We lieten al eerder een aantal super toffe moderne poppenhuizen zien, en het virus blijft maar mensen aansteken. Dus wil jij de blits maken bij je kids thuis? Koop dan een oud en verrot poppenhuis (niet te verrot, hij moet natuurlijk niet op instorten staan) en steek je handen uit je mouwen. En zoals je de komende weken gaat zien, kun je echt alle kanten uit met een modern poppenhuis.


In februari ben ik besmet geraakt met het poppenhuis-virus. Ik pimp al jaren meubels en houten kinderspeelgoed in de monochrome stijl, en een poppenhuis stylen stond heel lang op mijn verlanglijstje.

Ik begon met een klein model en wist gelijk hoe ik alle kamers wou inrichten. De meubeltjes heb ik gemaakt van houten speelblokken en alle kussentjes (en zelfs de tipi) zelf genaaid. Deze heb ik zelfs met de hand genaaid. Omdat mijn zoontje van 4 jaar oud helemaal niks met poppenhuizen heeft was het puur hobby om hem daarna te verkopen.

Het huis moest helemaal perfect zijn, alsof hij voor ons zelf zou zijn. Toen ik op Instagram en naaste omgeving veel complimenten kreeg had ik de smaak echt te pakken. Helemaal toen ik achteraf nog bericht kreeg van de koper dat ze hem zooooo mooi vonden. En of ik ook huizen op bestelling maakte 🙂


Ik twijfelde ga ik er nog 1 maken of laten we het hierbij. Totdat ik op marktplaats een juweeltje zag. Naja… hij was spuuglelijk, maar ik zag hier echt wat in. Achteraf bleek hij groter te zijn dan ik dacht.

Een totaal andere verhouding dan mijn vorige huis(je). De meeste meubeltjes kon ik gelukkig hergebruiken, alleen een bank en een tipi ontbrak. Ook dit huis werd weer in de monochrome stijl. Nu alleen met veel variatie in stofjes. Het voordeel van dit ‘grote’ huis is dat ik voor de wandjes muurstickers kon gebruiken die we zelf in ons eigen huis hebben gebruikt.

Ook dit huis heeft een super blije eigenaar gevonden. Na dit huis zei ik nu stop ik ermee… Tot we paar dagen later weer een model zagen die we echt niet konden laten staan. Benieuwd hoe dit huis eruit ziet??? Volg mij op Instagram .