Ik heb me toch zo’n leuke trend ontdekt! Een modern poppenhuis dat helemaal anno 2019 is! Geen oud bollige meubeltjes, geen vreemde (lelijke) poppetjes maar juist een heleboel zelf gemaakte spulletjes. Tipi’s, hippe ballenbakken en zelfs een bedhuisje op maat 1:12! Ik mocht van een aantal trotse mama’s hun poppenhuizen delen en ik werdt instant verliefd. Bij gebrek aan hobby’s (NOT) bedacht ik dat dit misschien een leuk project is voor volgend jaar (dit jaar met een dreumes en puberende peuter lijkt me geen goed idee). En natuurlijk erg leuk om als moeder-dochter-project te doen. Kijk je mee naar deze Dollhouse trend? En na alle prachtige foto’s, geef ik je een kort vijf-stappenplan waarmee je direct aan de slag kunt om zelf een modern poppenhuis te maken! Go go go!

Een heuse (woon)keuken in een modern poppenhuis

In een echt modern poppenhuis kan natuurlijk een echte keuken niet ontbreken. Het gave bakkersrekje is zelfgemaakt van een mini vogelkooitje en een houten plankje. Je moet er maar op komen! Of wat dacht je van de 3D geprinte stoelen, de kleine cola blikjes en meer. In deze keukens vind je genoeg inspiratie voor je eigen keuken!

[su_custom_gallery source=”media: 5972,5980,3553,,5981,5982,5979,5978,5977,3575,5976,5975,5974,5973,3554″ target=”blank” width=”400″ height=”400″ title=”never”]

De slaapkamers in deze moderne poppenhuizen

Die schattige poppetjes (van het merk Sonny Angelsmoeten aan het eind van de dag natuurlijk ook ergens kunnen slapen. In een bedhuisje, of een prachtig blauw bedje. En wat dacht je van prachtige tipi tentjes en de ballenbak. Of een poppenhuis in een modern poppenhuis! De dekbedovertrekken zijn zelf gemaakt van witte stof, met daarop de bedrukking gestreken. Simpel maar zo leuk!

[su_custom_gallery source=”media: 6000,5999,5998,5997,5996,5995,5994,5993,5992,5991,5990,5989,5988,5987,3570,3572,3565,3564,3563″ target=”blank” width=”400″ height=”400″ title=”never”]

Mini badkamers

Lekker badderen in de badkamer. Zo zag ik laatst een wasbak gemaakt van een snack schaaltje van de Blokker (die hierboven zijn wel echte mini wasbakken trouwens) !  Zoals je al wel doorhebt hoef je niet alles te kopen. Je moet gewoon even met hele kleine ogen kijken naar alles wat je om je heen ziet.

[su_custom_gallery source=”media: 3567,3559,6001,6002,6003,6004″ target=”blank” width=”400″ height=”400″ title=”never”]

Mini woonkamers in een super modern poppenhuis

En waar is al het avontuur? In de woonkamer natuurlijk. Lekker zitten met een kopje thee, of samen televisie kijken. Deze moderne poppenhuizen hebben de mooiste woonkamers. Je zou ze gewoon in het echt willen nabootsen!

[su_custom_gallery source=”media: 6012,6011,6010,6009,6008,6007,3561,6006,6005,3562,3560″ target=”blank” width=”400″ height=”400″ title=”never”]

Maileg gecombineerd met DIY

Als je een beetje een interieur junkie bent en van kids decor houdt, dan ken je vast wel het merk Maileg. Schattige konijnen en muizen die super verfijnd zijn. Maar ze hebben meer dan alleen de knuffels die bijna iedereen kent! Ze hebben ook prachtige poppenhuis meubeltjes en accessoires. Van bankjes, tot mini thee kopjes, knijpers en wasrekjes.

[su_custom_gallery source=”media: 3572,3571,3570,3573,3569″ target=”blank” width=”400″ height=”400″ title=”never”]

Het houten bedhuisje komt van @projectdollhouse , en het mini schilders ezeltje is gekocht bij de Action. Zo zie je dat je duurdere meubeltjes van bijvoorbeeld Maileg, prima kunt combineren met goedkope zelf gemaakte, of zelf bedachte items. Je kent de lightboxen van A Little Lovely Company vast wel, en @laurawopereis maakt ze in het Ieniemienie. De tipi plank is ook van @projectdollhouse. De gepersonaliseerde stickers (zoals de racebaan, naam, dots en zwaantjes) en meer accessoires kun je krijgen bij @studiolittlesissy

De mooiste poppenhuizen in hun geheel

Al die kleine kamertjes zijn natuurlijk hartstikke leuk. Maar wat iedereen ziet, is het moderne poppenhuis als geheel. En daarom als laatste (save the best for last zeggen ze toch?) alle volledige moderne poppenhuizen.

[su_custom_gallery source=”media: 6029,6028,6027,6026,6025,6024,6022,6021,6020,6019,6018,6017,6016,6015,6014,3557,3556,3555,3568,3566″ target=”blank” width=”400″ height=”400″ title=”never”]

Zelf aan de slag met een modern poppenhuis met dit stappenplan

Misschien beginnen je handen na al deze mooie plaatjes wel ontzettend te jeuken. Dan zou ik zeggen, aan de slag met die hap! Wie weet heb je nog wel ergens een oud poppenhuis liggen, of hebben je ouders jouw oude poppenhuis nog wel ergens onder het stof liggen.

