Ik ben al officieël iets meer dan anderhalf jaar een ZZP-er. Of zoals ik het liever zeg, ik heb een eigen bedrijf! Geen bedrijfje (zoals veel zelfstandigen zullen zeggen) maar een bedrijf. Iets waar ik mijn ziel en zaligheid in steek, iets waar ik geld mee verdien, terwijl ik thuis ben met de kids. Iets waar ik een passie voor heb, en wat ik geweldig vind om te doen. Mijn bedrijf dus! Maar als #BossMom kan het soms ook wel een eenzaam bestaan zijn. Ik zit namelijk voor mijn werk veel achter de computer (of op de laptop), en dat doe ik alleen. Het enige ‘contact’ dat ik heb, is met opdrachtgevers, adverteerders, en andere klanten. Natuurlijk ook wel met jullie als lezers, maar toch is het af en toe maar een zielig en niet sociaal bestaan. Tijd voor een fijne groep met conculega’s dus. Want concurrenten zijn het absoluut niet. Sinds bijna twee-en-een-half jaar hebben we namelijk een fantastische app-groep, genaamd No-Regio Chicks. Want dat zijn we. Een knap stel dames, met allemaal hun eigen blog(s), uit alle hoeken van het land. In eerste instantie niet heel voor de hand liggend natuurlijk, maar overal valt een mouw aan te passen, Zo deden we bijna anderhalf jaar over het plannen van onze eerste ‘date’, maar het is gelukt. We besloten om in mei dan ein-de-lijk ons ’team’-uitje te plannen, en wat was het tof! Ik vertel er vandaag maar al te graag nog meer over, en geef je dé redenen waarom je ook als ZZP-er (of misschien wel juist ómdat je ZZP-er bent) ook eens een team-uitje zou moeten plannen.

Alleen is ook maar zo alleen

Content schrijven, reviews doen, foto’s maken, en events bezoeken is leuk! Fantastisch zelfs. Ik haal er elke dag wel wat energie uit, om te doen wat ik leuk vind. Anderen inspireren, zelf dingen uitvogelen, nieuw tof speelgoed testen, of uitgenodigd worden door een pretpark/dierentuin/vakantiepark etc. Maar toch sluipt dat eenzame gevoel er wel eens bij in. Ik neem natuurlijk af en toe de kids wel mee, en soms zelf manlief, maar het is toch vooral het grootste gedeelte iets wat ik alleen doe. En alleen is ook maar zo alleen. De hoogste tijd dus om eens wat gelijkgestemde te zoeken, waar ik mee kan kletsen over onze gezamenlijke passie, waar ik mee kan sparren, waar ik soms opdrachten mee kan delen, waar we tegenslagen kunnen vertellen, en tips en trics aan elkaar kunnen geven.

Dus deed ik een oproep, en besloten we om met dames uit het hele land (van Groningen tot Noord Brabant, van Twente tot aan de Randstad, en alles wat daar tussen in zit) een app groep te beginnen. In eerste instantie om alleen met de dames wat te kunnen kletsen, maar als snel groeide het uit tot iets heel anders. Een hechte vriendengroep, waarin we niet alleen onze business-issues deelden, maar ook steeds meer lief en leed met elkaar deelden. Want naast het runnen van een blog, zijn we ook allemaal mama, van één of meerdere kids. En dat brengt heel veel extra dimensies met zich mee. Zowel in het persoonlijke leven als in het zakelijke gedeelte van ons leven.

Deel je de namen van je kids, laten we onze kids duidelijk op social media voorbij komen, en ook dingen als, mogen onze kids zelf een blog starten, gaan we ze daarbij helpen, of laten we ze zelf alles uitzoeken. Leuke vragen, helemaal om die te delen en te stellen aan anderen die in een zelfde schuitje zitten.

Misschien ben je geen content creator zoals wij, maar heb je een fitness coaching business, of doe je aan nagelstyling en ben je een MUA. Ik zou je echt aanraden om gelijk gestemden te zoeken. Niets is zo saai als in je eentje alles te moeten doen (en dat zeg ik als extraverte introvert). Je bent niet elkaars concurrent, maar elkaars collega’s. Zodra je dat concept snapt, en je elkaar alleen maar naar een hoger level wilt tillen, in plaats van zoveel mogelijk voor jezelf houden en hopen dat je daardoor beter wordt, kom je op prachtige dingen uit. Samen groeien is veel leuker dan een ander neerhalen om zo beter te lijken.

Een team-uitje met je conculega’s, wat ga je dan doen?

