Hou jij van groen in je interieur? Of weet je eigenlijk niet zo goed hoe je de natuur op een stijlvolle manier in huis kunt halen? Ik heb zelf niet echt groene vingers, en ben dus eerlijk gezegd altijd vrij huiverig met het naar binnen halen van de natuur. Een bosje bloemen staat bij mij vaak maximaal een week (dus manlief en de kids nemen bijna elke week een bosje rozen voor mij mee, hoe lief!), en de eerste plant die al langer dan twee jaar staat is eindelijk een feit. Vorig jaar kost ik heel enthousiast één grote jungle boom, die ook maar door blijft groeien (yes ik doe iets goed!) en twee monstera’s. Die laatste plantensoort is toch wel een zorgenkindje, want af en toe heb ik bruine vlekken op die prachtige bladeren. Misschien iets beter gaan zoeken hoe ik die het beste kan verzorgen. Maar goed, voor iedereen die groen ook prachtig vind, voor die mensen die geen groene vingers hebben maar wel de natuur in huis willen, en voor iedereen die gewoon van de natuur houdt, vandaag een post over de natuur in je interieur halen.

Hou van hout

Hout is dé makkelijkste manier om de natuur in huis te halen. Hout is namelijk zo dood als wat, het hoeft geen water en doet niet veel geks. Maar hout is ook iets wat juist heel erg levend maakt. Hout heeft een bepaalde structuur, nooit dezelfde kleur, het leeft ook ontzettend.

Door hout (vooral onbewerkt hout) terug te laten komen in je interieur krijg je een instant bos gevoel. En daar heb je dan nog geen groene plant voor in huis gehaald ook. Je kunt denken aan vurenhouten accessoires, een mooie houten vloer, of zoals in deze kamer, een toffe houten balk waaraan je een fijne hangmat hangt. Waan je in het bos, en relax….

Je kunt ook verschillende houtsoorten gebruiken om een wat speelser effect te creëren in je interieur. Denk hierbij aan bamboe, vurenhout, spaanplaat, larix hout, eiken, teak en wenge. Iedere houtsoort heeft zijn eigen kleur en karakter.

Experimenteren met structuur

Grof gebreide poefen en dekens, een zachte koeienhuid op de grond, of een rieten stoel. Door af te wisselen en verschillende structuren te gebruiken kun je snel natuurlijke elementen toevoegen aan je interieur. Ook jute is een fijn natuurlijk product wat sfeer en warmte geeft aan een natuurlijk interieur.

Echt groen in huis halen

Of je nou een vetplant neemt, een cactus of een hangplantje. Planten, hoe klein ook, geven heel veel groen in je interieur. Voor de eerste twee planten die ik net noemde heb je trouwens helemaal geen groene vingers nodig. Gewoon één keer in de twee weken een alarm op je telefoon zetten, en je geeft ze een beetje water.

Een groots en groen effect krijg je vooral door of grote planten te gebruiken (denk hierbij vooral aan palm planten, zoals een goudpalm, een bananen boom, maar ook een monstera) met grote bladeren, of door kleinere planten te groeperen.

Zo maak je zelfs midden in de stad, een waar groen paradijsje van je huis. Wist je dat heel veel planten ook een luchtzuiverende werking hebben? Dus niet alleen mooi om naar te kijken al dat groen, maar ook nog eens goed voor de gezondheid.

Groene en duurzame accessoires

Niet overtuigd om planten in huis te halen, maar wil je wel de natuur in huis hebben? Denk dan aan ‘groene accessoires’. En daarmee bedoel ik niet alleen maar groen, als in de kleur groen, maar ook duurzame fijne mooie natuurlijke accessoires. Daar fleurt je interieur ook van op. Fijne groene accessoires kun je bijvoorbeeld kopen bij Lionshome.

Mooi wat bloemen doen

Zelf ben ik helemaal verliefd op mooie bloemen. Niet zo’n standaard bosje dat je bij de supermarkt kan halen, maar het liefst een veldboeket. In een veldboeket zit namelijk niet allerlei overtollig groen (van die bladeren waardoor je door het blad bijna de bloem niet meer ziet), maar wel erg veel verschillende soorten bloemen. Hoge lange, felgekleurde, dikke, dunne, grote bloemen, kleine knopjes. Het kleuren spel is oneindig. Dus wil je echt je interieur in minder dan drie minuten opfrissen en groener maken? Ga dan eens langs de bloemist of zelfs online, voor een prachtig veldboeket.

 

 

 © Shutterstock

Dit bericht bevat gesponsorde content en/of affiliate links. Dit kost je niets maar levert ons een fijn extraatje op om leuke dingen mee te doen met de kids.