(door Mariska)
De stijl in ons huis zijn twee stijlen. Ik noem het ook wel: ‘where Industrial meets bohemian’. Het kille en verweerde van het industriele afgeblust met het gezellige warme bohemian. Dit alles op een witte basis. Hierdoor geef je elk bijzondere item de aandacht die het verdiend. Omdat wij in een nieuwbouw appartement wonen van nog geen 70 m2 en ik enorm hou van karakter in een huis, probeer ik dit op mijn eigen manier te verwezenlijken in ons appartementje waar dit mogelijk is. Sinds ik hier ingetrokken ben bij mijn vriend is er dan ook best veel veranderd en ik krijg hier gelukkig ook alle ruimte voor. Ik doe het liefst alles zelf. Zowel het klussen in huis als het bewerken (verven, opknappen, verweerd maken) van verschillende items in huis. Af en toe echt een uitdaging, maar zo ontzettend leuk om te doen!

Bank: Purewonen.nl, lamp: Ay Illuminate, transportkar: Kringloop Schiedam, TV meubel: Empire BV, Indiase poortdeurenkast Marktplaats, skull: Loods5, brocante items: Marktplaats, kringloop, brocante markten

Zo heb ik alle muren gestuct zodat dit of behangen kan worden of met authentieke kalkverf geverfd kan worden. De nieuwbouw deuren en kozijnen zijn allen geverfd met krijtverf zodat het wat sleetser aanblik geeft. De wand in de keuken is onlangs behangen met baksteenbehang, zo ook in de woonkamer en dat geeft een geweldig stoer verweerd effect.

Behang Karwei, eetbar Ikea, vintage schoolstoel Twindustrial, vintage kruk: Marktplaats, Vintage Weegschaal: Marktplaats

In de slaapkamer heb ik alle wanden inclusief het plafond met Italiaanse kalkverf geverfd, zodat je een rustieke cosy feeling krijgt als je binnenkomt. In de gang wilde ik in plaats van spullen een statement, omdat het al snel rommelig oogt in de relatief smalle gang. We hebben gekozen voor fotobehang van de mooie jonge Kate Moss, een eyecatcher als je binnenkomt.

Behang Kate Moss: repro.nl, lamp: Rock the Kasbah, berenklauw en zinken vaas: nummer8stoerwonen

Wandkleed zeegras madame stoltz, gevelletter N: Marktplaats, vintage ladekastje: nummer8stoerwonen, boek: Faces

Het interieur zelf is bij elkaar gezocht. Ik struin dan ook vaak langs kringloopwinkels, tweedehands marktjes en zoek graag nog vaak onbekende ondernemers op die de meest aparte spullen verkopen. We crossen dan ook regelmatig het hele land door.

Transportkar als daybed: kringloop Schiedam, Kussens H&M home, Stalraam Marktplaats, Vintage bord brocante webshop

Hierdoor kan het zijn dat ik iets nog niet kan vinden en we dan ook even zonder moeten doen. Dat vergt soms geduld, wat niet altijd mee valt! Ik ben van de grote gebaren. Dit geeft doorgaans juist een ruim effect in een wat kleinere ruimte. De kunst van het weglaten is hier ook aan de orde wat soms pittig kan zijn. Er is zoveel moois op interieurgebied!

Plaids: aaimadewithlove, Kwantum, noamayliving. Oude deur: Bertha010, bed: beterbed, bohostick zelf gemaakt.

Kleed: Aaimadewithlove, chakkitafel Loods5, Pallettafel twindustrial, jute macramé roundnine9, flessenrek Loods5

We zijn allebei gek op natuurlijke robuuste materialen en dat zie je in ons huis ook terug. Grof verweerd hout, oude deuren, stoere gebruikte luiken, verwassen linnen plaids gecombineerd met verroest ijzer, oud industriële lampen, vintage legerkrukjes of zoals ze het hier ook wel zeggen: ‘goeie ouwe meuk’.

TV meubel Empire BV, Spiegel Kwantum, Wandkleed zeegras Madamestoltz, bohosticks zelf gemaakt, TV Samsung

TV meubel (oude bielzen) Empire BV, Kussens H&MHome, legerkruk: twindustrial, kleed: aaimadewithlove, mand Ikea (zelf wit gemaakt), poer (kandelaar): Loods5

Kleed en kussen: Willowandbleech, peaceteken: Nadine Home, chakkitafel loods5, schaaltjes PTMD Flekzer

Mijn naam is Mariska van der Velden en woon samen met Robbert en kat Deejay in Schiedam. In het dagelijks leven werkzaam als verkoopstyliste in de kleding. Ben actief op Social Media met Moodiezzstijl, zowel op Instagram, Facebook, Pinterest en mijn blog, waar ik regelmatig een stukje schrijf over ons interieur maar ook een piepklein kijkje in ons leven geeft. Ik ben dol op fotograferen, het stylen van interieurs en klussen in huis. Struin vaak alle leuke kleine woonwinkeltjes, kringlopen en markten af en kan enorm genieten van de gezellige wijnavondjes met vriendinnen. Ik doe onder andere inspiratie op bij Loods5, op verre reizen en natuurlijk Instagram. Maar ook Pinterest weet ik regelmatig te vinden.