Onze kids zijn waren echte waterfreaks! Een beetje water in hun oog en het was huilen. Het advies ‘doe je baby lekker in bad dan worden ze relaxed en slapen beter’ werkte bij ons averechts! Gekrijs en gehuil alsof er een Middeleeuwse marteling plaatsvond in onze badkamer. Dus zwemles was hier heeeeeeel lang het verboden woord. Ja, we wonen naast water, ja we willen dat onze kids in het water kunnen vallen en zichzelf kunnen redden, maar nee… Ze zitten nog niet op zwemles (6 en 4 jaar). Omdat we niet één van die ouders willen zijn, die ruim  €40,- per kind per maand wil betalen om ze water vrij te krijgen, besloten we te kijken naar andere oplossingen. Tijdens onze vakanties in Center Parcs vonden de kinderen het water na een dag of vijf wel leuk, maar twee dagen later zaten we weer thuis. Dus ons idee om de kids vaker in aanraking met water, en een zwembad te krijgen was geboren. Maar zwemmen is niet goedkoop. Als ik met drie kinderen en man één keer wil zwemmen in het koude saaie zwembad hier in de buurt zijn we ongeveer € 17,- per keer kwijt. Daarbij komt dat het er dus koud is, en ik daar liever niet met een baby kom. Maar ja, wat doe je dan?! Ik kwam op het briljante idee te zoeken naar abonnementen voor een zwembad. En ik vond ze! Dit jaar zwemmen we 365 dagen voor minder dan € 200,- voor het hele gezin! Ik vertel je er vandaag maar al te graag iets over…

Zwemmen in een zwemparadijs

Als we gaan zwemmen dan wil ik het gewoon warm hebben. Geen ijskoud water, ruimte genoeg in een pashokje en het liefste ook een box waar de kleine in kan, zodat ik niet de hele dag met haar op de arm hoef rond te zeulen. O en natuurlijk moet het schoon zijn, minimaal één glijbaan hebben, een peuterbad en een zwembad waar ze echt in kunnen leren zwemmen. Ik heb in het verleden een sportopleiding gedaan, dus die beginselen kan ik ze prima zelf leren. Maar dat gaat natuurlijk niet in een 30 cm diep pierebadje. Dus het zwembad hier in de buurt viel af. Een abonnement in een stad een half uur hier vandaan rijden, was € 180,- per persoon. Een flinke duit dus voor vier betalende personen (babylief was dan wel weer gratis). Dus misschien moesten we nog verder weg zoeken naar een fijn zwemparadijs. 

Aqua Mexicana in Slagharen

Ja, we vonden een zwemparadijs! En wat voor een! Met maar liefst 10 glijbanen (yeah baby!) , een bubbelbad voor 70 personen (!) en een super leuk speel waterpark voor de kids.  Met een oppervlakte van 5200 m2 is het niet het kleinste zwembad, en in de zomer kun je ook nog buiten je vermaken. Maar ja… De tickets waren € 8,- per persoon per keer. Dus echt niet goedkoper dan ons zwembad hier in de buurt. Maar gelukkig kwam ik na enig pluizen de oplossing tegen.

Je kunt een abonnement op Attractiepark Slagharen kopen, en daarbij een abonnement op Aqua Mexicana nemen. Dat abonnement kost je eenmalig € 12,50 per persoon, en dan kun je het hele jaar daar komen zwemmen. Ja echt, voor maar € 12,50 kun je dus het hele jaar door zwemmen! Maar je kunt natuurlijk niet Aqua Mexicana binnen komen als je geen toegang hebt tot Slagharen. Een abonnement kost je € 31,50 per persoon voor het basisabonnement. Maar dan betaal je nog parkeer kosten van € 8,- per keer.

(zoals je ziet heb ik echt heel erg lopen spitten naar de beste deal en daar komt ie) 

Dus wat deden wij. Op zoek naar aanbiedingen, en een abonnement waar parkeren bij zit. Zo kwam ik een Groupon deal tegen voor het basisabonnement tegen voor maar € 27,- per persoon. Een besparing van € 4,50 per abonnement. Dus ik heb voor de kids en manlief van deze aanbieding gebruik gemaakt. Voor mezelf kocht ik een Slagharen abonnement waar parkeren bij in zit. Omdat ik toch zelf het meeste met de kids zal gaan, en de parkeeroptie op het pasje wordt gezet. Gaan ze dus een keer met alleen manlief, of met de opa’s en oma’s, dan geef ik gewoon mijn pasje mee en kunnen ze gratis uitrijden. Ideaal dus.

Dus zo kwam ik op een bedrag van minder dan € 200,- uit en nu kunnen wij, inclusief opa’s en oma’s, met het hele gezin naar Slagharen én Aqua Mexicana. Want we kunnen dus ook het attractiepark in. Meestal beginnen we dan even met een rondje attracties en shows, en gaan we rond een uur of 16 richting het zwembad. Dan begint het namelijk leeg te lopen. Het zwemparadijs is elke dag dat het park geopend is, open van 11:00-20:00 uur. Dus we kunnen lekker ontzettend lang zwemmen!

Watervrij?!

Om nou te zeggen dat ze helemaal watervrij zijn…. Nee. Maar na drie keer in twee weken tijd geweest te zijn zie ik ze elke keer met grote sprongen vooruit gaan. Ze haten douchen en huilen eigenlijk regelmatig tijdens het douchen. Maar de eerste keer in het zwembad hebben ze zelf gedoucht én hun haren gewassen zonder moeilijk te doen! Ik was echt blij verrast, en ze hebben het de keren erna ook zonder gedoe gedaan (geen one time story dus).  Alleen dat al is me eigenlijk de € 180,- al waard 😉 De tweede keer zwemmen durfden ze allebei van de kant in het diepe te springen (dochterlief durfde alleen in mama’s armen te springen, maar toch) en nu rennen ze zelf door het waterpark heen, waar water valt en spuit in hun ogen, en ze vinden het prachtig! De eerste keer waren het net bange konijntjes en elke straal water, of emmer met 1000 liter water die viel, was er een teveel. En nu boeit het ze niet echt meer, en durfden ze zelfs van de grote mensen glijbanen af.

Heb jij ook van die bange poeperds en wil je ze watervrij maken? Dan zou ik je echt aanraden om een abonnement bij een zwembad (in de buurt, of in bijvoorbeeld Slagharen) te nemen.

 


En oja, deze post is absoluut niet gesponsord door Slagharen, ik vind het gewoon een top aqua park 😉