Yes!! Toen ik het persbericht van Stokke kreeg over de nieuwste 3-1 MyCarrier, moest ik natuurlijk deze draagzak met eigen ogen zien, voelen en proberen. Want met een klein meisje van 5 maanden én een iets groter klein meisje van nog geen twee jaar is dragen soms echt een uitkomst. Zo gaan we binnenkort naar een familiedag, waar een speurtocht gaat door bergen en dalen, en de kinderwagen is dan niet te doen. Dus blijf je dan achter met je kiddo’s of ga je op zoek naar een andere oplossing. De jongste dame doe ik regelmatig in de draagdoek, maar dat is natuurlijk niet altijd even praktisch. Soms moet ik namelijk even snel naar school, en dan heb ik in de haast niet echt de tijd om alles goed te knopen, en dan wordt baby weer onrustig, krijg ik weer de kriebels en stress en af en toe kunnen we allebei soms wel janken…. Ach ja, het leven van een moeder gaat niet altijd over rozen he. Maar een zak is dan toch wel net zo handig dacht ik.

Deze draagzak van Stokke is te gebruiken vanaf vier weken te gebruiken, en de rugdrager is te gebruiken tot een jaar of drie. Wij kunnen er dus voorlopig nog heel goed mee uit de voeten. Ik laat je dus vandaag precies zien hoe de Stokke MyCarrier eruit ziet, wat het kan, hoe het werkt en wat wij ervan vonden.

Stokke buikdrager vanaf 4 weken

De buikdrager, waarbij je kindje naar je toe kijkt is te gebruiken vanaf vier weken. Het rugpand (de achterkant zeg maar) is voor een draagzak best wel heel erg flexibel waardoor de rug een beetje in een bolling kan. Het nek gedeelte is heel erg fijn voor de ondersteuning van het af en toe nog wat, wobbelige, hoofdje dat vaak nog alle kanten op gaat. Je kunt de drager gemakkelijk strakker of losser maken door de zijkanten aan te trekken, of losser te maken.

Onze vijf maanden oude meisje vond het naar mama toekijken niet zo heel interessant (tja, dat hoofd ziet ze natuurlijk al de hele dag, een beetje begrijp ik het wel), en het nekgedeelte vond vervelend (omdat dat haar hoofd een beetje dwong naar voren te kijken). Dus gingen we de buikdrager eens proberen in de Face Front positie.

Stokke buikdrager vanaf 5 maanden

Vanaf een maand of vijf, wanneer het nekje van je kleine iets sterker is, en wat meer de wereld in wilt kijken, kun je de buikdrager ‘ombouwen’ tot een Face Front drager. Deze manier van dragen is iets minder ergonomisch omdat de bolling van de rug niet meer daar is. Maar eerlijk is eerlijk… Ons meisje vond het heerlijk. Ze kan de wereld in kijken (wat ook wel erg veel prikkels kan geven, dus daarom wel je kindje goed in de gaten houden) en haar broer en zussen in de gaten houden. Ze trappelt ook echt de hele tijd met haar beentjes van plezier en kennelijk smaakt de drager ook prima. De stof is trouwens gemaakt van mesh materiaal, wat dus fijn luchtdoorlatend is, en wie weet is het daarom ook wel lekkerder om op te sabbelen. Wie weet  😉

Door de rits onderin de zak zorgt ervoor dat de kleine wat lager komt te zitten, dan wanneer je je baby naar je toe draagt. Het nek gedeelte sla je om, zodat die niet in het gezicht van je klein zit (logisch, maar ik zeg het maar even ….. 😉  )

Stokke rugdrager vanaf 12 maanden – 3 jaar

En dan was het ein-de-lijk de beurt aan de grote kleine meid om de drager te testen. Want haar in de buikdrager doen is echt geen doen meer hoor. De rugdrager kun je gebruiken vanaf 12 maanden, en is te verstellen in de maten 12-24 maanden en 24-36 maanden. Omdat ze 20 maanden is, heb ik haar in de eerste stand zeg maar gezet. Ze zit vrij hoog erin, en dat vind ik wel heel erg fijn eigenlijk. Zo voelt het meer alsof ik een rugzak op heb. Je kunt alles heel fijn verstellen, dus ze zit echt wel heel goed vast.

