Een baby geboren, wat een feest! Je begint aan een heel nieuw hoofdstuk, een levenslang hoofdstuk. Maar het opvoeden van een kind brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Het is een ontzettend leuke, maar soms ook zware taak. Gelukkig zijn er tegenwoordig een aantal zeer handige apps die ons (ouders die nog niet al het fijne er van weten) een handje helpen. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje. Alvast verklappen welke wij het aller aller aller beste vinden? De EHBO app van het Rode Kruis. Lees je mee welke apps er nog meer onmisbaar zijn op je telefoon (of tablet)?

Opvoeden en de digitale wereld

Onze digitale wereld brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Zo download je tegenwoordig al in een paar klikken een handige smartphone app. Er zijn tegenwoordig vele handige apps beschikbaar die helpen bij de ontwikkeling en het opvoeden van je kind. Ze bevatten handige tips en aanwijzingen, die in bepaalde situaties goed van pas komen.

Babyfoon 3G 

screenshots_babyfoonEen zeer handig hulpmiddel vlak na de geboorte van je baby is de Babyfoon 3G app. Het is de ideale vervanger van de traditionele audio baby monitor. Deze app is al in een paar klikken te installeren op twee iOS of Android toestellen. Met deze digitale babyfoon hoor je live alles wat er gebeurt in de babykamer. Ook erg handig is dat de Babyfoon 3G een seintje geeft wanneer je kind wakker is.

Veilig Groot Worden 

Het is bijzonder om te zien hoe snel jouw kindje zich ontwikkelt. Binnen enkele maanden zal het uit nieuwsgierigheid alles in je huis willen ontdekken. Het is dan ook fijn om een veilige- en kindvriendelijke woonomgeving te hebben. De Veilig Groot Worden app helpt je daar graag een handje bij. Op deze eenvoudig te installeren app vind je namelijk allemaal handige veiligheids- en kooptips. Deze kun je bovendien aanpassen op de leeftijd van het kind en de grootte van je huis. De Veilig Groot Worden app groeit dus in feite mee met jouw kind.

EHBO Rode Kruis 


Zelf heb ik al jaaaaaaren mijn EHBO diploma (heb zelfs alle Jeugd diploma’s die er te halen vielen gehaald), maar toch zakt het wel wat af. Gelukkig een goed teken, omdat het inhoud dat ik die kennis niet heb hoeven gebruiken, maar handig is anders. Daarom staat deze app van het Rode Kruis zelfs onder mijn favoriete apps. 

‘Bij opgroeiende kinderen zit een ongeluk altijd in een klein hoekje. Een spelend kind loopt nu eenmaal wel eens een blauwe plek op. Wel is het belangrijk om te weten hoe je daar als ouder mee om moet gaan. Via de handige app EHBO Rode Kruis ontvang je belangrijke tips bij een ongeluk. Zo geeft het informatie en filmpjes over 13 ongelukken met kinderen die regelmatig voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een bloedneus of vingers tussen de deur. Ook in ernstige gevallen zoals brandwonden, verslikken en bewusteloosheid vertelt deze app welke stappen je als ouder moet nemen.’
Ben je benieuwd naar de overige apps uit een handige top tien? Kijk dan hier

Ik vind de Ignore No More app trouwens ook echt geniaal bedacht! Nu nog wachten tot zoonlief oud genoeg is voor een smartphone…

Wat is jouw favoriete app die je helpt met het opvoeden van je kids?


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met UnitedConsumers