Als je kleine kruimels hebt dan is het je vast wel eens opgevallen. Elke shop trip begint met een shirt voor jezelf, en eindigt met tassen vol kinderkleding en speelgoed. En dat shirt waar je voor kwam hangt nog steeds aan het rek… Ai ai ai… Vergeten we dan echt onszelf helemaal? Of vinden we het leuker om iets te kopen voor onze kids?

Koop eens een cadeau voor jezelf

gift-1196288_960_720Soms is het gewoon hoog tijd om een cadeau voor jezelf te kopen. Niet alleen maar een lekker geurtje, of een mooi boek (waar je vast niet heel veel tijd voor hebt, maar je kunt ze maar beter in huis hebben voor het geval je even niks te doen hebt), een bloemetje of leuk plantje. Maar laat het ook eens echt leuk inpakken. Op de vraag of het een cadeautje is zeg ik (bijna) altijd volmondig ‘ja’! Een leuk papiertje erom heen, en als je geluk hebt pakken ze het ook nog extra mooi in.
Een cadeautje kan je dus ook prima aan jezelf geven. Het hoeft heus niet alleen maar voor een vriendin of familielid te zijn.

 

Verwen jezelf

Wees maar eens eerlijk. Met al die slapeloze nachten, snottebellen, koortsige kids, vieze buitenspeel-kleren, bergen wasgoed, is er eigenlijk elke dag wel een reden om jezelf te verwennen. Met een lekkere warme douche, een stuk chocolade (een reep is echt teveel van het goede!) of een fijn cadeau. Voor mij is een verwen moment in het winterzonnetje op de bank zitten, met een kop verse muntthee met honing, een stukje pure chocolade en een goed boek. Of wat dacht je van een fijne rok of jurk waar je helemaal in straalt, en er weer onweerstaanbaar uit ziet! Zo hebben ze bij Rokken.com hele mooie exemplaren, voor ieder type en figuur wel iets wils…92d64416-e7ac-496a-ad2f-9bc538a7501b

Leuke mama, leuke kinderen

Pas na vijf jaar moederen heb ik het een beetje door. Jezelf altijd maar wegcijferen, op de laatste plaats zetten en alleen aan anderen denken is niet altijd goed. Want wat je zelf niet hebt kun je ook niet weggeven. Af en toe een keer nee zeggen tegen een peuter die voor de driehonderdste keer het boekje wil lezen, is niet slecht. Een keer een mooie hortensia (mijn lievelingsplant) kopen in plaats van een nieuw shirt voor je kind is niet erg. Je moet leren om een leuke mama te zijn, tevreden met jezelf, en goed voor jezelf te zorgen. Alleen op die manier hebben je kinderen ook echt iets aan je.

Koop jij wel eens iets voor jezelf? En laat je het dan ook mooi inpakken?

 

 

Dit bericht bevat gesponsorde inhoud