Een goede basis is wat iedereen en alles nodig heeft. Maar hoe vaak zie jij je voeten eigenlijk als basis van je lichaam? Ik eerlijk gezegd niet vaak genoeg. Zolang ze doen wat ze moeten doen is alles best en denk ik er niet te veel aan. Maar als ze pijn doen, omdat ik wat meer extra kilo’s mee draag (ondertussen alweer 25 weken zwanger!) of te lang heb gelopen, dan begin ik ze wel degelijk te voelen. Om geen olifanten voeten te krijgen, en de komende 15 weken goed door te komen, besloot ik iets beter te zorgen voor die fijne basis.. Mijn voetjes!

Voeten-spa in huis

Een paar Moederdagen geleden kreeg ik van manlief een heuse voeten-spa voor thuis. Zo’n handig bubbelbadje voor de voetjes. Met verschillende standen, al gebruik ik hem eigenlijk alleen met de hardste bubbels (misschien zijn mijn voeten toch niet zo gevoelig als ik denk)  en heerlijk warm water. Toch mag ik die wel wat vaker uit de kast halen, want het is eigenlijk ontzettend fantastisch lekker. Het gebruis en gebubbel werkt super ontspannend en weekt ook alle deeltjes los die je niet aan je voeten wilt hebben zitten.

Ik kreeg een tijd geleden van Kneipp een heerlijk voeten-verwenpakket.  Hierin zit ook een fijn bruistablet voor alle dames zonder voetenbad in huis. Je hebt dus geen voetenbad nodig om jezelf heerlijk te verwennen. Een emmertje of een grote schaal is voldoende, een beetje lekker warm water (niet te heet, want dat is niet goed voor je voeten, en sowieso moet je als zwangere dame te heet water vermijden) en het bruistablet.

Kneipp bruistablet

De Kneipp voetbad-bruistabletten bevatten extracten van calendula en rozemarijn die helpen om de vermoeidheid uit de voeten te verdrijven. Voor een heerlijk relax momentje, gewoon in je eigen thuis!

Andere verkwikkende ingrediënten zijn kamfer, menthol, tijm, salie en kastanje-extract. Na een bad met een voetbad-bruistablet van Kneipp ervaar je ontspannen en energieke voeten.

Het tablet ruikt heerlijk! Ik ben zelf nu ik op en top zwanger ben erg gevoelig voor geurtjes, maar dit is wel heel fijn. Het water krijgt een heerlijke frisse geur. Ook kun je ervoor kiezen om Voetbad Kristallen in een badje met water te doen. Dezelfde frisse geur, alleen geen gebruis.

Of het komt door het gebruis (en bijbehorend gekriebel aan mijn voeten)  of de geur. Ontspannend vind ik het zeker. Mijn voeten voelen heerlijk zacht aan. En wees nou eerlijk, welke mama kan er niet een half uurtje voor haarzelf gebruiken. Ik heb het voetenbadje genomen, aan het eind van een lange warme dag, met watergevechten, twee wassen ophangen en opruimen, met de kids in de speeltuin, boodschappen en meer. Kinderen op bed, en even ontspannen. Boekje erbij, alles binnen handbereik, en ontspannen maar.

5-in-1 Voet creme

Bij het Kneipp verwenpakket zat ook een voet creme, die speciaal geschikt is voor de alledaagse verzorging van je voeten. Ook uitermate geschikt voor diabetes patiënten. Deze voeten verzorging is voor alle dagen, en heeft meerdere werkingen in één fijne creme. De creme smeert niet te dik, en verzorgt de hele voet. Na wat zonnige dagen merkte ik trouwens wel dat deze creme een soort van after-sun effect leek te hebben. Het verkoeld heerlijk, ook fijn dus als je veel hebt gelopen, en het gevoel hebt dat je voeten in de brand staan.

Kenmerken
– ultieme voetverzorging voor zware en branderige voeten- met verzorgende calendula, verkwikkende rozemarijn en voedende amandelolie – bevordert een goede doorbloeding
– voorkomt het ontstaan van blaren
– helpt om onaangename geurtjes geen kans te geven
– dermatologisch getest – vrij van kleurstoffen en parabenen

Geschikt om te gebruiken door diabetespatiënten.

Een multifunctionele voetcrème voor de totale verzorging van uw voeten!

Ik heb deze creme eens gebruikt bij zoonlief (omdat hij nogal last heeft van zweterige pootjes) en ondanks dat hij het gesmeer aan zijn voeten niet heel fijn vond (‘mama dat kietelt VET!’), merkte ik wel dat hij minder snel zweterige voeten had, zelfs met dit warme weer. In ieder geval ruiken z’n voeten niet meer zo erg. Ik smeer het erop voor het slapengaan, zodat het goed kan intrekken, zonder dat er gelijk sokken over aan getrokken worden.

Eelt creme

Ik heb zelf niet heel veel last van eelt onder mijn voeten, maar af en toe heb ik na wat dagen buiten lekker op blote voeten lopen er meer last van. Gelukkig zat er ook een eelt creme in het pakket, die ik op die dagen dus lekker heb gebruikt. Ze verzachten de eelt plekken, na gebruik van ongeveer vier/vijf keer (bij mij dan, ik weet niet goed wat het gemiddelde is) . Dus om te zeggen dat je gelijk de eerste dag verschil voelt, zou ik niet kunnen beamen, maar dat de eelt minder hard wordt, en je het makkelijker kunt verwijderen is zeker waar.

Kneipp eelt creme

Vanaf het eerste gebruik reduceert Kneipp® eeltcrème, met 25% ureum, effectief en langdurig eelt. De huid wordt verzorgt door toevoeging van kalmerende en hydraterende panthenol en celbeschermende vitamine E. Ruwe en gebarsten huid wordt weer zacht en soepel. Beschermt tegen voetschimmel. Werking is bevestigd door onafhankelijke wetenschappelijke studie*.

Kneipp eelt creme

 

My Favorite: Voet Butter

Natuurlijk heb ik een alltime favorite. En dit item uit de voetverzorging collectie steekt er met kop en schouders boven uit voor mij. Aan het eind van elke dag smeer ik met alle liefde mijn maatjes 36 in met deze voet butter. Je hebt niet veel nodig, en elke avond doe ik met veel plezier met potje met blijdschap open. De eerste paar keer deed de geur me herinneren aan anti-muggen sticks met citronella, maar dat komt waarschijnlijk door de sinaasappel olie. Nu maak ik er dus maar goed gebruik van, en heb ik het idee dat het de muggen ook een beetje op afstand houdt. Leuke bijkomstigheid dus dat het en je voeten verzorgd én de muggen op afstand lijkt te houden. Het geeft in ieder geval een fijn zomers en fris gevoel aan de voetjes.

Kneipp voet butter

Verwen je droge en overbelaste voeten met de rijke Kneipp® voetbutter en ze worden zacht en soepel. De combinatie van waardevolle verzorgende werkstoffen bevat 10% ureum voor een hydraterend effect. Kalmerende panthenol en celbeschermende vitamine E complementeren de verzorgende formule. Helpt voetschimmel voorkomen. Calendula-extract is geschikt voor herstel en verzorging van gevoelige en overbelaste voeten. Etherische sinaasappelolie verfrist en vitaliseert. Sheabutter maakt de huid zacht, trekt snel in en werkt kalmerend.