Weet jij deze zomer vakantie nog niet wat je wilt doen met de kids?! Uitjes en vakanties zijn leuk, maar soms is het ook wel heel erg leuk om iets te doen wat je anders nooit zou doen. Zo wilde onze zoon graag een stop motion film maken met zijn LEGO. Dat is nou echt iets wat je normaal gesproken niet zo heel snel zal doen, vanwege de tijd en alle extra’s die erin gestoken moeten worden. Maar dat is nou een super tof vakantie project. Daar gaan we dus nog mee bezig deze zomervakantie, want die van ons is gelukkig nog lang niet afgelopen!

Maar dat bracht me bij het volgende.idee. Waarom gaan we niet eens onze wereld van een andere kant bekijken. In plaats van alles van de grond te zien, gaan we de lucht in. Niet in een luchtballon of een vliegtuig, maar met een drone met camera. Hoe tof is dat?! Gelukkig kun je steeds goedkoper een drone bestellen, zoals bij Droneland . Dus wat kun je allemaal voor leuke experimenten doen, en wat valt er eigenlijk allemaal te ontdekken met zo’n drone?

Wat is een drone eigenlijk?

Een drone is heel in het kort een onbemand luchtvaartuig. Geen immens grote Boeing, maar het kan zo klein zijn als een volwassen mannen hand. Je kunt een drone besturen met een soort afstandsbediening, of het laten vliegen via een vooraf een geprogrammeerde route. Er zijn veel verschillende soorten drones, en een uitleg over wat de drones allemaal kunnen vind je hier. Maar wat kunnen kinderen nou eigenlijk met een drone?

Foto’s en video’s maken

Om te beginnen kun je gewoon leren hoe je een drone bestuurt, dat is namelijk een vak op zich. Omdat het geen bestuurbare auto is die gemaakt is om mee te botsen, is er wel voorzichtigheid gebaard, en dus ook toezicht. Als het sturen en vliegen eenmaal wat onder de knie is, kun je het echte werk gaan beginnen.

Door een camera aan je drone te hangen kun je spectaculaire beelden maken vanuit de lucht. Eerste eens van je achtertuin, en dan misschien zelfs eentje van de school van de kids. Hartstikke leuk om mee aan te komen als school weer begint of niet soms?!

Een route vliegen

Je kunt nu vanaf de grond een toffe speurtocht verzinnen, en hem in de lucht uitvoeren. Vlieg de derde bocht naar links, stuur je drone door langs de bomen naar de vijver. Land de drone op het grote grasveld achter de snackbar, en ga zo maar door. Wat foto’s onderweg maken als bewijs voor mama of papa en je hebt een hele middag plezier gehad!

 

Zou jij een drone voor je kids kopen om de wereld nog meer te ontdekken?

 

 

© Shutterstock