Dat er een IRL date moest komen, stond als een paal boven water. Bijna iedereen had iemand van de groep wel een keer gezien (op een event, of tijdens een beurs ergens), maar we hadden nog nooit allemaal iedereen ontmoet. Best spannend dus. Want is de ander wel net zo aardig en leuk als in de app? Of zouden we straks met 7 heksen te maken krijgen?! En wat doe je dan als je met z’n allen bij elkaar komt? We hadden geen zin in rare stiltes, dus kwam Creatieve fulltimemama Bianca met het idee om een escape room te gaan doen. Hartstikke leuk, want zo ben je bezig, en is er geen tijd voor vervelende stiltes. Bovendien leer je elkaar nog wat beter kennen als je actief bezig bent, dat is gewoon een feit. Afgezaagde team building activiteiten zijn niet echt onze jam, dus boekten we via Groupon een uitje naar Prison Island in Utrecht (lekker centraal). Meeten zouden we doen op het station in Utrecht, want de meeste kwamen met de trein. Ik reisde met Marjo, mama met een blog over dingen die het leven leuker en makkelijker maken, mee, en we hadden (ondanks alle omleidingen en vertragingen) veel plezier samen. Erg fijn om ook samen goed overweg te kunnen, anders was twee en een half uur treinen wel erg lang.

Heerlijk lunchen met TGI Fridays

Eenmaal op station was het voor de meeste van ons ook eigenlijk wel de hoogste tijd om wat te eten. Wij Groningers zaten namelijk om half acht al in de bus, en dan is het om twaalf uur echt wel tijd voor een hapje en een drankje. Gelukkig had de liefste veertigplus mamablogger Judith, gezorgd voor een geheel verzorgde lunch bij TGI Fridays. Thank God It’s Friday!!! Yeah, hier is het elke dag vrijdag avond, ook al kwamen we op een zaterdagmiddag. Lekker borrelen met je vrienden, of in ons geval collega’s en kletsen over de week, terwijl we vol energie het weekend in gaan. En dat lukte helemaal.
Zo bestelde dragende mama (met mijlpaalkaarten voor dragen) Mary-Lou een suikerspin drankje, dat niet alleen mierzoet was, maar ook nog eens heerlijk smaakte, als ik de dames mocht geloven. Het eten was er echt verrukkelijk, we smikkelden onze vingers op bij de zachte spare-ribs, van de nacho’s bleef niets over, en ik bestelde een heerlijke zalm filet, terwijl de gebakken aardappeltjes door review topper en tweelingmama Linda van mijn bord werden gekaapt. Er bleef niet veel over van al dat lekkers, en dat met een aantal kieskeurige dames in het gezelschap. Petje af dus. TGI Fridays had ook een super fijne plek, en zo bij het station ook nog, waar je rustig kunt bijkomen van de drukke werkweek. en heerlijk kunt ontspannen. Kids waren er ook meer dan welkom, en er hingen dus ook wat ouders met kinderen rond, die lekker aan het lunchen waren. Doordat het menu zo veelzijdig was, weet ik zeker dat als ik hier met de kids een keer heen ga, ze ook hun bordje leeg zullen eten.

Als klapper op de vuurpijl was het nog tijd voor toetjes en andere feestelijke na-gerechten. De mega grote milkshake met Oreo versiering, vuurwerk en nog meer mooi’s was bij iedereen favoriet. En ondanks dat vier dames ontzettend hun best deden alles op te krijgen, bleven er wat restjes in de mega grote beker zitten. Maar ja, vol is vol zullen we maar zeggen. De apple crumble met een bolletje ijs, die ik bestelde was trouwens ook heerlijk.

En actie! Zweten, samenwerken en lol maken in Prison Island Utrecht

Met volle buiken, helemaal bijgetankt van het reizen met het OV, konden we door naar ons actievere gedeelte van de dag. Prison Island Utrecht. We dachten naar een soort Escape Room te gaan, waarbij je wat raadsels moet oplossen en de uitgang moest vinden binnen drie kwartier tijd. Maar toen we daar aankwamen bleken we ons lichtelijk vergist te hebben. Tijdens de uitleg vertelde meneer doodleuk dat het vergeleken kon worden met een uur volleyballen! Uhm… wat gaan we precies doen? Ook duurde het niet een half uurtje maar ruim anderhalf uur. Nou goed, die overtollige calorieën van een uur geleden konden we zo mooi daar achterlaten…

Nadat we iets van zevenenvijftig trappen, en honderd meter hoger geklommen waren (pfoe, en we moesten toen nog beginnen!) kwamen we eindelijk aan bij Prison Island zelf. Allemaal in een donker hokje geduwd, en luisteren naar de instructie. We moesten ons opsplitsen in twee teams, dus Cassandra, de mama met een blog voor ondernemende moeders, Judith, Linda en Bianca gingen in het ene team, Marjo, Mary-Lou en ik in de ander. In het cellencomplex waren een twintigtal cellen, met in elke cel een aparte opdracht. Die opdrachten kon je goed uitvoeren en hiervoor punten krijgen. Je kon een opdracht zo vaak doen als je wilde, de hoogste score telde … Dat had ons team even niet door, dus wij hebben sommige opdrachten waar we goed in waren, als een malle honderd keer gedaan, in de veronderstelling dat we daarmee super veel punten scoorden. Ach ja, het mocht de pret aan het einde niet drukken hoor… Een beetje dan.

Zo moesten we fietsen op een bepaald tempo, muziek onthouden en goed na ‘spelen’, spelkaarten zo snel mogelijk aantikken (rennen, zweten, zwoegen, snelheid en focus gevraagd dus), over laserstralen heen klimmen, en zoveel mogelijk ballen in de basket gooien. We deden ook nog een poging om de Messi in ons naar boven te halen, maar we haalden bij het penalty schieten nog niet eens tien punten (met z’n drieën dus!). Toen we in een donker hok met allemaal tralies terecht kwamen, bleven de twee bangerikken boven terwijl ik mijn weg naar beneden baande. Een eng smal laddertje af (in het donker dus, super held die ik ben!) en daar kwam ik tot mijn verbazing in een soort bak met allemaal skippyballen terecht. Wat nou precies de bedoeling was is ons tot nu toe nog een raadsel. Ik zag alleen wat lampjes die je kon aan en uittikken. Nadat ik een aantal keer heb geroepen dat het echt veilig was, kwamen de twee andere dames naar beneden, waar ze mij tot hun grote hilariteit in een bak vol skippyballen zagen zwoegen. Leuk hoor ladies…

Af en toe vingen we een glimp op van de bezwete koppies van het andere team, als we van cellen wisselden. En als afsluiter gingen we nog even wat drinken (nadat we door al het bewegen en sporten in het cellencomplex uitgedroogd geraakt waren) in het restaurant naast de kartbaan.

Tips voor activiteiten tijdens een team-uitje

Zoals je al kunt lezen, zou ik je aanraden om een relaxte activiteit te doen, maar ook eentje waarbij je lekker intensief bezig bent. Sporten en bewegen breekt vaak het ijs, en in Prison Island hoefde je geen topsporter te zijn om hartstikke veel plezier en lol te hebben. Voor degene met hoogtevrees, en claustrofobie was het even spannend aan het begin, maar door alle diverse opdrachten waren er meer dan genoeg dingen die voor iedereen leuk waren. Lekker met z’n allen eten is ook echt een must. Even bijtanken (of vol tanken zoals wij deden) en lekker kletsen, elkaar nog beter leren kennen, en genieten van het eten en elkaar.

Een aantal tips zijn dus zeker op z’n plaats.

 • Zorg voor een centrale locatie
  Wij kozen Utrecht uit, zodat iedereen ongeveer even ver moest reizen. Dat houdt het voor iedereen leuk
 • Houd de kosten zo laag mogelijk
  Wij kozen ervoor om via Groupon een uitje te boeken, en zo kosten te besparen. Zo konden we niet alleen wat actiefs doen, maar ook lekker eten en de reis er naar toe gewoon betalen. Normaal gesproken betaald de baas natuurlijk voor een team-uitje, maar als zelfstandig ondernemer zul je zelf moeten dokken. Daarom de prijs zo laag mogelijk houden, zodat iedereen die mee wil, ook echt mee kan. Zo kochten wij Groningers ook een Dagkaart van de NS met korting. Ideaal omdat we zo zelf konden bepalen waar we heen reisden, en hoefden we niet uit te rekenen hoeveel alles kostte. We waren gewoon € 18,- per persoon kwijt, ook al moest Marjo nog van iets verder weg komen.
 • Zorg voor wat lekkers
  Niet het budget om onbeperkt ergens te eten? Kies er dan voor om naar een restaurant of café te gaan waar de prijzen gewoon betaalbaar zijn. Gelukkig is dit bij TGI Fridays helemaal het geval, en zo zijn er nog genoeg andere restaurants met schappelijke prijzen. Iets lekkers voor onderweg neem je natuurlijk zelf mee.
 • Doe iets wat NIET je beroep is
  Erg leuk hoor, om met je conculega’s een workshop te volgen in je werkveld. Maar erg origineel is het niet. Misschien leuk voor een ander evenement, maar een team uitje wil je juist even je werk vergeten en wat anders leuks doen. En er is gelukkig genoeg leuks te doen.
 • Doe wat actiefs
  Je raad het al… Iets doen is dus ook echt iets doen. Of dat nou super sportief en actief is zoals wij deden in Prison Island, of iets minder actiefs, zoals een workshop boetseren. Zorg dat je iets met je lijf doet. Bewegen is niet alleen gezond, maar ook makkelijker om contact te maken, en gesprekken te voeren. Je kunt ook kiezen voor een outdoor activiteit zoals paintballen, een klimparcours, of lasergamen, naar de dierentuin gaan, of bijvoorbeeld naar de Orchideeënhoeve gaan. Het is helemaal aan jou, als je maar zorgt dat er wat bewogen wordt.
 • Heb lol!
  Ja, we zijn allemaal #BossMoms, maar dat betekent niet dat we dood serieus een vergadering gingen houden over wat we allemaal konden doen. Of dat we samen onze nieuwe Pinterest Strategie gingen bespreken. Lol maken, plezier hebben en met een lach op je gezicht je team-uitje afsluiten is een must!

 

Heb jij als zelfstandig ondernemer wel eens een team-uitje gehad? En zo niet, waarom niet?

 

 

 


© Shutterstock