Als je voor de feestdagen nog op zoek bent naar een echt Hollands cadeau, of vrienden hebt uit het buitenland die je voor Kerst graag eens iets origineels wilt geven… Ga dan eens naar MuseumShop Den Haag. In het echie, of gewoon online, zoals wij deden 😉 Ik laat je vandaag een paar pareltjes uit de enorme en uitgebreide collectie Hollandse hebbedingen zien, en hoop dat je geïnspireerd raakt om ook eens anders te shoppen, en iets origineels te geven.

Een kaststel om mee te gooien

img_7083

Je kent ze vast wel…. Van die prachtige breekbare vazen van wit porselein met mooie blauwe beschilderingen. Misschien stonden ze zelfs wel bij je oma in de kast. Dat heet nou een kaststel. Maar ja, in de meeste relaties gaan er toch een aantal servies stukken door de lucht, en zo’n erfstuk is daar meestal niet voor geschikt.

img_7087

Maar daar was ontwerper Piet, van Piet Design. Hij bedacht een stoffen kasstel met balletje, zodat je er zelfs een potje mee kan gaan bowlen of kegelen. Super leuk cadeau dus ook voor kleine kinderen!

img_7086

In elke vaas zit een belletje, en het deksel van de grote vaas zit vast (en kan dus ook los) met klittenband. Het balletje is precies groot genoeg voor kleine kinderhanden en helemaal niet zo gevaarlijk dat je er echt servies (of een ruit 😉 ) mee zou kunnen breken. Het kaststel spel, zoals de kids het hier noemen, zit in een handige verpakking, met handvat, waardoor je het ook makkelijk meeneemt naar opa en oma, om daar een potje te kegelen, en wat nostalgie op te halen…

img_7089

Rijkswachter

Ik kwam de Rijkswachters voor het eerst tegen tijdens het ShowUp evenement in september, en er stond dus een Rijkswachter op ons verlanglijstje voor een tijdje. En we hebben er eentje! Yes!!!! Waar ik nu zo enthousiast over ben? Nou over dit gave robot mannetje.

img_7090

Heel groot is hij niet, maar toch heeft hij in zijn korte leventje al heel wat grootse dingen gedaan. Tenminste… Dat zou kunnen. Alle Rijkswachters zijn namelijk gemaakt van de houten transport kisten, van pronkstukken uit de collectie van het Rijksmuseum. Dus elke Rijkswachter heeft iets super kostbaars getransporteerd en beschermd tijdens zijn reis.

img_7091

Ja dat klink leuk. Maar hoe tof is het dat je ook echt er achter kunt komen welk kunstwerk jouw Rijkswachter heeft vervoerd. Daarop vind je op de achterkant van de Rijkswachter het antwoord. Deze code kun je invullen op de website, en je ziet gelijk welk kunstwerk uit het Rijksmuseum bij jouw robot hoort.

img_7092

Wil jij weten welk kunstwerk ‘onze Rijkswachter’ heeft beschermd? Klik dan hier en bekijk het kunstwerk eens uitgebreid 😉 Toch leuk om te weten wat er in zat ooit….

img_7095

Zo’n Rijkswachter staat natuurlijk ook super stoer op de kinderkamer. En het allermooiste is nog wel dat hij eigenlijk in elk interieur wel een ere plekje verdiend.

Nog meer moois

Nou konden we natuurlijk moeilijk alles uittesten en uitgebreid bekijken, maar ik laat je graag nog de volgende cadeau tips zien. Als er nu niet meer iets tussen staat wat jij onder de boom kunt leggen….

Voor in de boom heeft Piet Design ook echte Delfts blauwe kerstballen gemaakt. Heel veel Hollandser wordt het niet.

9f4483fb64f8606b9ccbb1b567a256ee-600800

Ontzettend jammer dat ze niet leverbaar waren, maar daarom niet minder mooi. De design klok van Cork. Verkrijgbaar in zwart en in naturel kleur. Het wordt bijna een feest om de hele tijd op de tijd te moeten letten 😉

puik-art-clork-tafelklok

En voor de dames zijn sieraden natuurlijk altijd goed. Maar wat nou als ze nog eens extra leuk verpakt zijn. Deze oorbellen zijn geïnspireerd op het schilderij, ‘meisje met de parel’, van Vermeer en in een leuk jasje.oorbellen-meisje-met-de-parel

En… zit er voor jullie een leuk cadeautje bij?! Let us know!

 

 

 

 


Dit bericht bevat gesponsorde inhoud