Het is weer bijna vakantie… De hoogste tijd dus om een hotelletje te pakken met het hele gezin. Ja dat kan prima. Want er zijn tegenwoordig steeds meer hotels die familiekamers bieden en kindvriendelijk zijn. Een hotel is weer eens heel wat anders dan een camping of vakantiepark. Onze kids vinden een hotel helemaal geweldig, omdat het zo sjiek is, en alles voor ze gedaan wordt (lees bedden worden opgemaakt, er wordt ontbijt gemaakt en er zijn genoeg interessante dingen te doen). Een hotel met kids is dus best wel heel erg hip! Maar een hotel is niet altijd even interessant vanwege de kosten. In sommige hotels betaal je gewoon per persoon, of dat nou een kind is of een volwassene. Zo waren we een keer € 60,- kwijt alleen aan ontbijt, omdat ze vier keer € 15,- per persoon rekende. Geloof mij, mijn kinderen eten met z’n tweeën een hele week ontbijt voor € 15,- (als het niet nog langer is). Daarom ben ik zo blij dat er regelmatig speciale acties voorbij komen. Daarover vertel ik je graag meer, en geef ik je nog meer tips om zo goedkoop mogelijk een hotel te pakken met je hele gezin.

Kinderen op de kamer

Wat al ontzettend veel geld scheelt is het feit dat je voor een familie kamer minder geld betaald, dan voor twee aparte kamers. Bovendien zit je met twee aparte kamers dat je kids al alleen in de hotelkamer moeten kunnen, of je zult papa en mama moeten scheiden en elk bij een kind gaan slapen.

Een bezwaar dat sommige ouders misschien zullen hebben is dat de kinderen niet zullen slapen als ze bij elkaar op de kamer liggen, maar dat blijkt vaak minder erg dan we zelf denken. Wij hebben laatst in een hotel aan de Belgische kust gelogeerd, waar we met zijn vijven in één kamer sliepen. Een nachtmerrie dacht ik zelf, maar het ging zoveel beter dan we dachten. Overdag hadden we ontzettend veel leuke dingen gedaan, het was laat en de kids vielen zo in slaap. ’s Ochtends waren we natuurlijk wel ietsjes eerder wakker, omdat ze nu niet zachtjes konden spelen zonder ons wakker te maken.

Voor twee losse tweepersoonskamers betaal je vaak zo’n 40% meer dan wanneer je een familiekamer neemt.

Uitjes in een arrangement

Alleen maar een hotel pakken is leuk en aardig, maar overdag wat doen is natuurlijk het allerleukste. Veel hotels bieden een speciale prijs voor uitjes in de omgeving. Zo kun je vaak een hotelovernachting boeken met een arrangement om bijvoorbeeld naar de dichtstbijzijnde dierentuin te gaan. Deze korting kan wel eens oplopen tot 50% van de prijs die je anders aan de kassa zou betalen.

Zo kun je dus mooi je weekendje weg compleet maken met een leuk dagje uit. Zeker de moeite waar dus om eens te kijken of in het hotel waar je heen wilt kortings-acties of arrangementen te boeken zijn. Héél af en toe is het goedkoper om via veilingssites of kortingssites kaarten voor een dagje uit aan te schaffen. Dat is natuurlijk ook een goed idee als je met een klein budget een weekendje weg wilt.

Kinderen gratis mee acties

Sommige hotelketens of bookingssites geven speciale kinderkortingen. Zo kunnen bij HotelSpecials kinderen gratis mee, en betaal je dus niets extra’s voor een extra bed of voor de ontbijtjes van de kids. En zoals je in het intro al kon lezen, kan dat bedrag aardig oplopen, als je voor iedereen het volle pond betaalt. Toen wij laatst in Oberhausen waren betaalde ik met twee kinderen op een vierpersoons kamer slechts € 84,- inclusief ontbijt. Het was een heel erg netjes vier sterren hotel, met gratis parkeren en ontbijt voor drie personen dus (of anderhalf, als je telt hoeveel ze eten…). Daarvoor kan je met z’n tweeën vaak niet eens een hotelkamer vinden. Zeker de moeite waard dus om te kijken of het hotel waar jij heen wilt een kinderkorting bied.

Snacks en drinken meenemen

Voor je kids is logeren in een ander bed en een andere omgeving vaak al spannend genoeg. Neem dus vooral voor de wat jongere kinderen gewoon hun eigen lievelingskoekjes en drinken mee. Dan weet je zeker dat ze zich wat meer thuisvoelen, en dat je niet naarstig op zoek moet naar de Nijntjes koekjes in het hotel, de supermarkt in de buurt of zelfs nog veel verder weg omdat ze die nergens hebben… Wat drinken kun je prima bewaren in de mini-bar. Grotere kids kun je natuurlijk prima van een frisdrank aan de bar van het hotel voorzien, maar de kleintjes zijn vaak een ander verhaal.

Flesvoeding kun je trouwens niet overal opwarmen, dus kijk eventjes of je een waterkoker op de kamer hebt, of vraag of er in het restaurant een magnetron beschikbaar is. Wel zo fijn om van te voren te weten waar je terecht kunt voor de avond voeding van je kleine.

 

 


© Shutterstock