Ja, het weekend was heerlijk maar wat moeten we nu doen met deze kou, regen en wind? Ik was eerlijk gezegd erg blij dat het zulk mooi weer was, want de kids waren de halve dag buiten en de andere helft op school! Maar nu… Nu zijn we weer binnen. Net als het afgelopen half jaar dus  😉  Waar wij vooral mee spelen? Kapla, Littlest Petshop en natuurlijk LEGO. LEGO Duplo, of de Duplo in combinatie met Hubolino (voor de coolste knikkerbanen) en LEGO City en Friends. Nu zag ik laatst op school de Lego Technic series, en ik kreeg een soort van nostalgische ervaring. Want ook wij speelden met Lego Technic in de bovenbouw. Maar goed, ik zet even de allerleukste binnenspeel tips op een rijtje. Dan hoef je tenminste niet met verveelde kids thuis te zitten….

Ouderwetse Hollandse spelletjes

What?! Ja, je kunt prima een spelletje doen met de kids. Je hebt voor de Oud Hollandse spelletjes vaak niet zo heel erg veel dingen nodig. Zo heb je voor blindemannetje alleen een blinddoek nodig, zakdoekje leggen alleen maar een zakdoek (hey je kunt dus ook een zakdoek als blinddoek gebruiken   😉 en ga zo maar door.

Een aantal Oud Hollandse spelletjes voor je:

  • Blik gooien
  • Blik lopen
  • Zakdoekje leggen
  • Blindemannetje
  • Snoep happen
  • Spijker-poepen
  • Koekhappen
  • Stoelendans
  • Door fluistertje

Een stad maken

Bouw met z’n allen een super grote stad! Niet alleen maar van LEGO, maar gebruik Kapla, auto’s, diertjes, knikkers, alles wat je in huis hebt liggen. Kinderen zijn vaak creatiever dan je denkt en maken met al hun fantasie zo een mega stad.

Een circus!

Wist je dat jouw kids vreselijk goed zijn in optreden? Tover de woonkamer om tot een heuse circustent. De kids zijn ondertussen een koorddanser, een leeuwentemmer, een goochelaar, clown of acrobaat. Het allerleukste is natuurlijk om ook nog zelf posters te tekenen, en anderen uit te nodigen, en zelfs kaartjes te verkopen. Maar dat hoeft natuurlijk niet  😉

Mega bibliotheek

Zijn de kinderen super druk door al het vervelende weer? Dan kun je gewoon alle boeken uit de kast trekken, kussens op de grond gooien en voor een uur lekker allemaal boeken lezen. Zelf lezen, voorlezen, of samen prentenboeken bekijken. Of nog spannender… Verzin zelf samen een verhaal. De één begint, en de ander maakt er een stukje eraan vast en zo door. Als het een onsamenhangend verhaal wordt, maakt dat ook niet uit hoor.. Het gaat om de fun tijdens het bedenken.

Verboden de vloer te raken/ apenkooien

Ken je het nog? Apenkooien met gym? Je mocht de grond niet raken en er waren tikkers. Nu gaan we het spel maar even zonder tikkers doen, want anders wordt het wel wat druk. Dus allemaal spullen op de grond (wel even opletten dat je geen gladde dingen neerlegt, want dat is natuurlijk vragen om ongelukken).

 

Heb jij nog leuke binnenspeel spelletjes?

 

 

 

 


Dit bericht bevat gesponsorde inhoud