Tijdens het weekend van de wetenschap, op 3 en 4 oktober, kun je op heel veel plaatsen op een hele gave manier kennis maken met ‘de wetenschap’. Op welke plek kan dat beter dan bij hét science centre van Nederland, namelijk NEMO Amsterdam? Extra goed nieuws. Tijdens het weekend kun je helemaal gratis naar binnen toe om het science centre zelf te ontdekken. Natuurlijk is het wel heel handig om op tijd te zijn, want zo’n ontzettend gave actie kom je niet vaak tegen.

Wat is er allemaal te doen?

Gedurende het weekend zijn er speciale activiteiten, die onder meer in het teken staan van de Kinderboekenweek.

1) De boeken kettingreactie. Een soort domino-D alleen dan met echte boeken. Kom jij kijken naar deze speciale kettingreactie?dd365465.jpg__380x280_q85_crop

 

 

 

 

 

 

2) Maak je eigen uitvinding. Heb jij zelf ook een geniale uitvinding die ook een beetje vreemd, maar welspaghettislurper17.jpg__380x280_q85_crop heel handig is? Of een probleem waar je nog een goede uitvinding voor zoekt? Doe mee met de workshop van Marit Törnqvist en teken je eigen opmerkelijke uitvinding. Wel even op tijd opgeven, want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

3) Bedien je eigen uitvinding. Heb jij je geniale uitvinding op papier gezet? En wil jij hem als trotse uitvinder presenteren? Ga op de foto en spring zo in je eigen tekening.

Heb jij je geniale uitvinding op papier gezet? En wil jij hem als trotse uitvinder presenteren? Ga op de foto en spring zo in je eigen tekening.

4) K’NEX IT. Bouwtalenten kunnen hun lol op met knexmateriaal.jpg__380x280_q85_crop_subject_location-1131,799K’NEX tijdens het Weekend van de Wetenschap. Bouw je eigen creatie, van robots tot ruimtevoertuigen, van toffe wezens tot auto’s en achtbanen, het kan allemaal onder de begeleiding van echte K’NEXperts in de Werkplaats.

 

Dus zet gauw een groot kruis in je agenda voor het komende weekend en ga lekker een dagje naar NEMO in Amsterdam. Kom je met een gezin van twee kinderen, en twee ouders, dan bespaar je al gauw € 60,00 op de normale toegangsprijs.