Verlepte broodjes, geplette bananen, beschimmelde bekers, schooltassen die half uit elkaar vallen… Het is tijd voor een nieuw schooljaar, dus tijd voor nieuwe lunchtrommels en bekers. Omdat er soms door de bomen het bos niet meer te zien is, wilden we dit jaar gewoon gaan voor de klassiekers. Want lek vrij is voor mij echt een must! Een beker die niet al het vocht binnenhoudt is gewoon verschrikkelijk. Niet alleen zit je met natte tassen, maar ook met nat huiswerk, een doorweekt broodje en nog meer ellende.

Dé antilek schoolbeker voor hippe kids

Nu zijn er ongelooflijk veel verschillende opties voor schoolbekers maar er heeft nog maar één merk zich echt lek-vrij bewezen, en dat is voor ons de Mepal schoolbeker. Nadeel van die Mepal bekers is dat ze zo ongelooflijk populair zijn. En met een stuk of 20 verschillende designs, waarvan de helft voor meisjes is de andere helft voor jongens. Dus ongeveer 10 verschillende bekers om uit te kiezen per kind. Neem even de gemiddelde klas van 25 kinderen en je hebt dus minstens twee dezelfde bekers… Niet ideaal dus. Gelukkig herinnerde ik me dat je ook de Mepal schoolbekers en lunchtrommels kunt personalizen bij My Mepal, dus dit jaar hebben we een ‘one-of-a-kind’ beker en lunchtrommel voor beide kids.

Ontwerpen kiezen, of helemaal je eigen twist eraan geven

Voor de iets minder creatieve ouders onder ons, of de ouders die gewoon geen tijd en/of zin hebben om daar energie in te steken, kun je kiezen uit talloze designs op de site zelf. De diverse ontwerpers, met elk hun eigen stijl, zorgen ervoor dat er voor iedereen wel wat wils bij zit.

Welke items heb je nodig?

Onze kids hebben straks voor het eerste en continu rooster (YEAH!) dus hebben ze andere items nodig dan vorig jaar. Toen hadden we een midi box voor beide kids, hier paste  een banaan en een koekje of broodje prima in, maar deze is zeker niet genoeg voor een pauze hapje én de lunch. De kozen we voor de grootste lunchtrommel die erbij zat, zodat er zeker vier broodjes in passen. Manlief had dit formaat al dus ik wist hoe groot het precies was. Je kunt in de grootste maat makkelijk vier broodjes kwijt, en dan heb je met de afscheiding in het midden (of op 2/3 eigenlijk) nog ruimte voor een appel of ander fruit.

En natuurlijk een lekvrije beker! Waarschijnlijk doe ik er nog een in een later stadium een lege waterfles bij, zodat ze die zelf kunnen vullen als ze meer dorst hebben dan dat wat er in hun ene beker zit.

Plaatjes en foto’s

Of je nu kiest voor een standaard design, of op een helemaal blanco beker of lunchtrommel, je kunt er altijd voor kiezen om je ontwerp op te fleuren met allerlei ‘stickers’ of foto’s die al voor je klaar staan in het ontwerp programma. Onze kids wilde het liefst de hele beker en lunchtrommel volplakken met allemaal plaatjes, van konijnen tot paarden, tot een zonnetje en een roze bloem. Dat werdt mij iets te gortig, dus hebben we gekozen om met één bepaald thema te gaan.

Zoonlief koos voor haaien, en wilde graag als achtergrond een haaien foto, met daarop nog een haaien sticker (eigenlijk zes, maar we hebben het wat kunnen downsizen  😉  ). Natuurlijk mocht zijn naam niet ontbreken in het geheel en gelukkig waren er een aantal leuke toffe en stoere lettertypes.

Dochterlief is een vreselijke schattige dieren gek, dus ging de zoektocht naar schattige dieren plaatjes of foto’s. Super fijn dus dat er een soort stockfoto’s zijn zonder achtergrond, want zo konden we drie lieve beestjes uitkiezen en die erop plaatsen, zonder dat de achtergrond rechthoekig was. En ook hier moest haar naam erop komen. Om haar grote broer een beetje na te volgen, koos ze voor hetzelfde stoerdere lettertype. Ik vind het allemaal wel best….  😉

Je kunt er ook voor kiezen om een eigen foto te uploaden en te gebruiken op je lunchtrommel. Dus een toffe vakantie foto, of de schoolfoto van afgelopen jaar, de foto waar je kiddo het voetbaltoernooi heeft gewonnen, of eentje van hun favoriete vakantie uitje. Alles kan alles mag.

Let wel, je kunt geen licentie foto’s uploaden. Wij wilden in principe eerst gaan voor een Cars 3 beker (nadat we de film net hadden gezien) en vonden een goede Cars 3 foto. Maar dat mag dus helaas niet. Dat is dus wel iets om rekening mee te houden, voor je denkt dat je op deze manier om de ‘standaard’ bekers heen kunt.

Beken kleur

De kleuren van de broodtrommel en beker kun je trouwens helemaal zelf kiezen. Om één of andere reden besloten zowel zoon- als dochterlief om voor fel groen te gaan. Ik kon dochterlief er niet eens van overtuigen dat roze en wit beter bij elkaar stonden. Het zou roze en groen zijn… Nou goed, we gingen voor een hippe, vrolijke en helemaal eigen beker en trommel, dus dat is zeker gelukt.

De basis is dus roze (gelukkig wilde ze wel het grootste gedeelte roze hebben) en een groen accent op de rand van het deksel van de beker, en het broodtrommel deksel heeft een groene ondergrond. Zoonlief wilde groen en blauw, om een beetje het idee van een zee voor zijn haaien te creëren.

Zelf vind ik dit één van de leukste dingen aan het hele proces. Ik zou voor mezelf namelijk lekker lichte kleuren nemen, maar die heb je gewoon niet in de standaard uitvoeringen die je in de winkel ziet liggen.

Ontwerp in 3D bekijken, en bestellen maar

Als je dan helemaal tevreden bent met je ontwerp, dan kun je het hele item in 3D bekijken. De kids vonden dat het leukste van alles, om te zien hoe hun nieuwe brood trommel en beker eruit zou zien. Er een ‘rondje omheen draaien’ en even alles in het echt zien. Tevreden? Dan plaats je je bestelling en wij hadden alles al 3 dagen later in huis (we bestelden na 14:00 uur, dus eigenlijk had het maar twee werkdagen nodig). Dat is trouwens niet de levertijd die gegarandeerd wordt, en nu met de eerste kids die alweer bijna naar school moeten zal het wel wat drukker zijn, maar je hebt je eigen ontwerp altijd binnen 4 dagen na betaling binnen (inclusief de 1-2 bezorgdagen van DHL).

Kies jij voor de standaard bekers of is een zelf ontworpen beker of broodtrommel meer iets voor jou? Mocht je zelf iets willen ontwerpen, vergeet dan niet om op 9 september mee te doen met de win-actie van de Bloggers Dag, want daar