(door Henriëtte) Daar is tie dan: mijn eerste blog, best spannend hoor en ook enorm grappig want het is voor Coole Ouders, terwijl mijn pubers mij juist helemaal niet cool vinden! En ik doe echt mijn best om cool te zijn hoor, maar ja welk kind vind zijn ouders cool?
Eerst maar even over mezelf: mijn echte naam is Henriëtte maar iedereen noemt mij vanaf dat ik niet beter weet Jet. Daar hielp ik ook zelf aan mee want al die vragen over hoe spreek en schrijf je je naam was ik als klein meisje al snel zat.
Op mijn Instagram feed kan je vooral mijn interieur zien. En soms komt mijn meisje voorbij, sommige van mijn volgers zullen denken, huh heeft ze ook 2 jongens, waar dan? Nou die willen niet bij hun niet coole moeder op Instagram! Echt jammer want het zijn zulke leukerds, en als trotse moeder wil je met je kids pronken, toch?


Terug naar mijn interieur want daar gaat het tenslotte over, en dan moet ik daar wel iets over vertellen.
Sinds januari hebben we een nieuwe bank, en omdat ik een zwakke rug heb had het wel wat voeten in de aarde om niet alleen een leuke bank te kopen maar vooral een lekker zittende bank, dus pfff wat was ik blij toen we deze bank vonden zeg, het was wel een aanslag op ons budget maar het was het echt meer dan waard. Toen we de bank bestelden ging ik gelijk op zoek naar een mooi bijpassend vloerkleed, ik kon niet tussen al het moois kiezen en toen de bank gebracht werd bestelde ik 3 prachtige kleden om te kijken welke het mooiste stond, maar het kleed waar ik verliefd op was stond niet mooi op de vloer, oh wat baalde ik zeg, ik wilde al een nieuwe vloer maar ik ben nu nog harder aan het sparen. Deze vloer kochten we namelijk toen ik zwanger was en na de bevalling toen de hormonen zakten dacht ik: oeps, en inmiddels is dat 12 jaar geleden, maar ach je moet iets te wensen houden.

Maar goed, de vloerkleden heb ik retour gedaan en het vloerkleed moest dus een licht kleed worden om de donkere vloer bij de nieuwe bank te laten passen, en dat is dankzij de (of all places) Karwei gelukt, en goed gelukt ook al zeg ik het zelf, niet dat ik nu gestopt ben om voor een nieuwe vloer te sparen maar we zijn blij met het geheel.
De rest van de basis is eigenlijk al heel lang hetzelfde, onze eettafel hebben we al vanaf ons trouwen, 20 jaar geleden, die begon als een klein grenen eettafeltje en is inmiddels gegroeid tot grote familie tafel, hoe dan? hoor ik je denken, nou nadat ie ook nog een poosje zwart geweest is heeft mijn man een paar jaar terug een nieuw en groter blad gemaakt van steiger houten balken (ja ook ik heb steigerhout in huis) en de poten wit geverfd en zo hadden we weer een nieuwe eettafel, we zijn er nog steeds heel blij mee want dankzij de kerkbank die aan de muurkant staat hebben we genoeg ruimte om er met een grote groep aan te zitten.

Vorig jaar zomer heb ik de computerkast mat wit geverfd zodat er een hippe pronkkast ontstond, deze kast heeft Kor 10 jaar geleden gemaakt zodat de kids er in de woonkamer aan de computer konden zitten maar dat is inmiddels niet meer nodig en nu is de kast van mij, en daar maak ik graag gebruik van, haha.

Hierin staat ook mijn Maria beeld dat ik vorig jaar zomer in de vakantie in Frankrijk op een rommelmarkt wist te scoren, de pubers wilden mee maar ik weet hoe ze zijn, na 5 minuten piepen: gaan we weer terug naar de camping? en daarom gaf ik ze de opdracht om een Maria beeld te zoeken, deze stond al zolang op mijn lijstje maar nergens kon ik het perfecte beeld vinden, en ja hoor ze kregen het voor elkaar: een diep gelukkige Jet met het perfecte Maria beeld, ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven voor die 15 euro!

Naast het beeld ben ik ook kei trots op een schilderij wat ik van mijn oma heb geërfd, mijn oma Schenk overleed begin Januari op 100 jarige leeftijd en ik heb altijd tegen mijn ouders gezegd dat ik het schilderij zo mooi vind, mijn tranen sprongen dan ook in mijn ogen toen ik het van mijn vader kreeg, zo bijzonder omdat het ook nog eens door een Schenk geschilderd is, en daarom heeft het een ere plekje op de kast.

Op Instagram is de meest gestelde vraag: wat heb je op je muur? Dit is de Marrakech verf van Pure & Original in de grijze kleur Oester, we wilden graag een betonlookmuur maar zonder pleisterwerk te gebruiken, zodat als we het zat zijn het weer over schilder baar is, het was best ff een dingetje om te doen, en het is niet helemaal zoals ik wilde (das de perfectionist in me) maar nu ben ik er toch blij mee, soms moet je proberen iets los te laten of er aan wennen, en dat is in dit geval gelukt.

Win-actie met Jet

Waar ik niet aan hoefde te wennen is de wandplank, ik ontdekte de Sfeerhoeve op Facebook en dat was wat ik wilde: een robuust eikenplank van 5cm dik met mooie stoere stalen beugels, en hij is geweldig, geen moment spijt van deze online aankoop gehad, en wat ook geweldig is, ik mag op Instagram een wandplank set namens de Sfeerhoeve weggeven, deze actie loopt tot 9 september.

Je kan kiezen uit 3 kleuren beugels en 7 kleuren plank, gaaf toch! #winactiejetendesfeerhoeve
De meest gestelde vraag die ik van vrienden krijg is: nu ben je toch wel klaar in huis? Nee hoor we zijn op dit moment bezig met onze slaapkamer, het olijfgroene behang dat er met de verhuizing 12 jaar geleden in ging moest er hoog nodig uit, en nu wordt alles witter dan wit, ik ben een slechte slaper en daarom ga ik voor zo weinig mogelijk prikkels, waarop mijn man gekscherend zegt alleen nog een dwangbuis en het feest is compleet, duh!

Om af te sluiten een foto van onze tuin, 3 jaar geleden hebben we een veranda geplaatst en sjonge daarvoor had ik niet zoveel met een tuin, behalve om in te zonnen, maar nu is het een verlengstuk van de woonkamer, van het vroege voorjaar tot de late zomeravonden is het hier genieten.


Hoi, ik ben Henriëtte, of eigenlijk ken ik mezelf alleen nog maar als Jet. Ik ben al 25 jaar met dezelfde leuke man, met Kor heb ik 3 kinderen gekregen, onze oudste puber Joran is 17 jaar, zijn broer Micha is bijna 15 jaar en onze jongste Tamar is inmiddels alweer 12 jaar, help! Naast mijn baan als MamaCare adviseur bij een Lingerie speciaalzaak hier in Sliedrecht, ben ik informatrice bij Moeders voor Moeders, beide echt leuke banen die goed met elkaar te combineren zijn, en wie kan tegenwoordig zeggen dat hij een leuke baan heeft? Nou ik heb er zelfs twee!
Nu de kinderen ouder zijn heb ik meer tijd voor mezelf, lekker sporten en in huis rommelen, en dat delen met anderen op Instagram.