Het is voor sommige alweer bijna het einde van de grote zomer vakantie, anderen (zoals wij) mogen nog een tijdje genieten van alle kinderen thuis en vrije dagen…. Omdat niet iedereen een mega groot budget heeft om in de vakantie leuke dingen te doen, leek het mij wel eens aardig om de goedkoopste én leukste dagjes uit eens op een rijtje te zetten. Heb jij nog een favoriet uitje dat er persé bij moet staan? Laat het gewoon weten in de comments, dan zetten we die er over een weekje ook lekker tussen. Wij beginnen met het super gave gratis uitje waar we vorige week heen zijn geweest. Speelpark ‘De Splinter’ in Eindhoven…

Speelpark De Splinter – Eindhoven – GRATIS

Een heel eind bij ons uit de buurt (ongeveer 3 uur rijden  😉  ) ligt speelpark ‘De Splinter’ in Eindhoven. Middenin de stad ligt deze geweldige grote speeltuin voor alle kinderen uit Eindhoven en omgeving. Of voor dagjes gasten zoals wij die toevallig in de buurt zijn. Door de week kun je het speelpark gratis bezoeken, in het weekend en op feestdagen betaal je een klein bedrag per kind. Maar zelfs die € 1,50 per kind is het geld meer dan waard.

Het speelpark is groot, maar door de verschillende zones toch erg overzichtelijk. Er is een draai zone, een peuter zone, een fort zone, een schommelzone, een trek-vooral-niet-je-beste-kleren-aan-klim-en-klauter-zone, een huttenbouw zone en nog meer. Het midden van het park wordt in beslag genomen door een heus openluchtbad waar in de zomer heerlijk in gespetterd kan worden. Twee gedeeltes zijn minder dan 0,80 cm diep en er is ook nog een peuter gedeelte waar het water nog minder diep is en naar hartelust gespeeld kan worden,

Bij het zwembad zitten trouwens handige omkleed hokjes, en je kunt eromheen goed zitten. Onze kids vonden vooral het bouw gedeelte van het Speelpark het leukste. Hier krijg je bij binnenkomst een emmertje met genoeg spijkers en een hamer naar keuze (groot, gemiddeld of klein) mee. Vervolgens zoek je een goede bouwplek op, raapt wat planken bij elkaar en bouwen maar! Er zijn genoeg enthousiaste vrijwilligers die rondlopen die maar al te graag hun handen uitsteken om te helpen als het wat minder goed gaat. En zo hadden we ruim een uur bouw en hamer plezier, tot de jongste genoeg had van in de buggy zitten. Want dat is voor de allerkleinsten in het bouw gedeelte gewoon de enige veilige plek.

Er was trouwens nog veel meer te doen, onder andere een kinderboerderij en allerlei workshops (LEGO robots bouwen bijvoorbeeld op woensdagmiddag), maar onze kids hadden het te druk met bouwen, klimmen en spetteren.

Kinderspeelparadijs Malkenschoten – Apeldoorn – € 6,90 p.p.

Nog een toffe speeltuin die zeker de kleine toegangsprijs waard is, is Kinderspeelparadijs Malkenschoten, de speelplek van Binky het varkentje. Deze mascotte loopt regelmatig door het park en doet zelfs optredens op het grote podium. Je kunt ook in de Binky bus stappen en met 13 anderen het hele park bekijken. Tijdens het ritje zie je ook alle dieren die er in het kinderspeelparadijs rondlopen en kun je op je gemak eens de attracties allemaal bekijken. Want dat zijn er nogal wat. We zetten de leukste voor je op een rijtje:

  • Hutten bouwen
  • Air trampoline
  • Klim- en klauter parcours
  • Het verborgen Junglepad
  • Verkeerspark
  • Spetter plek
  • Waterparcours
  • Waterfietsen

en minigolf. Er is dus meer dan genoeg te doen voor zowel jong als oud, en je kunt je hier prima de hele dag vermaken.

Natuurspeeltuinen voor nop – Heel Nederland – GRATIS

Er zijn in Nederland steeds meer hippe en toffe natuur speeltuinen in de maak. Op sommige plekken kun je heerlijk kliederen met zand en water, of klim je in bomen en bouw je hutten tot je niet meer kunt. We schreven hier laatst al een uitgebreid artikel over, dus lees die hier om de beste natuurspeeltuinen van Nederland te ontdekken (en de meeste zijn helemaal gratis! )

Kortingsacties/veilingen en meer

Er zijn tegenwoordig ook steeds meer kortingscodes dagjes weg te krijgen. Bij Zeeman kun je een coupon halen voor 50% korting op toegang Slagharen, je kunt met AirMiles vaak veel goedkoper tickets krijgen tot dierentuinen en pretparken en dan zijn er nog allerlei sites waar je kunt bieden op een dagje weg. Voor ons was en is dit nog steeds een uitkomst. Vaak heb ik voor minder dan € 25,- een dagje uit voor vier personen (omdat de jongste meestal niet hoeft te betalen). Zo komen we toch nog in de duurdere parken en blijven we binnen ons budget. Voor iedereen een win!