Manlief vind het zelfs af en toe wat overdreven, zoveel geklik er is om haar goed vast te maken, maar beter te goed vast, dan dat ze eruit kukelt toch? Zo heeft de rugdrager van Stokke over de schouders ook twee gespen, misschien voor als mama op de kop wil gaan hangen met kind op de rug ofzo. Ach ja, veiligheid boven alles zullen we maar zeggen.

Er zit ook een soort ‘mutsje’ aan de drager vast, die je kunt wegstoppen als je het niet gebruikt. Het is vooral handig als je peuter die niet meer wilde lopen dan ook echt in slaap valt.

Dan gaan ze vaak knikkebollen, dus dan is het heel fijn dat je met het ‘mutsje’ even haar hoofd iets beter kunt ondersteunen. Niet voor normaal gebruik dus, maar een extra ingebouwd handigheidje.

Ik doe de drager niet eerst aan, maar installeer eerst dochterlief erin. Dus ik gesp haar vast, zorg ervoor dat alles goed zit, en dan laat ik haar op een verhoging (zoals de bank) staan. Het enige wat ik dan hoef te doen, is haar op mijn rug te ’tillen’. Eigenlijk kun je het gewoon zien als het aantrekken van een rugzak. Als ze eenmaal op je rug zit, zit ze heel erg stevig, en kun je de buikband vastmaken.

Er zit ook een kleine gesp ter hoogte van de borst, die kan vast, maar dat doe ik zelf niet. Het irriteert me meer, maar ik kan me voorstellen dat als je echt erop uit gaat (een flinke wandeltocht door de duinen ofzo) dat het dan wel erg handig kan zijn.

Stokke: ‘Het Internationale Instituut voor Heupdysplasie (IHDI) erkent de Stokke MyCarrier als een ‘hip en tegelijkertijd bewust’ product. Tijdens het ontwikkelen van de MyCarrier is er rekening gehouden met de groei van de heupen tijdens de eerste babymaanden.’

Stokke noemt deze 3 in 1 drager dus ergonomisch en het heeft ook zeker veel verbeteringen vergeleken met andere kant en klaar draagzakken. Het rugpand is heel flexibel, maar de Face Front houding is dus eigenlijk niet echt heel erg ergonomisch. Ook de rug draagpositie is fijn voor de ouders, door de ijzeren staven die in het rugpand van de drager zitten (het rugpand dat je zelf draagt zeg maar, niet die van je kind). Het draagt heel stevig en fijn, en onze dochter vind het ‘paardje rijden’ (zoals ze het zelf noemt) helemaal geweldig! De benen zouden als je kijkt naar ergonomie toch nog wel iets meer in de ‘kikkerhouding’ of de M-houding mogen. De knietjes dus iets hoger dan de billen, maar de benen hangen al lang niet zoveel als bij normale dragers.

Al met al ben ik zelf dus best wel heel erg tevreden over de drager, voornamelijk omdat we één drager kunnen gebruiken voor de beide meiden. Als ik verbeterpunten zou moeten noemen, dan zou het zijn om de rugdrager én buikdrager nóg ergonomischer te maken, door de M-houding/kikkerhouding te introduceren. Het is niet heel moeilijk (de stof gewoon laten doorlopen tot de knieholtes bijvoorbeeld) dus je zou zeggen dat dat in een volgende variant vast moet lukken. Mocht je je echt zorgen maken om de ergonomische drager van Stokke, dan kun je altijd nog met een sjaal (of andere doek) de drager ergonomischer maken, door zelf de doek zo te knopen dat er alsnog een M-houding/kikkerhouding ontstaat.

Voor de drukbezette moeder, die absoluut niets met knopen en meters stof heeft, dus een heel goed uitgangspunt, helemaal als je dus zowel op de buik als rug wilt dragen. Door de mesh stof ook geschikt voor warmere dagen, en de makkelijk en snel verstelbare functies zorgen er ook voor dat manlief het niet erg vind ermee te lopen. Had je trouwens gezien, dat deze drager een vleugje lichtroze heeft?? Vond hij helemaal niet erg (en dat terwijl het een echte alpha male is) dus hij draagt zonder gêne de drager met veel plezier.

De Stokke 3 in 1 drager is dus een heel fijn instapmodel voor de hippe ouders die design en gemak belangrijk vinden!

 

Ook te krijgen via bol.com