Goede goedkope geboortekaartjes, onmogelijk of toch niet?

10 februari 2016

Goedkoop is duurkoop? Kun je nog wel echt goede én goedkope geboortekaartjes vinden online of bij een heuse drukker? Toen wij drie jaar geleden voor het laatst op zoek gingen naar geboortekaartjes, betaalden wij per kaartje ongeveer € 1,70 (inclusief enveloppen) per kaartje. Ik had het kaartje zelf ontworpen, wat in kosten dan wel weer scheelt. Maar nu er weer een kleine op komst is, is het hoogste tijd om weer rond te kijken naar goedkope geboortekaartjes. Want zo’n nieuwe baby is al duur genoeg, het moet wel betaalbaar blijven (o dan hebben we het nog niet gehad over de postzegels die in 3 jaar tijd van € 0,50 naar € 0,73 gegaan!).

geboortekaartjes

Goedkope geboortekaartjes vs. dure geboortekaartjes

Wat maakt nou een goedkoop kaartje zo goedkoop, en waarom betaal je voor sommige geboortekaartjes een hoofdprijs? In heel veel online shops betaal je best wat verzendkosten, en ‘ontwerp’ kosten. Ook is het nadeel dat je van te voren vaak niet weet hoe een kaartje er nou in het echt uitziet. Een plaatje op het internet kan er heel mooi uitzien, maar hoe komt dat over op papier? Daarom kan een stap naar een drukker makkelijker zijn, je kunt een paar proefdrukken laten maken en weet gelijk de kwaliteit van je geboortekaartje.

Goedkope geboortekaartjes zien er vaak (helaas) ook goedkoop uit. Doorlopen inkt, of scheef gedrukt. Daarom ben ik zelf wat huiverig om online te bestellen als het goedkoop is (te mooi om waar te zijn is vaak ook te mooi om waar te zijn). Toch kwam ik op een site uit die zegt goedkope geboortekaartjes te hebben met goede kwaliteit. Bovenaan de site staat geboortekaartjes vanaf € 0,59 inclusief drukkosten! Dat klinkt dus veel belovend.

Waarom een proefdruk zo belangrijk is

Gelukkig konden we via geboortepost een gratis proefdruk bestellen (voor het eerste kaartje zijn er zelfs helemaal geen kosten).

Overtuig jezelf van de kwaliteit en het gemak van Geboortepost.nl. Met de code: NA3784 is de eerste proefdruk van je geboortekaartje echt helemaal gratis, je betaalt zelfs geen verzendkosten!

Oké, ik ben om. Dus snel een paar proefdrukken besteld. Ook handig is het om de kaartjes in de verschillende afwerkingen (mat of glanzend) te bestellen. Wij vonden zelf bijna alle kaartjes in glanzende afwerking mooier, dan de matte versie. Ook leek het papier iets dikker/steviger was dan de matte variant.

goedkope geboortekaartjes

De proefdrukken laten je toch mooi even zien, ruiken (en proeven als je zou willen!) hoe het kaartje er in het echt uit ziet. Want zo mooi als een website eruit kan zien, of zo betrouwbaar als een online drukker eruit kan zien, je weet het pas als je het (goedkope) geboortekaartje in handen hebt.

Review Geboortepost.nl

Hieronder kun je de foto’s zien van de proefdrukken die we hebben besteld. Je kunt bij de meeste kaartjes heel duidelijk het verschil zien tussen de glanzende en de matte versies.

Bij dit kaartje kun je zodra je baby geboren is een foto opsturen en laten plaatsen op het kaartje. Van te voren kun je gelukkig al wel de rest van het kaartje invullen (of zelfs aanpassen naar smaak en voorkeur).

goedkope geboortekaartjes

Dit drieluik kaartje heb ik helemaal zelf ontworpen (met achtergronden, plaatjes en toevoegingen van geboortepost zelf) om te kijken hoe dat ging. Zelf vind ik het ontzettend leuk om een drieluik kaartje te doen, in plaats van een ‘normaal kaartje’.

De drieluik kaartjes zijn er gelukkig ook in veel ontwerpen, mocht je het zelf niet zien zitten om zelf te ontwerpen.

Dit kaartje is uit de serie Wonderland, en het kaartje zegt wel genoeg. Weer een foto toevoegen en de rest is al klaar voor je. Muzikaal als ik ben, vond ik het een leuk kaartje, maar ik ben er nog niet helemaal uit.

Dit was het enige kaartje wat we (unaniem) het mooiste vonden in de mat afwerking. Misschien omdat de kleuren op de glanzende versie wat harder zijn, maar misschien ook wel omdat het een ‘hout’achtige achtergrond is. En het meeste hout glanst niet. Maar goed, dat is wat wij ervan vinden.

De service was snel, en vooral gemakkelijk. Je maakt een account aan waar je de kaartjes op kan bewerken. Lukt het dus niet om alles in één keer af te hebben dan maakt het niet zoveel uit. Je gaat gewoon op een later moment verder.

Handig vinden wij verder dat je de geboortekaartjes ook door hen kan laten versturen. Zelf zou ik het niet zo snel doen, omdat ik toch de kaarten zelf in huis wil hebben en de adressen graag zelf (toch nog wat persoonlijks), maar ik zie de voordelen er wel van in. De geboortezegels moet je er dan wel bij bestellen (niet vergeten!)

Heb jij nog een goede ervaring met goedkope geboortekaartjes? Of ga je liever naar een drukker bij je in de stad?


Gesponsord artikel

7 reacties op “Goede goedkope geboortekaartjes, onmogelijk of toch niet?”

 1. Rizana schreef:

  Wij hebben goede ervaring met kaartje2go! Gratis proefdruk en je levert de adressen aan in excelbestand (zij hebben een format die je makkelijk kan invullen). Was 2 jaar geleden naar de 9m beurs en in een boekje daar zat een kortingscode. Scheelt ook altijd weer. Super goede klantenservice hebben ze ook voor als je vragen hebt. Wij kiezen er weer voor:)

 2. Linda schreef:

  Als het goed is heb ik geen geboortekaartjes meer nodig, maar mijn vriendin wel! Zal haar eens tippen 🙂

 3. Vlijtig Liesje schreef:

  Destijds was online nog niet zo in. Wij kochten ze dus bij de drukkerij in de stad. Drukkerietje heette die.

 4. Anna schreef:

  Wij hebben bij Jillejille.nl onze trouwkaarten en de geboortekaartjes van onze twee dochtertjes besteld. Ze hebben erg leuke ontwerpen en we zijn nog steeds erg tevreden over het drukwerk en de super goede service.

 5. Anna schreef:

  Wij hebben onze trouwkaarten en de geboortekaarten van onze twee dochtertjes besteld bij jillejille.nl
  Leuke ontwerpen en een supergoede service .

 6. Marjon schreef:

  Momenteel heb ik zelf geen geboortekaartjes nodig, maar ik houd dit zeker in gedachte voor als er misschien een nummer 2 op komst is 🙂

 7. Jessica schreef:

  Ook wij waren erg enthousiast over de kaartjes van geboortepost. Vooraf dacht ik dat ik de matte afwerking het mooist zou vinden, maar toen ik eenmaal de proefdrukken binnen hadden, viel deze erg tegen. Wij gaan nu voor de glanzende versie 🙂

  Bij ons vorige kindje hadden we kaartjes besteld bij kaartje2go. Ook een super service, enige nadeel is dat het formaat kaartjes daar of heel groot is, of net te klein. Ook hier kun je een gratis proefkaart aanvragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge