Ik beken! Ik heb een notitieboekjes fetish! Het is vreselijk. Ik schat dat ik minstens veertig verschillende notitieboeken heb, waarvan waarschijnlijk maximaal de eerste vijf bladzijden beschreven zijn. Want dan zie ik weer een nieuw prachtig boekje ergens liggen, en dan moet ik die gewoon hebben. Ofzo… Ach ja, zo gaat dat als je ergens heel hebberig van wordt. Dan kun je er nooit genoeg van hebben. Maar ja, is dat wel echt minimalistisch? Ik bedoel, ik ben het halve huis aan het uitruimen en ontspullen, en toch kan ik nauwelijks de verleiding weerstaan om elke week een nieuw notitieboek te kopen. Zucht….

Ik heb mezelf dus beloofd om de komende twee maanden géén notitieboekjes meer te geven. Boehoe, ik weet nu al dat dat heel erg moeilijk gaat worden. Maar goed, dan moet er dus een tussenoplossing komen. Ik wilde eens kijken of twee maanden kan overleven met maar 1 notitieboek! Een soort afkicken wordt het voor mij, dus dan maar gelijk (bijna) cold turkey. Maar dan moet dat notitieboek natuurlijk genoeg ruimte hebben. Dan is er de optie om met een mega groot ding rond te sjouwen overal en nergens, maar dat is niet echt handig. Dus ik ging op zoek naar een notitieboek dat klein, licht en compact was, maar waar ik toch constant al mijn ideeën, kinder-uitspraken en to’do’s in kwijt kan. En ik zou natuurlijk hier nu niets iets neerzetten, als ik niet zoiets had gevonden.

Het is niet wat je denkt, het design is niet super aantrekkelijk, maar het is wel super minimalistisch! Een uitwistbaar notitieboek. Je kent natuurlijk wel een white board, en dat moet je je eigenlijk voorstellen. Een whiteboard in notitieboek formaat. Iets dikkere bladzijden dan normaal, met lijntjes, zonder lijntjes, met dot grid, met to do pagina’s en meer.

Dus vandaag laat ik je maar al te graag mijn nieuwe liefde zien; het duurzame en herbruikbare notitieboekje van ‘A Green Story’.

Design

Houd je van super strak, super modern en minimalistisch? Dan ben je bij A Greenstory aan het juiste adres. De kaft is gewoon zwart, met het logo van A Greenstory erop. Maar gelukkig hebben ze sinds een tijdje ook een prachtige lichtgrijze vilten kaft beschikbaar. Of je kiest voor de natuurlijke groene kaft. Gelukkig is het een kliksysteem en zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos. Je zou zelfs een helemaal gepersonaliseerde kaft kunnen maken en bestellen.

Voorlopig staat bij mij dus de zachte grijze vilten kaft nog op het verlanglijstje. Net wat vrouwelijker, en minder hard dan de zwarte standaard kaft.

Super functioneel

Je kent het wel, notitieboekjes die kwijt raken, bladzijdes die mislukken (hallo perfectionist in mij) en je er dus uit wilt scheuren, maar toch maar niet doet omdat het dan zo lelijk staat. Eigenlijk is een notitieboek mooi houden nog een heel ding. Met de uitwisbare bladzijdes van dit notitieboek dus eigenlijk een fluitje van een cent. Heb je lelijk geschreven of staat er echt een mega foute zin? Hup, (herbruikbaar!) doekje eroverheen en klaar is kees. Een gloednieuwe bladzijde, zonder lelijke kartelrandjes als bewijs van een grove fout. Niemand die het ziet of weet.

De bladzijden in het boek zijn standaard of wit of gelineerd. Maar je kunt makkelijk uitbereiden met andere handige pagina’s. Er is bijvoorbeeld een planner (met daarin meerdere stiften, een jaaroverzicht, een habit tracker, to-do lijstjes en nog veel meer), een set met to-do lijstjes, een maand overzicht en nog veel meer. Zo koop je dus alleen maar de pagina’s die je ook écht gebruikt. En dus (door het uitwisbare aspect) keer op keer gebruikt.

Uitwisbaar?! Maar dan raak ik toch alles weer kwijt?

Het voordeel van het uitwissen van een pagina gaat natuurlijk niet altijd op zul je denken. Je gaat toch niet de prachtige ideeën die je had weer allemaal uitwissen? Dan heb je toch al het denkwerk voor niets gedaan? Nou niet dus. Ooit gehoord van foto’s maken, of scannen?

Ik heb dus heel handig een mapje op Google Drive aangemaakt met ‘Green NoteBook’, waarin ik al mijn meesterlijke ideeën upload. Is een bladzijde van mijn Greenstory NoteBook vol, dan maak ik er een fotootje van, of een scan, en ik upload het ‘in the cloud’. Niet alleen super handig (iets met notitieboekjes mee in bad nemen, om vervolgens een brok pulp met blauwe vlekken over te houden), maar ook nog meeeeega duurzaam! Voor clouds worden namelijk geen bomen gekapt, en hoeven er niet massa’s boekjes te worden geproduceerd.

Ook erg fijn omdat ik het allemaal gedigitaliseerd heb, en dus makkelijk dingen kan opzoeken (door het geven van een handige naam aan het bestandje). En ideeën die misschien toch nergens op sloegen, of to-do lijstjes die afgevinkt zijn, wis je uit en vergeet je weer net zo hard. Ideaal dus.

De essentials

Het Greenstory notitieboek dat ik kreeg had deze inhoud:

  • zwarte kaft
  • gelinieerde bladzijdes
  • witte bladzijdes
  • dot grid bladzijdes (zoals in een bullet journal)
  • to-do lijstjes
  • zwarte stift (met een stiftpunt die niet heel erg dik is, zodat je ook echt fijn er mee kan schrijven)
  • uitwis-doekje (dat herbruikbaar is, hallo besparing!)

Op mijn verlanglijstje staat dus nog echt die vilten kaft, want daardoor zou ik er ook meer in het openbaar mee naar buiten durven treden. Ik moet namelijk eerlijk toegeven dat ik het meer een mannen ding vind, waarschijnlijk door het (naar mijn smaak iets te ) simpele en strakke design. Dus ja, hierbij een oproep aan Mr. Budget, plan even een tientje in voor die vilten kaft! Wat vinden jullie? Mag ik dan, omdat ik geen notitieboekjes zou aanschaffen, wel een prachtige, streelbare, vrouwelijke kaft bestellen?!

Ik zit er ook nog aan te denken om het jaar overzicht aan te schaffen en misschien één maandblad (wat ik dan dus elke maand kan hergebruiken). Zo heb ik dan mooi wat overzicht elke keer als ik het boekje open sla.