Wat is toch ongelooflijk dat een kleine spruit die nog geen hapje wortel lust, kan uitgroeien naar een ventje dat zelf naar school wil, boeken kan voorlezen aan zijn zusje en ook nog eens kan fietsen! Uiteraard was onze zoon daar niet zomaar, maar duurde dat een (hele) tijd. Op zijn eigen tempo, maakte hij kennis met balans en evenwicht, en vooral… snelheid! Met zijwieltjes is meneer een held! Hij raced als een nieuwe Verstappen over de asfaltwegen hier in het Noorden, en maakt er de boel onveilig. Maar zonder zijwieltjes… Is het eigenlijk nog een heel klein kereltje. Dat bang is om te vallen, en dat niet (gelijk) zo hard kan racen als ‘onze Max’. Dus wordt het de hoogste tijd om afstand te doen van de fiets met zijwieltjes, en een echte stoere jongens (race) fiets aan te schaffen. Want zijwieltjes moeten nu toch echt wel verleden tijd worden. Op zoek naar een nieuwe fiets dus! Dochterlief had voor haar vierde verjaardag al een super gave beachcruiser gekregen, van het merk Popal. Eerlijk gezegd had ik voor die tijd nog nooit van het merk gehoord, maar omdat die fiets zo goed beviel, ging ik maar eens kijken of ze ook leuke jongens fietsen van Popal hadden.

Dé perfecte ‘grote-jongens’-fiets

Hij is helemaal blij met zijn gave Cars fiets die hij nu heeft, en mama was er ook super blij mee. Op de kop getikt (als nieuw) via Marktplaats voor nog geen € 50,-! Koopje dus. Ik vond het zelf belangrijk om een ‘leer fiets’ niet al te duur aan te schaffen. Wilde niet zoals een moeder die ik laatst zag, moeten staan schelden op mijn kids omdat ze hun ‘nieuwe fiets’ gesloopt hadden, omdat ze gevallen waren. Hé ze moeten het ergens leren, en leren gaat met vallen en opstaan. Dus als je er niet tegen kan dat een nieuwe fiets krassen of deuken krijgt, dan koop je gewoon geen gloedje spik splinter nieuwe toch?!

Maar nu meneer het trappen aardig onder de knie heeft is het toch wel tijd voor een hele gave gloed nieuwe, nog naar verse verf ruikende (bijna dan) ‘grote-jongens’-fiets.

Hij moest dus minstens net zo stoer zijn als zijn Cars fiets, en het liefst ook eentje die nog wel even mee gaat. Gelukkig hebben ze bij de meeste webshops handige maat aanduidingen, en kun je de lengte van je kind nemen om de juiste ‘inch’ te bepalen. Onze zoon schommelt een beetje tussen de 16 en de 18 inch, dus we besloten om een jongensfiets 18 inch te zoeken. Dan kan hij er even meer vooruit (we blijven zuinige Hollanders toch 😉 ) 

Deze hippe fiets van Popal (Max) is super groen (gifgroen en dus super snel volgens zoonlief) en kan cruisen als de beste! Maar ja, het is wel een echte grote jongensfiets, dus daar horen eigenlijk geen zijwieltjes bij.

Gelukkig voor de grote bange vent zitten er wel zijwieltjes bij, zodat hij er gewoon eerst gemakkelijk op weg kan rijden, en dan over een tijdje hopelijk snel helemaal zijwieltjes-loos en minstens net zo snel als Max Verstappen!
De fiets heeft trouwens ook dubbele remmen, wat ik zelf fantastisch vind! Want meneer weet wel dat hij de voorremmen kan gebruiken, toch vergeet hij dat nog regelmatig. Heel veel grotere kinderfietsen hebben alleen nog maar handremmen, en ik vind dat toch niet zo’n heel fijn idee. Een terugtrap rem geeft toch net dat beetje extra zekerheid en veiligheid (of in ieder geval een veilig gevoel)  in het niet altijd even veilige verkeer.

Zelf vond ik het wat jammer dat de fiets geen bagagedrager had, maar meneer vond dat jongens toch nooit spullen meenemen (ja, mama neemt op zijn minst twee tassen mee elke keer 😉 ) dus voor hem geen gemis.

Wanneer kregen jouw kids een echte ‘grote-jongens’ of ‘grote-meisjes’ fiets?!