Pf, onze kids worden steeds ouder, en zo ook die van jullie. Maar wat komt er met het ouder van je kids nog meer kijken? Het steeds minder nodig hebben van papa en mama. En dat is een grijs gebied, dat kan ik je wel zeggen. Onze oudste is inmiddels zeven jaar oud, en kan al redelijk wat dingen zelf doen. Al ligt het er helemaal aan wat hij wil doen, want hij wil bijvoorbeeld wel op z’n skelter de hele wijk doorcrossen, maar hij is ‘nog veeeeeeel te jong om zelf mijn broodjes te smeren’. Selectief volwassen worden dus… Tja, het hoort er allemaal bij, maar wat mag jouw kind nou wel, en wat niet. En vanaf wanneer mogen ze alleen spelen, of zelfs naar de supermarkt om een brood te kopen. Of alleen thuisblijven terwijl jij voor jezelf even naar de huisarts gaat. Dilemma’s. Maar niet voor een technische gadget lover, die is #DaddyCool!

Er zijn gelukkig een heleboel manieren om je kids toch ‘los te laten’, maar eigenlijk stiekem een oogje in het zeil te houden. En voor al die stoere vaders die eigenlijk bang zijn dat hun kids in zeven sloten tegelijk lopen, het zebrapad gebruiken als verstop-plek, en ervoor vrezen dat hun kids vanwege hun goede genen en looks worden gekidnapt, heb ik even wat fijne gadgets op een rij gezet waarmee je toch stiekem een oogje in het zeil kunt houden.

Een GPS-tracker

Whut?! Ja, je hoeft echt niet meer bij de FBI te werken om precies te weten wie zich waar bevind. Je kunt je vrouw bespioneren door in te breken op haar telefoon (hacken dus), en allerlei gegevens dag en nacht in de gaten te houden. Maar je kunt je technische skills ook gewoon in de kast laten staan, en een legitiem product in huis halen. Wat dacht je van een horloge met daarin een speciale ingebouwde GPS tracker?

En jouw kids maar denken dat je gewoon hun voor hun eigen plezier, een horloge cadeau doet. Wat zij niet weten is dat jij ze op deze manier non stop in de gaten kunt houden. Sommige van deze GPS trackers hebben zelfs een bepaalde zone waarin de tracker zich gewoon kan voortbewegen, maar geeft een alarm af zodra deze zone is verlaten. Ideaal als je kids dus niet te vertrouwen zijn, als je zegt dat ze mogen spelen tot aan die lantaarnpaal daar. Je stelt gewoon de juiste zone in, en als Pietje dan toch besluit dat hij het beter weet dan zijn ouders, en toch bij zijn vriendje van school gaat spelen, krijg jij gelijk een melding op je telefoon. Big Brother (eh Father) is watching you!

Een WiFi/IP camera

Wij gebruiken zelf al sinds we in dit mega grote huis (drie verdiepingen en maar liefst vijf slaapkamers¬† ūüėČ ) wonen, een WiFi camera. Ik vertelde er hier al eens eerder over, maar het is voor ons echt een uitkomst. Zo kan ik precies zien of de kleine meisjes in hun bed staan, zitten, liggen of gewoon slapen (zoals het hoort) en als ze met hun grote broer en zus spelen, kan ik van beneden mooi een oogje in het zeil houden.

Gaan we op vakantie dan gebruiken we hem ook wel eens in de woonkamer. Kunnen we overal ter wereld toch even een blik op ons huis werpen, en dat voelt wel zo veilig. Natuurlijk kun je ook gewoon kiezen voor een echt draadloos alarmsysteem, deze zijn ook veel beter daarin. Je kunt bijvoorbeeld met de systemen van Somfy¬†je hele huis beveiligen in minder dan tien minuten. Je wordt gewaarschuwd als er beweging is (behalve je huisdieren, die herkent t slimme ding gewoon), er gaat een keihard alarm aan, je krijgt een notificatie op je telefoon (en als je zelf niet kunt reageren kun je anderen inschakelen via de app) en nog veel meer technische snufjes. Dat is wel net zo’n veilig gevoel, helemaal als je de kids dus eventjes ‘alleen’ wilt laten.

Een mobiele telefoon

Haha, ja dit is geen grap. Maar gewoon een (oude) mobiele telefoon meegeven, of achterlaten bij je kids is ook handig. Je hebt ook allerlei ‘eenvoudige telefoons‘ die alleen maar een paar nummers kunnen bellen aanschaffen. Hiermee kunnen je kids niet onnodig beltegoed¬†(bestaat dat nog?!)¬†verspillen, en kunnen ze jou wel bereiken als het nodig is, met slechts √©√©n druk op de knop! Ideaal dus.

 

Heb jij nog een goede tip om de kids vrij te laten, maar ondertussen toch nog stiekem een klein beetje het heft in eigen handen te houden?!

 

 

© Shutterstock

Dit bericht bevat gesponsorde content en/of affiliate links. Het kost jullie niks, en levert ons iets leuks op, om weer meer toffe dingen mee te kunnen doen.