Als je uit de jaren ’90 of daarvoor komt, dan heb je vast en zeker de klassieker ‘Oorlogswinter’ van Jan Terlouw gelezen. Het boek is zelfs al verfilmd geweest en is haast standaard in de oudste groepen, van de basisschool, te vinden. Nu stuitte ik op een geweldige actie/aanbieding die ik jullie niet kan onthouden. Vanaf 20 februari koop je namelijk het paperback boek ‘Oorlogswinter’ voor maar € 1,- bij een boekhandel bij jou in de buurt.

Lees snel verder over deze ludieke actie en haal jouw boek over drie dagen op bij de boekhandel, voor deze spot prijs.

Een prachtige klassieker Oorlogswinter voor maar 1 euro

De boekverkopers van Nederland hebben de handen ineen geslagen om dit te realiseren. Zij hebben besloten om vanaf februari 2016 ieder jaar een van die prachtige boeken ter beschikking te stellen voor maar 1 euro. Dat is toch werkelijk te geef! En dan niet zomaar een goedkope pocket, maar een prachtige paperbackuitgave op romandruk met full colour omslag. Boeken om te hebben, om te koesteren.

Zonder een cent subsidie, maar dankzij de ondersteuning van de Koninklijke Boekverkopersbond, het CB en drukkerij Wilco gaat deze unieke boekhandelsactie begin dit jaar van start.

12715271_1006099669448394_2956743859554929744_nVisie en daadkracht

De boekverkopers van Nederland laten met deze actie niet alleen zien dat ons land over een uniek boekhandelsnetwerk beschikt. Geen enkel ander land ter wereld telt zoveel boekverkopers als Nederland. Maar de boekhandels van Nederland laten met deze actie ook zien dat zij beschikken over een ongeëvenaarde daadkracht. En over een visie op de noodzakelijke plaats van het boek in het onderwijs en het leven van kinderen. Je kunt de geschiedenis niet echt begrijpen als je je beperkt tot feitenkennis. Je kunt de wereld pas echt begrijpen als je er boeken over leest. Het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw is daar een prachtig voorbeeld van. Een betere start van ‘het jaar van het boek’ kan haast niet.

IJsmuts op of neem je knijpkat mee

Ga vanaf 20 februari naar je boekhandel met één euro op zak en zet je ijsmuts op. Heb je geen ijsmuts? Geen probleem: dan neem je gewoon een knijpkat mee. Dan is voor één euro het prachtige boek Oorlogswinter helemaal van jou!