Stap 1: De basis schuren & schilderen

Het eerste wat je kunt doen om je oude poppenhuis te pimpen tot een modern poppenhuis is door de boel te schuren en opnieuw te verven. Want een likje verf doet al veel wonderen. De meeste moderne poppenhuizen hebben een witte basis, maar je kunt hier natuurlijk lekker zelf bepalen wat jij je moderne poppenhuis voor kleur geeft.

Zorg er dus voor dat je alle houten delen van het poppenhuis even goed opschuurt, want alleen dan blijft de nieuwe verflaag goed zitten. Het is even een (rot) werkje, maar als het eenmaal gebeurd is heb je de perfecte basis voor je moderne poppenhuis.

Stap 2: Welke ruimtes ga je maken

Nu je de basis goed in elkaar hebt zitten kun je gaan nadenken over welke ruimtes je in je poppenhuis wilt hebben. Ga je voor een grote open keuken met een woonkamer er naast? Of wil je liever een grote badkamer en een woon-leefkeuken? Misschien wil je naast twee slaapkamers voor de kids ook wel een grote mensen slaapkamer in je moderne poppenhuis, of zelfs een speciale speelkamer op de zolder. Zoals je al ziet is het kiezen van de ruimtes best belangrijk. Want alleen zo weet je wat je nog nodig gaat hebben, en hoe je het moderne poppenhuis in wilt gaan richten.

Stap 3: Behangen/verven/vloeren leggen

Nu je weet welke ruimte waar komt, kun je gaan fantaseren over de inrichting van je kamers. Wil je een echte houten vloer? Dan kun je bijvoorbeeld houten tongspatels kopen, waarbij je elke keer de ronde kant er vanaf ‘knipt’ zodat je rechte planken krijgt. Meer tijd en werk besparen? Je kunt ook een placemat met houtstructuur op de vloer plakken. Maar je kunt ook met plakfolie aan de gang. Zo maak je makkelijk een mooie marmer vloer met dit marmerpatroon plakfolie. In de badkamer kun je ervoor kiezen om een tegelvloertje te leggen met mozaïek steentjes

Ook kun je nu aan de slag met de muren. Je kunt natuurlijk een behang staal van de bouwmarkt in de buurt meenemen, maar vaak zijn deze patronen wel erg groot voor in een poppenhuis. Dus een tof behangetje zoek je het makkelijkst gewoon online, zelf uitprinten op een A4-tje en opplakken die hap.

Stap 4: Inrichten met bestaande meubeltjes

Yes! Het leukste gedeelte van het hele moderne poppenhuis gedeelte komt natuurlijk nu! Want na al het klussen en verbouwen (op kleine schaal) is het tijd om de boel in te richten.

Je kunt dit het snelste doen door bestaande meubeltjes aan te schaffen. Zo verkoopt Skattich heeeeeeel erg veel leuke meubeltjes die perfect passen in een modern poppenhuis. En ook bij Project Dollhouse kun je terecht voor ontzettend veel prachtige moderne poppenhuis meubeltjes en accessoires.

Maar ook via bijvoorbeeld bol.com kun je toffe meubels kopen. Zo zijn de meeste meubels van Lundby van zichzelf al vrij modern. Je kunt ook kiezen voor klassiekere houten meubels en ze eventueel waar nodig van een nieuw verflaagje te voorzien.

Ook het ‘muizen merk’ Maileg heeft ontzettend mooie meubeltjes voor in een modern poppenhuis. Hiervoor zul je alleen wel wat dieper in de buidel moeten tasten, dan de meeste andere merken poppenhuismeubelen.  Wil je echt meer je eigen twist aan je moderne poppenhuis geven? Dan zijn DIY meubels natuurlijk dé oplossing.

Stap 5: Het maken van eigen meubeltjes en accessoires

Je kunt nu je de smaak echt te pakken hebt ook aan de slag gaan met het maken van eigen meubeltjes. En dat is minder moeilijk dan het lijkt. Helemaal als je de houten plankjes van de Action koopt. Of die van de Hema. Ze lijken op Kapla, maar zijn een stuk goedkoper, waardoor je met minder schuldgevoel de schaar/zaag erin kunt zetten.

Hieronder zie je een aantal meubeltjes die gemaakt zijn van deze bouwplankjes. Het enige wat je nodig hebt is een verstekbak, een zaagje en houtlijm. En een beetje een vaste hand en wat creativiteit zijn handig. Maar aan de hand van onderstaande foto’s kom je vast al heel erg ver.

 

Wil je inspiratie voor het hele huis? Ik mocht van de lieve dames, Annemieke, Jildou, Hanneke, Jenske, Ellen, Jose, Pauline, Debby, Anouk, Sanne, Deborah, Desiree, Geanne, Ilona, Linsey, Monique, Lusanne, Susila, Wendy, Shannon, Lidewij, Mandy en Lolkje hun hele huizen en kamers delen. Doe je inspiratie hier op, en ik ben benieuwd of jullie ook een nieuwe hobby/verslaving hebben na dit toffe inspiratie artikel  😉

Instagram accounts vol moderne poppenhuis inspiratie

Bella Mini

Mini huisje nr. 32 

Lolkjes Dollhouse

Casa Di Gioia

Huize Hanneke

Poppelynn

Skattich

Lovely Dollhouse

Cute Tiny House

Herinnerecyle

Er bestaat trouwens ook een ontzettend leuke Facebook groep waar je nog veel meer inspiratie kunt opdoen, vragen kunt stellen en je eigen moderne poppenhuis kunt showen.

PIN onze tips voor het maken van een eigen modern poppenhuis

modern poppenhuis maken