(door Kim)

Ik ben een jaar geleden besmet geraakt met het poppenhuis virus. Ik zag steeds meer op Instagram voorbij komen en kwam zo op de Facebook site modern poppenhuis terecht. Als je dat allemaal ziet wil je ook. Ik ben toen op marktplaats gaan kijken en kwam eigenlijk meteen een huis in de buurt tegen.

modern poppenhuis dollhouse

Die ben ik op gaan halen en wit gaan schilderen. De vloer is wit zijl van de Kwantum aangezien de lijmresten er niet vanaf gingen.

modern poppenhuis dollhouse

Deuren en ramen bestelde we bij hobby boutique Monique en beetle bij beetje kwamen er meubeltjes in van Project Dollhouse, Poppenhuiswereld.nl, Shapeways, Ali Express en via de bovengenoemde sites.

modern poppenhuis dollhouse

Zodra de manie groeit zie je overal wel wat in en ben ik ook naar verschillende beurzen geweest. Ik heb een keer bij Studio Little Sissy een leuke pimp set gewonnen en zo ben je lekker bezig.

modern poppenhuis dollhouse

Zelf maak ik kleedjes die ik ook verkoop en vind het super leuk om te ruilen. Het was de bedoeling dat dochterlief van 2 er mee mocht spelen maar aangezien er zo veel kleine dingetjes in zitten die stuk gaan of kwijt raken dat ik dat zonde vind.

modern poppenhuis dollhouse

Zij heeft dan ook weer haar eigen huis gekregen die ik op Facebook tegen kwam met Lidl meubels. Ook heb ik er nu een caravan bij wat een onafgemaakte bouwpakket was en die ik nu aan het afmaken ben.modern poppenhuis dollhouse Mijn keuze voor de Sylvianian poppetjes heeft wee redenen. Allereerst had ik die vroeger ook en ben ik ze altijd leuk blijven vinden en ten tweede vind ik de Sonny Angels net even te klein in formaat en kunnen ze geen ledematen bewegen.
Uiteindelijk hoop ik dat mijn dochter net als ik een Barbie fan wordt zodat we samen een Barbie huis kunnen gaan bouwen.

modern poppenhuis dollhouse

Nog veel meer inspiratie (en Kim’s nieuwe Blythe pop, haar eigen webshop voor onder andere vloer-wandkleedjes in een poppenhuis) kijk je op haar Instagram account

PIN IT

modern poppenhuis dollhouse