Gezond eten kan soms erg lastig zijn, want zeg nou zelf, je grijpt toch eerder naar de lekkere (maar ongezonde) dingen. Om gezond eten te stimuleren en lekkerder te maken, kun je gebruik maken van kruiden. Kruiden kunnen vaak op een simpele én gezonde manier je maaltijd een andere smaak geven. Daarnaast bevatten ze vaak veel goede stoffen. In dit artikel laat ik je kennismaken met mijn favoriete kruiden om eten net wat meer smaak te geven.

Zoutvervangers

Het klakkeloos toevoegen van zout aan je maaltijd, is eigenlijk een hele ongezonde gewoonte. Hierdoor houd je lichaam meer vocht vast, en het is ook niet bevorderlijk wanneer je last hebt van een hoge bloeddruk. Gelukkig zijn er een aantal gezonde zoutvervangers waar je voor kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor Herbamare van Dr. Vogel, hier zijn ook diverse kruiden aan toegevoegd. Daarnaast vind je in de supermarkt ook LoSalt of Himalaya zout. Maar nog beter is het om natuurlijk helemaal geen zout te gebruiken, wat wij zelf eigenlijk altijd doen.

Kaneel

Wist je dat kaneel ontzettend gezond is en zeker niet mag ontbreken in je dagelijkse voeding? Kaneel zit namelijk bomvol goede stoffen. Zo heeft het een ontstekingsremmende werking, bevat het antioxidanten, remt het de groei van schimmels en bacteriën, geeft het een verzadigd gevoel en heeft het een regulerend effect op je bloedsuikerspiegel. En dat is pas een gedeelte! Wil je dus jouw ontbijtjes en zoete gerechten afmaken, gebruik dan iedere dag wat kaneel.

Basilicum + oregano

Hou je van de Italiaanse keuken? Dan ga je ook zeker houden van de kruidencombinatie basilicum en oregano. Basilicum is een ontzettend gezond kruid. Het is een bron van vitamine K, vitamine A, ijzer en calcium. Daarnaast zit er ook magnesium en kalium in basilicum. Oregano bevat veel antioxidanten, remt bacteriën, bevat vitamine K en goede voedingsstoffen zoals ijzer en vezels. De combinatie basilicum en oregano kun je op ontzettend veel manieren toepassen in je dagelijkse voedingsstijl. Bijvoorbeeld door je pastasaus, op je vlees, door je roerbakgroenten en ga zo maar door!

Vanillepoeder

Ben je een zoetekauw en maak je je gerechten graag wat zoeter? Grijp dan niet naar suiker of honing, maar kijk eens naar vanillepoeder. Vanillepoeder is perfect als vervanging voor bijvoorbeeld vanillestokjes of vanillearoma, wat je vaak in bijvoorbeeld taarten of cakes moet gebruiken. Daarnaast is vanillepoeder ook ontzettend gezond, want het bevat vitamine C, calcium en ijzer. Dus wil je graag gezonder leven, maar wil je ook nog genieten van zoetigheid? Dan is vanillepoeder hét perfecte gezonde kruid voor jou!

Welk kruid ontbreekt er niet in jouw keukenkastje?

 

 

 

Veel kruiden kun je ook online vinden bij DeKruidenBaron


© Shutterstock

Dit bericht bevat gesponsorde inhoud