Vakantie NormandiëVroeger (toen ik zelf nog een klein meisje van 12/13 jaar was) gingen we al in de zomervakantie naar Normandië, Frankrijk. Waarom? Lekker weer, vriendelijke mensen, mooie natuur en een indrukwekkende geschiedenis. Wij stonden het liefst op van die goeie ouwe natuurcampings, kamperen bij de boer idee. In Frankrijk kun je dan hurk ’toiletten’ (lees gaten in de grond) verwachten en versgebakken stokbrood.
Nu ik zelf kinderen heb lijkt kamperen me nog steeds leuk. Helaas hebben we niet zelf de beschikking over een caravan, en zou ik het toch liever iets luxer hebben dan een hurk toilet. Gelukkig kun je tegenwoordig bijna op elke camping wel een sta caravan huren of een huisje. Dus op zoek naar een leuke vakantiebestemming voor deze zomer bracht ons bij de wat luxere vakantie op een camping Normandië.

Kamperen bij de boer, of logeren in op een landgoed

Kamperen bij de boer heeft zo zijn charme, echt waar. Maar met de jonge kids die wij hebben verwacht ik toch wel minstens een beetje normale toiletvoorziening, het liefst ook met warm water en een plek waar ook baby (die dan nog geen twee maand zal zijn) fijn gebadderd kan worden.
Toch kun je ook een luxe camping Vakantie hebben zonder dat het z’n charme verliest. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit prachtige landgoed (inclusief romantisch kasteeltje)?

1449147168952884

Alhoewel de romantiek vaak verder te zoeken is op een camping, is er in ieder geval een goed begin gemaakt op zo’n mooie locatie.

Kamperen met jonge kids een goed idee?

Voor de echte diehards is er natuurlijk een tent. De professionele kampeerders weten precies hoe je met jonge kinderen of zelfs baby’s kunt kamperen zonder al te veel problemen. Maar eerlijk is eerlijk, een (sta)caravan is toch ook heerlijk. Stevige muren die eventueel baby gehuil wat beter tegenhouden, en een vloer waar de kleintjes op kunnen kruipen. Gelukkig zijn er veel speelplekken op de wat grotere campings en is er elke dag minstens één spel of knutsel moment.

1401179992238304

Aqua-park op de camping

Ondanks dat een vakantie er is om even heerlijk niks te doen, is het natuurlijk ook wel net zo leuk als je wel wat kan doen (hoe irritant kunnen kinderen zijn die zich vervelen…)! Met een aqua park in de buurt heb je dus sowieso een hit. Maar hoe fijn is het als je niet elke dag al je spullen in de auto hoeft te laten, maar gewoon op de camping kan blijven? Gelukkig hebben ze dit op de wat luxere campings vaak, en kun je (samen met de kids) lekker naar hartelust glijden en zwemmen zolang je wilt.1401179994939784

Met wat slechter weer (want ja, je weet maar nooit) is het ook wel handig als in ieder geval een gedeelte overdekt is. Bij deze camping zit een overdekt waterpark van maar liefst 1300 m2. Dus laat het maar regenen zo af en toe, wij vermaken ons wel.

1449145872231434

Normandië met pubers

Zeg je vakantie, dan denken de meeste pubers ‘nee laat maar’. Ik blijf liever thuis chillen dan dat ik samen met de rest van het gezin verplicht leuk moet doen. Maar wie zegt dat het op vakantie niet leuk kan zijn? Bij de grotere campings hebben ze gelukkig recreatie teams die spooktochten, GPS routes of klim parcours organiseren. En chillend bij het zwembad vermaak je je ook wel.

Lekker op stap gaan is ook wel echt een must. Want in Normandië kun je mooi even de geschiedenis lessen die ze zo missen (NOT) in de praktijk laten zien. Pontons, bunkers en musea laten nog even zien hoe wij meer dan 60 jaar geleden bevrijd werden van de Duitsers.

Ook heel gaaf is Mont Sant Michél. Het eiland dat alleen overdag bereikbaar is via een pad, en dat met vloed weer van de buitenwereld wordt afgesloten door het water van de Noordzee. Lekker shoppen, en vooral klimmen en struinen door de kleine smalle straatjes die je steeds hoger leiden.mont-saint-michel-638462_960_720

Ben jij al eens (met of zonder de kids) naar Normandië geweest? En wat voor kampeer/logeer plek had jij?

 


Gesponsord artikel