De zomervakantie is nog maar net afgelopen, maar wij zitten onze herfstvakantie alweer te plannen. Waar gaan we heen, wat willen we graag doen? Allereerst moeten we gewoon weer naar LEGO World met de kids. Vorig jaar zijn we er ook geweest en ze waren er letterlijk niet weg te slepen. Omdat we afgelopen zomer niet op vakantie zijn geweest willen we ook het liefst gewoon even een korte (of minder korte 😉 ) vakantie bij hebben. Even er uit met zijn vijven (!) op een andere plek, genieten van elkaar. Maar ja, zoals iedereen weet zijn dit soort dagjes uit niet gratis. En ik ben ook nog nooit op kosten van iemand anders op vakantie geweest (behalve dan toen ik zelf jong was en papa en mama betaalde). Dus ja… We moeten even gaan overleggen met Mr. Budget hoe we dat gaan doen. Gelukkig is er altijd goed nieuws… Want er zijn goedkope dagjes uit en betaalbare vakanties te vinden! Dus lees snel mee.

Goedkope dagjes uit en betaalbare vakanties

Een dagje uit hoeft niet zo heel duur te zijn. Maar een dagje Walibi of de Efteling is vaak een hap van zo’n € 100,- tot € 150,- voor een gewoon gezin van vier mensen. Afhankelijk van de leeftijden van je kids is een dagje uit natuurlijk ook veel goedkoper te maken.

 • Binnenspeeltuin
  Je betaald in een binnenspeeltuin vaak rond de € 5,- tot € 10,- Ouders mogen vaak gratis naar binnen, dus je bent voor onder de € 20,- een hele dag onder de pannen. Nadeel is dan wel dat je geen eten en drinken mag mee nemen (in de meeste speeltuinen) dus dat je nog wel voor ongeveer € 7,50 p.p.
  Een dagje uit voor onder de € 50,- dus, en weer of geen weer, je kunt er altijd terecht
 • Kleinere dierenparken
  Vergeet Wild Lands in Emmen, ga eens naar een kleinere dierentuin. Zo gingen wij naar Zoo Parc Overloon en de kinderen hadden een geweldige dag! Oké, we zagen geen olifanten en de giraffen moesten we ook missen, maar de mega speeltuin maakte alles weer goed. Toegang is niet bijna € 30,- maar zo’n € 15,- tot € 20,- p.p. En hier kun je wel zelf je eten meenemen, dus voor € 60,- tot € 80,- ben je klaar. En in kleinere dierentuinen weet je tenminste zeker dat je alle dieren ziet, de kinderen niet uitgeput zijn na vier uur lopen en nog maar 4 hokken te hebben gezien, en vaak kom je dichter bij de dieren in de buurt dan in grotere dierentuinen.

A photo by Pascale Amez. unsplash.com/photos/85aZoyT_U1I

 • Groupon kortingscode en Vakantieveilingen
  Ik ben echt totally in love met kortingscodes en websites. Zo gingen wij dus naar ZooParc Overloon voor nog geen € 16,- met vier mensen, als dat niet goedkoop is. Ook kochten we ooit een week vakantie met alle opa’s en oma’s (vier stuks) voor een week voor nog geen € 300,- op een park met binnenzwembad (must!) en binnenspeeltuin in een Kerstvakantie. Via Groupon, Vakantieveilingen, Het Laatste Tafeltje en meer kun je vaak wel tot 80% van de kosten besparen.
 • Marktplaats… Heh wat? Zeg ik nu iets raars? Op Marktplaats koop je toch alleen spullen? Nee hoor, er staan ontzettend veel vakantiehuizen op, of vakanties die mensen hebben gekocht maar helaas niet kunnen gaan. Dus daar een kijkje nemen is zeker de moeite waard en je ontdekt er vaak hele andere vakanties en dagjes uit, dan via reguliere vakantie aanbieders.

Dus vertel op, hoe kom jij aan goedkope dagjes uit en betaalbare vakanties?