Feest voor jonge kids bij de JulianaToren

19 mei 2017

Wil je met je jonge kids naar een leuk attractiepark maar weet je nog niet waar je het beste heen kunt? Wij gingen vorig jaar twee keer naar de Juliana Toren met onze kids (toen vijf en drie jaar) en ze waren er niet weg te krijgen! Wat ons betreft is de Juliana Toren echt een must go met jonge kinderen, omdat hier zo ontzettend veel dingen zijn waar ze vanaf een jaar of twee echt al heel veel plezier aan zullen hebben. 

Juliana Toren, hét attractiepark voor jonge kinderen

Ik kreeg een beetje een nostalgisch gevoel toen we richting Apeldoorn reden, want mijn eerste schoolreisje (een jaar of 20 geleden!) was naar de Juliana Toren. Wat een enorm groot park was het toen, en samen met mijn klasgenootjes dwaalde ik úúúúúren door het park, en gingen we in wel duizend attracties. Dus toen we het park zaterdag in stapten en een rondje maakten, werd mijn herinnering een beetje verstoord. Er waren ‘slechts 60 attracties’  en van het begin tot het einde van het park was het misschien drie minuten lopen. Maar dit maakt het nou juist zo geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 2-9 jaar. Het park is lekker overzichtelijk, kinderen moeten wachten in korte rijen, met lage (vrolijk gekleurde) hekken. Omdat alles handig bij elkaar is gezet (met om ongeveer vijf attracties een hekje) is zelfs met twee kinderen het overzicht makkelijk te houden.

Het was zaterdag niet heel erg geweldig weer, dus het was heerlijk rustig in het park. Ik weet dus niet hoe druk het is in het hoog seizoen, wanneer iedereen zit te smachten naar een dagje uit. Maar gelukkig kun je op de website zien hoe druk het die dag is. Mocht je dus liever op een rustige dag gaan, dan sla je de aller drukste dagen over. Ondanks dat het twee keer heeft geregend waren de kinderen er niet weg te krijgen!

Bij elke attractie staan handige bordjes, om te weten hoe groot je moet zijn om met papa en mama te mogen, of alleen. Ik vind het allerleukste dat kinderen vanaf een centimeter of 80, al in heel veel dingen samen mogen. En vanaf een meter zijn ze voor bij alle attractie al groot genoeg om zelf te gaan. Dat vond onze vijf-jarige zoon dus geweldig! En ook dochterlief (van iets kleiner dan een meter) greep elke kans aan om alleen in een attractie te mogen.

Onze favoriete attractie in de Juliana Toren

We hebben even bij de kinderen voor de zekerheid nagevraagd wat ze het allerleukste vonden, maar dat was al heel snel duidelijk.

Juliana Toren

Juliana Toren

Juliana Toren

Juliana Toren

Juliana Toren

IMG_2201

 

Juliana Toren

Juliana Toren

Juliana Toren

Juliana Toren

Juliana Toren

Juliana Toren

Na al dat spelen, zwieren en zwaaien was het tijd voor wat lekkers. De prijzen vielen ons reuze mee en kies je voor een menu, dan krijg je echt een groot bord vol met patat. Niet een klein miezerig bakje zoals dat bij sommige andere parken gewoon is.

Helaas komt aan al dat leuks een einde, maar er was dan nog een aller laatste show bij de in-en uitgang van het park, zodat de kinderen daar alvast naar toe ‘gelokt’ werden. Ideaal als je kids echt niet weg willen, zoals de onze. Nog één keer een liedje en een dansje en toen was het tijd om te gaan.

Wij gaan deze zomer zeker nog een keer naar de Juliana Toren, al is het alleen maar om de pretoogjes van de kids weer te zien, omdat ze groot genoeg zijn om in alle attracties te gaan!

Ben jij al eens bij de Juliana Toren geweest? En wat vond je ervan?

3 reacties op “Feest voor jonge kids bij de JulianaToren”

 1. FabianGijze schreef:

  oo wat leuk om dit zo terug te zien. Ik ging er vroeger best vaak naar toe. Eerlijk gezegd dacht ik dat het een beetje aan het uit sterven was. Je hoort er bijna nooit meer iets over. Hopelijk komen ze weer meer op de kaart, want het is echt een heel leuk park voor kinderen
  FabianGijze onlangs geplaatst…Wat speelt er momenteel (heden)My Profile

 2. Birgit schreef:

  Ziet er heel leuk uit. De dinotour zou ook echt iets zijn voor Sem
  Birgit onlangs geplaatst…Viva ItaliaMy Profile

 3. Saskia schreef:

  Ik ben vorig jaar een keertje geweest. Mijn zoontje vond de brandweerauto’s erg leuk. Maar ook het ritje door de jungle. En we hadden het geluk dat we een show konden zien van Fien & Teun. Ook erg leuk.
  Saskia onlangs geplaatst…Gratis boodschappen van aprilMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge