Wil je met je jonge kids naar een leuk attractiepark maar weet je nog niet waar je het beste heen kunt? Wij gingen vorig jaar twee keer naar de Juliana Toren met onze kids (toen vijf en drie jaar) en ze waren er niet weg te krijgen! Wat ons betreft is de Juliana Toren echt een must go met jonge kinderen, omdat hier zo ontzettend veel dingen zijn waar ze vanaf een jaar of twee echt al heel veel plezier aan zullen hebben. 

Juliana Toren, hét attractiepark voor jonge kinderen

Ik kreeg een beetje een nostalgisch gevoel toen we richting Apeldoorn reden, want mijn eerste schoolreisje (een jaar of 20 geleden!) was naar de Juliana Toren. Wat een enorm groot park was het toen, en samen met mijn klasgenootjes dwaalde ik úúúúúren door het park, en gingen we in wel duizend attracties. Dus toen we het park zaterdag in stapten en een rondje maakten, werd mijn herinnering een beetje verstoord. Er waren ‘slechts 60 attracties’  en van het begin tot het einde van het park was het misschien drie minuten lopen. Maar dit maakt het nou juist zo geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 2-9 jaar. Het park is lekker overzichtelijk, kinderen moeten wachten in korte rijen, met lage (vrolijk gekleurde) hekken. Omdat alles handig bij elkaar is gezet (met om ongeveer vijf attracties een hekje) is zelfs met twee kinderen het overzicht makkelijk te houden.

Het was zaterdag niet heel erg geweldig weer, dus het was heerlijk rustig in het park. Ik weet dus niet hoe druk het is in het hoog seizoen, wanneer iedereen zit te smachten naar een dagje uit. Maar gelukkig kun je op de website zien hoe druk het die dag is. Mocht je dus liever op een rustige dag gaan, dan sla je de aller drukste dagen over. Ondanks dat het twee keer heeft geregend waren de kinderen er niet weg te krijgen!

Bij elke attractie staan handige bordjes, om te weten hoe groot je moet zijn om met papa en mama te mogen, of alleen. Ik vind het allerleukste dat kinderen vanaf een centimeter of 80, al in heel veel dingen samen mogen. En vanaf een meter zijn ze voor bij alle attractie al groot genoeg om zelf te gaan. Dat vond onze vijf-jarige zoon dus geweldig! En ook dochterlief (van iets kleiner dan een meter) greep elke kans aan om alleen in een attractie te mogen.

Onze favoriete attractie in de Juliana Toren

We hebben even bij de kinderen voor de zekerheid nagevraagd wat ze het allerleukste vonden, maar dat was al heel snel duidelijk.

 • De Dino tour

  In een autootje (waar met een beetje geprop twee kids en twee volwassenen in passen), een tour langs levensechte dinosaurussen, waarvan een paar zelfs bewegen en geluid maken. Het ritje duurt ongeveer 4 minuten en is voor jongens en meisjes leuk.

Juliana Toren

 • Het reuzenrad

  Do we need to say more?

Juliana Toren

 • De bootjes

  Het sturen was voor onze kids nog wel wat moeilijk, maar met papa in het bootje ging het allemaal prima. Ze hebben trouwens twee verschillende soorten bootjes, die ze een paar keer per dag omwisselen.

Juliana Toren

 • De brandweerwagens

  In het bakje kun je met twee kinderen (of een papa of mama) staan en moet je met een waterstraal proberen alle brandjes in het huis te blussen. Leuk voor de wat kleinere kinderen is dat je onderin de brandweerauto mee kan rijden. Zwaailichten aan en gaan!

Juliana Toren

 • De theekopjes

  Hier kon dochterlief helemaal alleen in en daar maakte ze dan ook dankbaar gebruik van.

 • De Safari tour

  In een eigen autootje (kleiner dan die van de Dino Tour)

Juliana Toren

IMG_2201

 

 • De speeltuin

  Ja, ze hebben er zelfs een gewone speeltuin. Eentje voor de allerkleinsten en eentje voor de grote kinderen. Ernaast een leuk verkeersplein waar met fietsen en stepjes over het parcours kan worden gecrost.

Juliana Toren

 • Een rondritje in de helikopter

  Aan de achterkant van het park is een monorail met helikopters eraan. Met een beetje moeite kan ook ik achterin zitten en dochterlief mag achter het stuur. Eigenlijk wil ze nog wel honderd keer, maar mama ziet het niet zo zitten om elke keer in en uit de helikopter te moeten klimmen, met zo’n dikke buik. Dus het tweede en derde rondje zijn voor papa.

Juliana Toren

Juliana Toren

 • Het sprookjes-bosje

  In een schattige vos (of ander lief bosdier) maak je ritje langs de kabouters, elfjes en andere dwerg en fantasie figuren in dit mini sprookjesbos.

Juliana Toren

 • Paardje rijden

  Bang voor echte paarden? Hier kun je toch een rondritje maken op een paardje, langs de waterval, en door het indianen kamp.

Juliana Toren

 • Speelhal met botsauto’s

  Toen het begon te regenen doken we even een speelhal in, waar je gratis in allerlei autootjes kon, een heuse oceaan race doen, air hockey kon spelen maar groot favoriet. De botsauto’s! Voor dochterlief toch echt nog niet geschikt. Maar de mannen hebben zeker twintig minuten lang plezier voor tien gehad!

Juliana Toren

Na al dat spelen, zwieren en zwaaien was het tijd voor wat lekkers. De prijzen vielen ons reuze mee en kies je voor een menu, dan krijg je echt een groot bord vol met patat. Niet een klein miezerig bakje zoals dat bij sommige andere parken gewoon is.

Helaas komt aan al dat leuks een einde, maar er was dan nog een aller laatste show bij de in-en uitgang van het park, zodat de kinderen daar alvast naar toe ‘gelokt’ werden. Ideaal als je kids echt niet weg willen, zoals de onze. Nog één keer een liedje en een dansje en toen was het tijd om te gaan.

Wij gaan deze zomer zeker nog een keer naar de Juliana Toren, al is het alleen maar om de pretoogjes van de kids weer te zien, omdat ze groot genoeg zijn om in alle attracties te gaan!

Ben jij al eens bij de Juliana Toren geweest? En wat vond je ervan?