Een koninklijke babykamer voor een klein prinsesje. Het koninklijke wiegje is inmiddels al meer dan tien jaar oud, en echt een familie stuk. Dineke, mama van Amélie, heeft wel een tijdje gewacht met het kamertje voor te bereiden. Pas na 37 weken werd er een begin gemaakt met het kamertje. Het was dan wel in twee weken af!

Haar zoektocht begon met de nieuwe Baby’s Only Classic collectie. Ze werd meteen verliefd op de zachte roze kleur van de collectie en heeft gelijk daar van alles aangeschaft. Nu kon de rest van de de inrichting bij elkaar worden gesprokkeld.

Houten kastjes aan de muur

babykamer amelie

De kleur op de muur is ‘iets veen’ van Flexa

babykamer amelie1

Deze leuke houten huisjes kocht Dineke bij Xenos. Ze hebben ze in verschillende maten. De kaart is van Eef Lillemor, de speen is van Suavinex en de gouden sandaaltjes zijn van Zara.

babykamer amelie2

Kaart van Eef Lillemor en daarachter de ‘mother & baby’ travelkit van Sabon

babykamer amelie3

Zwitsal producten en links proefverpakkingen van Naïf Babycare.

De Baby’s Only Classic Line

babykamer amelie4

Het aankleedkussen hoes en commode mandje uit de Classic collectie van Baby’s Only in de kleur Classic Pink.

babykamer amelie7

De geurstokjes van Sabon zorgen voor een heerlijk frisse geur in de babykamer (zelfs na een flinke poepluier), en een houten tekstbordje dat ze cadeau kreeg van tante in spé, als verrassing na de bekendmaking van deze zwangerschap.

Jute naamslinger, en een opgeknapt familie ledikantje

babykamer amelie8

Prachtige jute naamslinger van Alles van Stof  . Hier kun naast personaliseren van jute slingers ook nog veel meer ander moois van stof bestellen. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen dus.

babykamer amelie9

Het bedje is al jaren oud (Dineke’s jongste broertje heeft er zelfs nog in geslapen) en is zelf geverfd met kalkverf in de kleur 9001. De ronde ballen kregen een gouden kleur met Flexa lak.

babykamer amelie10

Het zacht roze ledikant deken, de kruikenzak en de knuffelster zijn natuurlijk van Baby’s Only. Wat wij mooi vinden is het labeltje met accent kleur, wat het net even een fijne touch geeft.

babykamer amelie11

De wolkjes mobiel met gouden regendruppels kwam Dineke tegen op Etsy.com De prijs stond haar alleen niet zo aan ( € 70,- per stuk) dus liet ze ze zelf maken. Scheelde een hoop kosten en bovendien helemaal aan te passen naar de kleuren die je zelf wilt. Een beetje handige mama kan het misschien zelfs wel zelf proberen te maken.

babykamer amelie12

Wat dacht je van deze romantische kanten details van het beddengoed. Gecombineerd met het breiwerk een perfect combi voor een zachte meisjes kamer.

babykamer amelie13

De mooiste kleertjes hangen aan een kledingstang van Ikea. Ook handig als je bedenkt om voor een week vast de outfitjes van je kleine uit te zoeken. Zo hoef je niet elke keer in de kast rond te snuffelen en te graaien, maar heb je alles binnen handbereik, en kun je ze ook nog eens mooi uitstallen.

Kleding kun je dus prima gebruiken als accessoires  😉

babykamer amelie14

Soms moet je even kijken met hele creatieve ogen. Zo vond Dineke een knalblauw lelijk hobbelpaardje. Maar dat knalblauw e hobbelpaardje is omgetoverd naar een prachtig nostalgisch paardje, met dezelfde kleur als het bedje. Voor een tientje een echt uniek stuk dus.

babykamer amelie15

De beer heb is een cadeau en het gouden hartjes kussen is van de H&M Home collectie.

babykamer amelie16

De Maxi-Cosi heeft een poeder en pastel voetenzak van Poetree Kids linens. De zonnekap is van Little Mack.

babykamer amelie17

Deze super schattige Maxi-Cosi spanner, met gehaakte vogeltjes, is gemaakt door Dineke’s buurvrouw. Dus ben je zelf niet zo handig, maar lijkt je dit ook zo tof, dan is er misschien wel iemand in de buurt die met alle liefde zoiets liefs voor je in elkaar wilt zetten.

babykamer amelie5

De Tummytub ken je vast wel, maar deze geef je een extra koninklijk tintje met het sjieke standaard van Shantala.

babykamer amelie19

De kanten gordijnen zijn van Ikea en zijn op maat gemaakt, de prachtige gouden paddestoel lamp is van Heico

babykamer amelie20

En tot slot de sprookjesachtige hanglamp van Leen Bakker.

 

Zou jouw prinsesje (of prinsje) ook in een soortgelijke koninklijke kamer kunnen slapen?