Wil je dit druilerige weekend nog iets leuks en creatiefs doen met de kids? Waarom knutsel je dit weekend niet met een paar bolletjes wol, en fleur je je eigen interieur op?! Met pompoms kun je zoveel kanten op, en het is nog leuk én makkelijk om te maken ook. Vandaag laat ik je een aantal makkelijke en prachtige DIY’s zien waarbij je in een weekend een super gave eye catcher kunt maken, die je ook nog eens helemaal zelf hebt gemaakt. Als er dan wordt gevraagd waar je dat toffe item vandaan hebt, dan kun je vol gepaste trots wijzen naar jezelf  😉  Knutsel ze!

Pompom krans

pompom wreath

Deze prachtige pompom krans is een simpele houten hoepel met daarom heen een aantal mooie pompom bloemen en wat ‘kersttakjes’ van plastic. Echte takjes kunnen natuurlijk ook, maar die vergaan een keer, en hopelijk wordt het warm genoeg deze zomer, dat ze sneller doodgaan dan je zou willen. Dus op naar het dichtstbijzijnde tuincentrum om de takjes te kopen, en zoek bolletjes wol in de kleuren van de kamer waar je deze prachtige krans wilt hangen.

Gebruik een hot glue pistool om alles stevig vast te hangen.

Pompom deken

Heb je thuis nog een saai plaid liggen? Pimp het door om de 30 centimeter pompoms eraan te naaien. Deze pompoms zijn gemaakt van een neutrale kleur, die perfect past bij de accentkleur van deze kamer. Maar je zou dit ook kunnen doen in de kinderkamer met allemaal verschillende kleurtjes.

Pompom bloemen

Heb je nog lege vaasjes staan, of potjes en flesjes die vragen om gevuld te worden? Zoek in het bos, of gewoon in je achtertuin naar een paar mooie dunne takjes. Maak in mooie kleuren pompoms, gebruik je lijmpistool en lijm de pompoms bovenop, en voor je het weet heb je een prachtig bosje bloemen, of een aantal bloemen takken die je apart in vaasjes steekt. En het allerfijnste? Deze bloemen kunnen de hele zomervakantie zonder water, dus je hoeft de buren niet te vragen ze water te geven. Top idee!

Pompom mobiel

Wauwie! Deze DIY is misschien meer iets voor in de kinderkamer of de babykamer, maar dat maakt het niet een minder leuke DIY om te maken. Je hebt net als met de krans een soort hoepel nodig of een mooie grote houten ring, die je bijvoorbeeld kunt kopen bij Pipoos of Sostrene Grene (mocht je de gelukkige zijn die deze toffe winkel in de buurt heeft zitten —> ME!) die je bekleed of als het een mooie houten ring is, laat je hem gewoon ‘bloot’. Je maakt de pompoms, knoopt ze aan een touwtje en hangt ze in verschillende hoogtes op. Spelen met kleur en lengte is hier key. Verschillende grootte pompoms geven ook een tof effect.

 

Wat is jouw favoriete idee?