Als je kids hebt dan kom je er niet omheen. Bakjes. Fel gekleurde bakjes uit een gratis babydoos of nog erger, slappe bakjes van de Chinees of Japanner. Maar wat zijn ze handig die bakjes. Je stopt er fruit in, een half opgegeten maaltijd, wat lekkers voor in de speeltuin en iets om te eten voor tijdens het wachten bij de zwemles. Gelukkig bestaan er ook mooie bakjes, die ook nog eens praktisch zijn. Het kost misschien iets meer, maar de Volumia (van Rosti Mepal, je weet wel, dat merk van de schoolbekers en lunchboxen) bakken en schalen zijn een lust voor het oog, en een musthave voor elke mama.Volumia schalen

Volumia schalen en bakken

De meeste moeders kennen Rosti Mepal wel, maar we denken dan vooral aan spullen voor de kids. Een handige beker of lunchbox, maar een kijkje op de website levert al snel hele andere inzichten op.

VolumiaWat hebben ze een gave series met schalen, bewaardozen, kommen, servies en zelfs afvalbakjes. De meeste series zijn in maar liefst 15 kleuren beschikbaar (bij sommige series is een multi color ook mogelijk).Volumia
Wij kregen de mint groene en licht roze (hallo keukenbenodigdheden die passen bij je interieur) Volumia schalen thuis gestuurd en ze ondergingen de test. De schalen zijn gemaakt van melamine (sterk en stevig dus) en mogen zelfs in de vaatwasser.

VolumiaFijn om te weten is ook dat het plastic lid wat je op de bewaardoos kunt doen, geen BPA bevat. Vrij van chemicaliën, dus ideaal voor ouders en hun kinderen.
De lid is heel handig voor het luchtdicht bewaren van eten (al dan niet in de koelkast).

Het enige wat we niet zouden aanraden om te bewaren in de Volumia schalen is pastasaus (de pasta salade die je hier ziet kan prima trouwens).Volumia Als je geluk hebt, en stevig schrobt dan krijg je de rode waas misschien uitje schalen, maar neem die gok alsjeblieft niet. Dat zou jammer zijn van die prachtige schalen.

De Volumia schalen zijn dus een echte aanrader! De kans is erg groot dat we binnenkort de andere maten bijstellen. Tijdens elk etentje waar deze schalen op tafel komen, kan ik vol trots al het lekkers presenteren, en als het niet op komt, gewoon zo in de koelkast zetten.