(door Petra) Mijn naam is Petra Brandhorst, interieurstylist en sinds twee jaar wonen wij (man Maico en ons laatst thuiswonende kind zoon Liam) in ons droomhuis uit 1909 in Apeldoorn.

Vanwege het werk van mijn man die veel in het Noorden werkte, spitte ik regelmatig Funda af naar leuke oude goed onderhouden huizen. We wilden niet een heel groot huis, maar wel lekker veel  ruimte beneden. Meestal zagen de huizen op Funda er aan de buitenkant prachtig uit, maar binnen was vaak de keuken, badkamer hard aan vervanging toe en door verbouwingen geen originele details meer te bekennen.

Tot dit huis midden in een gezellige winkelstraat in Apeldoorn, bij elke klik op de foto’s ging mijn hart een beetje sneller slaan. Barstensvol oude details en wat eraan gebouwd was, was helemaal in de stijl van het huis en met heel veel liefde en aandacht gedaan. Direct afspraak voor bezichtiging gemaakt en bij binnenkomst op slag verliefd op dit prachtige huis. Kat in het bakkie dacht de makelaar, nu die man nog. Op de terugweg deed mijn man tot mijn verrassing direct een bod en zo verhuisde we twee jaar geleden van Houten naar Apeldoorn. De beste stap ever, Apeldoorn is top.

Le grande dame noemt mijn man dit huis, vanwege haar prachtige elegante uitstraling, ornamenten plafonds, glas in lood, en-suite deuren, openslaande deuren, erker, serre en hele hoge plafonds. Ook de deuren van de oude bedstede zit er nog in, er zijn drie schouwen en in de keuken die bijna nog nooit gebruikt was staat een prachtig Falcon fornuis met drie ovens. Maar ze heeft ook een stoere kant: in de serre en mijn werkkamer zijn robuuste balkenplafonds.

Boven is het anders dan bij de meeste oude huizen verrassend genoeg nog hoger: 4 meter. Doordat alle plafonds opengebroken zijn en de balken mooi zichtbaar zijn. De grootste verrassing was wel de enorme badkamer van 6 bij 3 meter met tweepersoons bubbelbad, inloopdouche en enorme vensterbank. We hebben in het huis alleen de kleuren aangepast en de vloerbedekking vervangen door houten vloeren.

Onze inrichting is niet goed te omschrijven. Mix van stoer / landelijk/ Scandinavisch tintje, weinig kleur. Ik hou van rust om me heen, want in mijn werk als stylist ben ik al zo veel met kleur bezig.

Wat ik wel heel belangrijk vind is contrast in materialen. Grote fluffy kleden, veel gebreide kussens, lampenkappen en groot gehaakt vloerkleed maken dat het niet te kil wordt. Ik ben nog steeds beetje zoekende in dit huis naar de juiste inrichting, maar dat vind ik juist leuk.

Ook persoonlijkheid vind ik heel belangrijk in een interieur. Daarom de grote uitvergrote jeugdfoto van mijn vader als jongetje op Bevrijdingsdag boven de bank. Mijn zoon heeft een foto van piepklein fotootje gemaakt en ik heb deze vervolgens op behang laten drukken bij Repro.nl.

Voor mijn accessoires ga ik altijd naar Loods 5 daar vind ik echt alles of ik speur ik marktplaats af voor een leuke opknapper.

De makelaar die ons het huis verkocht heeft, kwam later een kijkje nemen. Met als groots compliment dat ik daarna een interieuradvies mocht verzorgen voor haar eigen huis.

We gaan hier nooit meer weg!

 

Meer zien van Petra’s styling kunsten?! Volg haar op Instagram of via Facebook. Natuurlijk kun je ook gewoon de makkelijke weg kiezen en Petra jouw interieur een knusse touch laten geven. Dat doe je door te gaan naar haar website KnusXL of een emailtje te sturen naar Petra.