*Slik… Als ik naar mijn kledingkast kijk dan kan ik niet ontkennen dat er minstens 3 x 33 kledingstukken in mijn kast hangen/liggen. En hoeveel van die kleren heb ik nou eigenlijk echt aan? Ik ben bang nog niet eens de helft. Eerlijk? Waarschijnlijk maar 1/3 of zelfs nog minder. Met het schaamrood op de kaken moet ik bekennen dat ik zelfs kledingstukken in de kast heb van minstens 10 jaar geleden. Waarom? Omdat ik ze nog pas (ja, zelfs na 2 kinderen). En ik hou niet van dingen weggooien die nog goed zijn. Gelukkig geen probleem met emotionele waarde die ik eraan kan hechten, maar toch zit mijn kast vol. Hoe kan dat nou? En wat ga ik eraan doen?

Ik heb besloten om mee te doen aan Project 333. Dit is een project waarbij je slechts 33 items in je kledingkast hebt. Key pieces dus. Dat is allemaal waar het om draait. Alleen nog maar kleding in de kast die je past, die je makkelijk kunt combineren met de andere stukken, maar vooral; items waar je blij van wordt.

Waarom zó weinig kleding in je kast willen?

Dat is natuurlijk een hele goede vraag. Maar ik denk dat je beter minder kunt hebben waar je meer van geniet, dan veel waar je niet blij mee bent. Bovendien kun je als je minder items hebt, ook meer kwaliteit kopen. Wat heb je bijvoorbeeld aan vier non merk (en waarschijnlijk slechte kwaliteit) zonnebrillen, als je voor hetzelfde geld gewoon één mooie merk zonnebril kan kopen.

Het neemt natuurlijk ook allemaal stukken minder ruimte in, je hebt minder kledingkeuze (dus ook minder keuze stress!!) en draagt alleen maar kleding waar je je echt lekker in voelt (en met lekker bedoel ik niet alleen maar comfortabel in je huispak 😉 ).

Tijdens het uitzoeken van de kleren zal ik waarschijnlijk een hoop dingen tegenkomen, die ik niet weg heb gedaan omdat ze nog prima zijn. Dat worden dus drie stapeltjes.

  1. Wat ga ik weg geven (en dus, welke vriendin maak ik blij met mijn overtollige kleding?)
  2. Wat kan gelijk weg in de prullenbak/kringloop (wat past echt niemand die ik ken, wat is kapot/uit de mode)
  3. Wat kan ik gebruiken in een ander seizoen

clothing-store-984396_960_720

Welke kleding ga je bewaren?

Ik zit in een lastig parket, omdat ik nu een soort van hoog zwanger ben. Tijdens het uitzoeken van de lente garderobe heb ik dus niet heel erg veel keuze, omdat mijn buik lang niet in al mijn normale kleding past. Dus misschien dat ik voor dit seizoen, de lente, even iets meer (of misschien juist wel minder) dan 33 items in de kast zal hebben hangen.

De meeste kleding zal ik dus gaan weggeven, de duurdere kleding die ‘de cut’ niet halen zal ik gaan verkopen en dan misschien met de opbrengst nog een paar extra key pieces kopen, zoals een mooie jurk van Jurken.com.

Ik heb er helemaal zin in, maar ben bang dat dit een mega klus gaat worden. Hebben jullie dus nog tips, laat het me weten in de reacties. Ik hou jullie op de hoogte.

Hebben jullie ook last van een uitpuilende garderobe waar je haast niks mee doet?

 

 

Dit bericht bevat gesponsorde inhoud