Gister waren we een hele dag weg, en met we bedoel ik niet hubby en ik, maar me, myself and four little kids! Jup. Ik deed het gewoon. Zonder al te veel na te denken, want anders was ik zeker niet met vier kinderen onder de zeven jaar, alleen met het OV helemaal naar hartje Amsterdam gegaan. Maar goed, als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik soms gewoon maar doe, en dan kan ik altijd later zeggen dat het inderdaad niet zo’n strak plan was. Maar dat zullen we eerst wel eens even proberen. Uitdagingen zijn mijn ding! Dus de lange reis (van maar liefst 2,5 uur met de trein heen, en weer 2,5 uur met de trein terug) werdt zeer goed voorbereid. Ik besloot dat het de gelegenheid was om onze backpacks die we van Bulbby hadden gekregen eens te testen. Want niet alleen ik had een toffe koraal rode (anderen zeggen meer roze) backpack gekregen, ook een na jongste dochter kreeg een eigen tasje! De kleur konden we zelf kiezen en alles was helemaal zelf te customizen, dus we deden ons best. En we laten je vandaag precies zien hoeveel er allemaal in past, en hoe ontzettend leuk een zelf gemaakte tas nou eigenlijk is!

Je naam of een tekst?

Voor onze dochter koos ik ervoor om op de tas te zetten ……. (dochters naam) My first bag. Want dit was haar officiele eerste tasje. Mega handig als ze strakjes misschien naar de peuterspeelzaal gaat, of bij oma gaat logeren. Het tasje kan ze mooi zelf op haar rug doen, en daarmee was het ook echt alleen maar van haar. O wee als er iemand anders aan haar tasje zat.

 

Voor mezelf vond ik het wat minder noodzakelijk om mijn naam erop te zetten, ik bedoel… Ik heet al bijna 27 jaar Astrid, en over het algemeen raak ik mijn tassen niet zomaar kwijt. Dus wat zet je er dan op hoor ik je zeggen… Nou, ik bedacht gewoon een leuke zin die helemaal op de back pack slaat. Want officieel kun je er zelfs een laptop in kwijt (eigen vakje voor), maar ik wist ook wel dat hij in praktijk heus niet alleen als laptop backpack gebruikt zou worden. Dus kwam erop te staan ‘ Mombag, crumbs, diapers and toys included’.

Het grappige is dat als mensen in de trein dan toch een stiekeme blik op de rugtas werpen, ze zachtjes gniffelen om de tekst die ik erop heb laten zetten. De zoete tekst van dochterlief is echt meer wat voor haarzelf, dus ik vond het wel geinig dat een klein grapje zoveel stiekeme glimlachen kan voortbrengen.

Plaatjes!!

Voor mezelf heb ik natuurlijk niet gekozen voor een echt plaatje. Het kon wel hoor, maar ik vond het toch fijn om het een beetje minimalistisch te houden, en ik ben zelf van mening dat plaatjes meer voor kinderen onder de 20 zijn. Laat ik nou richting de 30 gaan, dus die plaatjes kwamen niet meer op mijn eigen rugzak. Gelukkig zijn er wel wat stoerdere varianten hoor, en vond ik de cactus die ik op dochterliefs tas had laten drukken ook wel erg leuk. De pijl en de paar kleine streepjes waren voor mij dus perfect.

Deze schattige cactus met strik (!!!) moest gewoon op haar tasje komen te staan. Een tikkeltje stoer (door al die stekels) maar toch ook een hoog schattigheidsgehalte vanwege het kleurgebruik en het gezichtje erop. Ideaal voor ons meisje, dat de clown van de familie is, maar stiekem ook wel een echte kleine fashionista (ze slaapt het liefst met haar TwinkleToe schoenen áán in bed) . Je kunt dus ook kiezen voor een plaatje én een tekst, en dat is wat we voor haar deden.

Wat past er in?!

In mijn tas past echt ongelooflijk veel! Zo kan de 15 inch MacBook er prima in, hadden we er maar liefst 12 bolletjes in, 1 grote 750 ml fles, een tijdschrift, bananen en nnog veel meer proviand. Eerlijk is eerlijk, de laptop zit tegen je rug aan niet heel erg comfortabel (het is niet echt een gewatteerde achterkant zeg maar) maar goed. Gelukkig hadden we de kinderewagen ook bij ons, en kon ik de backpack daar af en toe in kwijt. Aan de zijkant zitten aan allebei de kanten vakjes voor een fles water, maar dat kunnen echt alleen de smallere flessen zijn. Mijn fles van 750 ml past er dus met geen mogelijkheid in, het Spa flesje past net.

En zoals ik al had verwacht wordt ie meer voor andere dingen gebruikt dan als werk tas. Zo zitten er vaak zwemspullen in (de bandjes passen er mooi opgeblazen en al in!!) of bieb boeken. Tja, het blijft een mom bag…

De tas van dochterlief werdt de ‘kindertas’. Oftewel, daar zaten alle luiers in (ongeveer 12 stuks, je weet namelijk maar nooit met twee kids in de luier), een pak billendoekjes, een kinderwoordenboek Engels,  stiften, zes kleurplaten, een fopspeen, een bijtring sleutel set, twee schone rompers en nog wat kleine baby benodigdheden.

Het kleine rugzakje is dus eigenlijk best wel heel erg groot. Als dochterlief een weekendje uit logeren gaat, dan passen daar prima twee setjes kleren, alle luiers en doekjes en een pyjamaatje in. Heel fijn dus. Ook heeft het aan de binnenkant nog een vakje met een ritsje erin, voor de wat kleinere spulletjes.

Heb jij wel eens een eigen tas ontworpen, en zo ja, kreeg je daar ook leuke reacties op?