Elk jaar zijn er honderden awards te winnen wereldwijd. En ook dit jaar waren er de Baby Innovation Awards, een prijs voor de beste en meest innovatieve babyproducten. In elk van de zeven categorieën, is er slechts één winnaar. En wij laten je alle winnaars en hun producten maar al te graag zien. Welke is jouw favoriet?

Mobility – Autostoel Cloud Q Plus, Cybex


Cloud Q Plus verandert in een handomdraai van autostoel naar reiswieg. Dankzij het unieke ontwerp, de hoofdsteun heeft maar liefst elf verschillende standen, groeit de stoel met het kindje mee.

Travel & Safety – GoodBaby Pockit

baby innovation 2016
De GoodBaby Pockit is de meest compacte buggy ter wereld. Vouw de buggy op en hij past met zijn 30x18x35 centimeter met gemak in een tas of handbagagevak van het vliegtuig.

Care – Squidsoap handzeep, Sparks Ltd.

baby innovation 2016
Het kan soms even duren om kinderen te leren goed hun handen te wassen. Squidsoap biedt uitkomst; de zeeppomp laat een inktstip achter op de hand. Aan de kinderen om de stip eraf te wassen.

Feeding – Munchkin Latch zuigfles, Meuble+

baby innovation 2016
Deze zuigfles met unieke speen imiteert de borst als geen ander. De speen rekt op en beweegt flexibel naar alle kanten. En net als de borst laat de speen melk door zodra de baby druk zet en zuigt. Met anti-koliekventiel tegen krampjes.

Furniture & Decoration – Hangloos boxkleed en hangmat

 

Een boxkleed en hangmat ineen. Dat is Hangloose. Het product, ontwikkeld door vijf Nederlandse vaders, is eenvoudig te bevestigen aan de bovenkant van de box. En door het origami stikpatroon liggen baby’s relaxt in een comfortabele en ergonomische positie.

Toys & Gifts -Doomoo spooky, Delta Diffusion

baby innovation 2016

Doomoo spooky is zowel een zachte knuffel als nachtlampje. Het licht blijft tien minuten aan, om het kindje in slaap te helpen vallen. Begint het te huilen? Dan geeft Spooky opnieuw zacht licht.

Nieuw: Green Award – Bioplastic speelgoed, The Bioproducts Company

baby innovation 2016Bioplastic speelgoed is veilig om te proeven, voelen en ontdekken. Het product is gemaakt van plantaardig materiaal en bevat geen schadelijke stoffen voor baby’s.

 

Wij zijn vooral erg benieuwd naar de Hangloose en de nieuwe ‘borstvoedingsfles’. Wie weet dat we binnenkort onze eigen ervaringen hiermee kunnen delen met jullie.

Mocht je de winnaars eens ‘live willen ontmoeten’ dan kun je tot en met 28 februari tijdens de Negenmaandenbeurs in de RAI terecht op het speciaal daarvoor ingerichte plein.

Terechte winnaars ja of nee? En welk innovatief product mist volgens jou in dit lijstje?