baan overneemt. Als Thomas ’s nachts wat rondsnuffelt komt hij een heuse piraat en een boot op wielen tegen!

Hoe zal dit avontuur aflopen? Vinden ze de schat van Sobibor op tijd, of is de piraat hem te slim af?!

 

 

 

Bekijk hier de trailer:

Playmobil’s Super 4

Een ridder, een piraat, een fee en een slimme agent vormen samen Super 4. Ze beleven de spannendste avonturen in de gevaarlijkste omgevingen. Niets staat de Super 4 en hun ultramoderne voertuig in de weg!
De vier hoofdrolspelers in deze animatieserie zijn Alex de Ridder, Ruby de Piraat, Gene de Agent en Twinkle de Fee. Ze maken diverse spannende avonturen mee op verschillende Playmobil eilanden. Alle karakters en werelden in de Playmobil TV serie Super 4 zijn gebaseerd op het speelgoed van Playmobil.

Super 4 dvd

We kenden zelf de Super 4 nog niet zo goed. Maar na het zien van deze film wisten we dat er meer is dan alleen maar Playmobil speelgoed!

Tijdens de spannende reis gaan Alex, Ruby, Gene en Twinkle op avontuur naar verschillende eilanden. Houden je kids van een film waarin veel transformaties en andere hightech uitvindingen in voorkomen? Dan is deze film echt wat voor jullie. Onze tester van drie jaar vond de film helemaal niks en af en toe toch wel te eng. Dus misschien dat deze film meer is voor stoere kids vanaf een jaar of vier.

 

 

 

Bekijk hier de trailer: