Eerst water, de rest komt later!

17 juli 2017

 

Het wordt weer warmer weer… Wist je dat water goed voor je is? Vast wel. Maar doe je daar als ouders ook wat mee? Hier lees je waarom jij als ouder genoeg water moet drinken. En waarom je het ook je kinderen zou moeten aanleren… Want ja, water is niet lekker, het is ook niet vies (het smaakt gewoon nergens naar) dus kun je je kids het prima aanleren te drinken. Ben je nu zelf een vervend frisdrank drinker? Probeer dan eerst eens een week overal je glas maar voor de helft te vullen met frisdrank, en de andere helft met water (dit geldt ook voor je kiddo’s). Ranja steeds een beetje meer waterig maken kan ook heel goed! Hieronder een aantal water weetjes, en wat tips en trics om de komende zomermaanden meer water te drinken.

1) Wist je dat je lichaam voor 2/3 uit vocht bestaat?

Belangrijk is dus om het juiste vocht binnen te krijgen. Water is de meest natuurlijke vorm van vocht. Niet de flessen Cola, of de pakken Dubbelfrisss.

2) Water zorgt ervoor dat je niet uitdroogt.

Overdag zweet je, plas je en door simpel weg uitademen. Wat veel mensen niet weten is dat je minstens 2 liter water op een dag zou moeten drinken om niet uit te drogen. Dat je dorst hebt betekent dat je al in een vroeg stadium van uitdroging zit. Het is dus niet zo dat het helpt om water te drinken wanneer je dorst hebt. Het is veel beter om van water drinken een gewoonte te maken.

IMG_6609.JPG

Tip: Markeer op een fles waar je water in doet wat tijden waarop je je water gaat drinken. Is het 08:00 uur dan zorg dat je dat je tot het streepje van acht uur drinkt. Zo is het gemakkelijker om op de juiste tijden genoeg water binnen te krijgen.

3) Water zorgt voor een goede vochtbalans.

Bovendien wordt je huid zuiverder (lees minder puistjes, vlekken, roodheid) doordat het van binnenuit gereinigd wordt.

4) Om af te vallen is het goed om voor je maaltijd water te drinken.

Door het drinken van water krijg je een minder hongerig gevoel. Daardoor zul je dus vanzelf minder gaan eten tijdens de maaltijd.

5) Drink ‘s ochtends een lauwwarm glas water met wat citroen erin.

Dit zorgt ervoor dat je stofwisseling op gang komt. Wat weer gunstig is voor het verdere verloop van de dag.

6) Neem altijd een flesje water met je mee.

Vul hem bij als je naar de wc bent geweest, om weer je vocht op peil te brengen. *Let op, in Nederland is het water uit de kraan over het algemeen drinkbaar. Ga je naar het buitenland dan raden we je aan om bronwater te kopen*

7) Drink meer water wanneer je….

zwanger bent, of ziek (in verband met overgeven en/of diarree) of wanneer je sport (omdat je dan meer vocht kwijtraakt door zweten). Wanneer je in een warmer klimaat bent dan moet je ook altijd meer (bron)water drinken.

IMG_6610.JPG

 

Tip: Krijg jij jouw kinderen niet echt gemakkelijk aan het water? Probeer dan eens om een klein flesje bron water te kopen. Net zoals papa of mama een echt flesje water. Even de naam erop en drinken maar. Onze kinderen lustte geen water maar nadat ze zelf een eigen mini flesje water hadden dronken ze binnen drie dagen gewoon water. Zelfs zonder het flesje.

8. Gebruik een infuser voor water met een smaakje

Ze kosten niet meer dan € 2,- bij een goedkope winkel, en je hebt ze in allerlei soorten en kleuren. Een infuser is simpel gezegd een fles met daarin een soort extra buisje waarin je fruit kunt stoppen. Dit buisje heeft openingen waardoor het fruitsap in het water vloeit. Er zijn allerlei toffe combi’s te vinden op het internet, mijn favoriet is citroen (of verse citroen in stukken gesneden, of gewoon citroensap uit een knijpflesje) met munt. Yummy!

 

Leuke bijkomstigheid? Het bespaart je liters geld!!! Hoeveel glazen drinken/sap/frisdrank gaat er bij jullie doorheen in een week? Hier drinken we naast water alleen maar vruchtensap (Coolbest Mango Sinaasappel) melk (soms met cacaopoeder) en we hebben maximaal twee pakken nodig per week. Thee is ook een goede oplossing om eens wat ‘anders dan water’ te drinken.

 


© Shutterstock

7 reacties op “Eerst water, de rest komt later!”

 1. Gwen schreef:

  Hier wordt alleen maar water gedronken. En thee, meestal kruidenthee. Oh en soms verse jus. En wijn als ik niet zwanger ben 😉 En koffie door mijn man, maar goed: geen fris ed. maar de hele dag water. Of spa rood. Vaak met citroenschijfjes in het glas trouwens (het water). Mijn dochtertje van 2 drinkt heel graag water en vraagt ook om ‘kaker’. Ze klokt zo hele glazen weg, nooit iets anders gehad. Behalve bv (nog steeds) en rijstmelk op het kinderdagverblijf. Nu ik zwanger ben ben ik heel streng en wil minimaal 2liter water per dag drinken, gaat prima! Heb een literkan op het aanrecht staan met citroentjes en water en voor de lunch moet de eerste al op zijn. Op mijn werk tel ik mijn halve literflesjes en turf ze haha.
  Gwen onlangs geplaatst…Digitaal tijdperk, toch geboortekaartje?My Profile

 2. astridmucaj schreef:

  Goed bezig hoor! Het is inderdaad het allerbeste om ze niet te laten wennen al die overheerlijke zoete drankjes. Dan vinden ze water natuurlijk naar niks smaken. Zoet heeft echt een voorkeur bij jonge kids. Maar voor ouders die er nog niet mee begonnen zijn: niet getreurd. Als je zelf het goede voorbeeld geeft en de tips hier opvolgt drinken jouw kids vast ook binnen no time water

 3. Jessica schreef:

  hoi hoi, even een aanvulling…. die flesjes bronwater zijn eigenlijk niet voor herhaaldelijk gebruik.. er komt namelijk een gevaarlijke stof vrij uit het plastic bij herhaaldelijk gebruik… dus mijn tip, koop een leuke BPA vrije fles van bijvoorbeeld dopper, bobble of tupperware. Google maar eens op BPA.

 4. astridmucaj schreef:

  Hi Jessica, klopt. Wij zijn hier nog op zoek naar de juiste. De kids drinken btw uit de Mepal bekers. Dus dat probleem is opgelost. Helaas hebben ze niet echt volwassen printjes

 5. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik denk dat ik mijn vocht binnenkrijg via thee! De kinderen zeg ik ook regelmatig dat ze moeten drinken. Leuke tip van dat flesje.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…The perks of a morning runMy Profile

 6. astridmucaj schreef:

  Een echte theeleut dus? Hier drink ik ook regelmatig thee.. Maar thee drinken heeft dan ook weer zo zijn nadelen 🙁 Ti’s ook nooit goed hè…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge