Brrr, wat is het weer koud hé? We zitten natuurlijk nog midden in de winter, maar ik moet eerlijk zijn dat ik al weer een beetje uitkeek naar de lente. Dus maar lekker binnen blijven bij een warme kachel. Voor ons geen probleem, wij gaan gewoon knutselen. Doen jullie mee?

Sneeuwpop sneeuwvlok van papier

Deze sneeuwpop sneeuwvlok is een knutsel die al lang op mijn lijstje stond. Ik hoefde dus ook niet lang na te denken welke ik in dit knutselblog voor Coole Ouders zou gaan maken. Niet alleen is de sneeuwpop sneeuwvlok erg leuk om te maken, het is ook nog eens erg low-budget. Want alles wat je nodig hebt is een vel wit A4 papier, een schaar, een potlood, een gum en kleurpotloden.

Aan de slag

Vouw om te beginnen een punt diagonaal naar de bovenrand. Je hebt zo een driehoek, de rest knip je eraf. Vouw de driehoek dubbel. En vouw deze driehoek nog eens dubbel.


Zorg, voordat je begint met tekenen, dat de driehoek met de geheel gesloten zijde rechts ligt en de geheel open zijde naar boven. Teken nu het motief op de foto na.

Knip de sneeuwpoppen helemaal uit. Gum voorzichtig eventuele potlood lijnen weg en vouw de sneeuwvlok open. Zit er al leuk uit toch? 

Om het af te maken gebruik je de kleurpotloden om elke sneeuwpop een muts, sjaal en gezicht te geven. De “dichte” sneeuwpoppen kun je ook nog knopen geven. Wil je de sneeuwvlok helemaal glad hebben, leg er dan een theedoek over en strijk de sneeuwvlok nog voorzichtig.


Gea van Sien en Co – Als kind was ik al verzot op knutselen en dat is altijd zo gebleven. Drie jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken met mijn webwinkel Sien en Co. Sien en Co is dé webwinkel voor kinderen die gek zijn op knutselen. Daarnaast heb ik een knutselblog om ouders te inspireren, Knutselen met Sien en Co. Hier deel ik de allerleukste knutsels voor kinderen die ik zelf bedenk of vind op internet.

Heel veel knutselplezier,

Gea | Sien en Co