Hoeveel babyspullen heb je nodig met de komst van een kleine? Een bedje, een box, een kinderstoel, boxkleden, slabbetjes, luiers, doekjes, rompertjes, kleren in honderd verschillende maten, schoentjes (ook al kunnen ze nog niet lopen  😉 )  spuugdoekjes en nog zoveel meer. Maar wist je dat we vaak het meeste geld uitgeven aan het babykamertje? Een wiegje, een ledikantje, een groter bed/peuterbed, een eenpersoonsbed, een bureau, een kast, een speelplek en ga maar door. Waarom moeten al die meubels nou verschillende zijn, veel ruimte innemen en alleen maar voor tijdelijk gebruik zijn? Dat dachten ook de bedenkers van de kindermeubel-lijn Lemodi. Dit modulaire meubels systeem geeft je de vrijheid om van het ene meubel een totaal ander meubel te maken, door verschillende elementen opnieuw te gebruiken…. Ja, dat vraagt om een beetje uitleg, dus kijk vooral je ogen uit, en droom mee met deze geweldige interieur snoepjes

Over Lemodi

Lemodi is een initiatief van twee Haarlemse ondernemers c.q. vakmannen: Wouter Schoonebeek, van concepting- en marketingbureau Fodis en Bertil Kootwijk, oprichter-eigenaar van Haarlem Dakopbouw. De combinatie van creatieve geesten en technische inzichten hebben geleid tot Lemodi. Een bedrijf waarbij het draait om vakmanschap. Vakmanschap dat bestaat uit oog voor details, de juiste keuze in productieprocessen, de beste materiaalkeuze en het niet onderschatten van wat anderen ‘randzaken’ noemen. Bij Lemodi is iets pas goed als echt álles klopt. Alle meubels uit de zero to five-lijn zijn ontwikkeld volgens Europese richtlijnen die gelden voor kindermeubilair en getest en veilig bevonden door een onafhankelijk testhuis. Zo hebben de meubels geen scherpe randen en hoekige punten en zijn alle gebruikte materialen vrij van schadelijke stoffen.

Je kunt Lemodi ook volgen op Facebook of Instagram.

De sleeper

Voor de allereerste maanden van je kleintje is het zo fijn om ze een geborgen plekje te geven, het liefst zo dicht mogelijk bij papa en mama. Een wiegje is daarvoor de perfecte oplossing! De sleeper is het allereerste meubel dat je kunt kopen wanneer je voor het eerst ouders wordt. De kleuren waaruit je kunt kiezen zijn pistache, wit en olive. Maar je kunt er ook voor kiezen om diverse kleuren onderling te combineren. De panelen bestel je namelijk ‘los’ en zo kun je spannende combinaties maken, of het mooi rustig houden… Zeker weten dat je kleine hier de eerste paar maanden heerlijk in zal slapen.

De reader

Is je kleine het wiegje uitgegroeid, dan kun je het ombouwen (met een extra element) tot een handig bankje. Om knuffels op te zetten, om op voorgelezen te worden, of een handig bankje in de hal. Je hoeft dus helemaal niet perse te wachten tot je kind het kan gebruiken. De Lemodi meubels zijn namelijk echte interieur eye catchers, dus ze kunnen ook prima in de woonkamer of keuken staan. Of als mooie ‘accessoire’ in de kinderkamer.

De picknick

Krijg je vaak vrienden langs met kleine kinderen die niet allemaal aan de eettafel passen? Of wil je jouw kids een fijne eigen plek geven om te spelen, te kletsen en natuurlijk te picknicken? Dan is deze kinder-picknick tafel helemaal wat voor jullie. Verkrijgbaar in alle kleuren, of zelfs in verschillende kleuren. Kies je voor een pistache bankje met een wit blad? Of durf je nog meer met kleur te spelen!

De office

Krijgt je kiddo zijn eerste huiswerk mee? Dan is een bureautje waar in alle rust aan projectjes gewerkt kan worden een must! Maar waarom een nieuw bureau kopen, als je met de elementen die je al hebt een heuse kinder-office in elkaar kunt knutselen? Niet te hoog, niet te groot en niet te veel werk. Alle meubels zijn trouwens in elkaar te zetten zonder boren, schroeven, spijkers en ander gereedschap. Een beetje in elkaar schuiven en that’s it. Hoef je ook niet meer te wachten tot manlief thuis is, om de meubels in elkaar te zetten (whoehoe!) Een fijn DIY project dus.

 

Je betaalt voor de meubels wel ietsjes meer dan een Ikea bureau of wiegje, maar daarbij moet je natuurlijk rekening houden met het feit dat je de elementen elke keer opnieuw gebruikt. Je hoeft dus voor een heel nieuw meubel alleen maar één (soms twee) nieuwe elementen te kopen. Zo recycle je (voor alle mensen met een zero-waste lifestyle) en worden je meubels en dus ook je geld heel goed gebruikt… Een leven lang door!