Waar ik twee jaar geleden nog rondliep met een mega grote luiertas, en een eigen handtas bij me had, twee grote kinderen bij me had, en een newborn ook nog ergens bij me had, is dat nu wel anders. Inmiddels zelfs nog een kind rijker, dus je zou zeggen nog meer spullen. Maar het minimaliseren heeft me geholpen om juist met meer kinderen, minder te hebben. Het is mogelijk!!! Whoop Whoop! En daarom wilde ik eens even mijn mama musthaves (voor minimalistische mama’s) met je delen, om eens te zien of jullie ook van pak ezel, naar vrije vogel gaan.

Luiertas, rugzak, en mama’s hippe trendy tas in één

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Je hebt géén aparte luiertas nodig. Echt waar je wordt door elk kinderwagen merk en babywinkel doodgegooid met verschillende soorten luiertassen. Maar eerlijk gezegd… Na vier kinderen kan ik toch echt wel zeggen dat je zeker geen aparte luiertas nodig hebt. Want hoe meer ruimte je hebt voor de spullen van je kind, hoe meer (rot)zooi je met je meesjouwt. Je hebt het misschien niet door, maar kijk maar eens wat er allemaal in jouw luiertas zit. Eigenlijk heb je voor een normale dag alleen maar ruimte voor het volgende nodig (zelfs als het een newborn is):

  • +/- 7 luiers (als je een echte newborn hebt, dan is dit zelfs meer dan genoeg, voor peuters heb je maar 4 luiers per dag nodig)
  • voeding voor als je geen borstvoeding geeft, of je kiddo al groter is (een fijn poedermelk torentje, of een fruithapje en wat koekjes)
  • luierdoekjes (en je kunt ook fijne hersluitbare zakjes kopen ((bij de Action)) waar je gewoon een doekje of 20 in kunt stoppen elke keer, ipv een dik pak met 120 doekjes)
  • één setje extra kleren, en één extra rompertje (dus in totaal twee rompertjes)
  • verschoonmatje (of als je handig en behendig bent zoals ik, dan een hydrofiel luier, en je eigen benen)
  • een speen (+ ketting) voor als de kleine wat onrustig is, en de ketting is onmisbaar als je geen zin hebt om honderdduizend keer te bukken en een speen van de grond te moeten rapen

Zo zie je maar weer.. Je hebt niet zoveel nodig als dat er waarschijnlijk in je luiertas zit.

Daarbij hebben we deze keer gekozen voor een fijne rugzak, die er ook nog stylisch en handig uitziet. Genoeg ruimte voor de baby en kinderspullen, mijn eigen spullen en een verschoonmatje. Waarom een rugzak? Omdat je als je twee kleine kids hebt, je vaak er eentje aan de hand hebt. Dan is een rugzak echt super handig, want je hebt dan niet je handen vol met een tas én een kind.

Deze stylische vilten rugzak van Childhome is echt een pareltje en wat mij betreft een mama musthave

 

 

 


Dit artikel is in samenwerking met ikwordmama