Nadat we vorige week een dikke pompoen van 6 kilo opgestuurd kregen, begon met creatieve grijze massa overuren te draaien. Want met mijn vijfentwintig jaar heb ik nog nooit een pompoen vastgehouden laat staan uitgehold, of iets met de inhoud gedaan. Dus wat gaan we doen? We gaan Pumpkin Bars maken van de pompoen inhoud en ik laat je zien hoe. De Pumpkin Bars gingen er hier in ieder geval in als zoete broodjes bij de mannen!


Benodigdheden:

Bakmix

  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 236 gram bloem
  • 5 gram kaneelpoeder
  • 2.5 gram nootmuskaat
  • 2.5 gram zout
  • 2,5 gram bakpoeder
  • 2,5 gram bakzout
  • 240 gram pompoen puree (kopen in blik of zelf maken)
  • 120 ml melk
  • 300 gram suiker
  • 2 eieren

Cream Cheese Frosting

  • 225 gram cream cheese (roomkaas)
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 110 gram gezeefde poedersuiker

1. Pompoen puree

De inhoud van de pompoen hebben wij bewaard, en hier met een staafmixer dus de pompoen-puree gemaakt. Ik heb me laten vertellen dat je pompoen puree ook kunt kopen in blik (niet te vergissen met pompoen spread van de AH).img_6422

2. Melk bij de pompoen puree

Doe alle melk bij de pompoen puree in de kom en mix het met een garde losjes door elkaar heen.img_6423

3. Droge ingrediënten bij elkaar

Doe het bloem, het zout, het kaneel, de noodmuskaat, het bakpoeder en het bakzout bij elkaar in de kom. Mix dat ook losjes door elkaar.img_6425

4. De boter loskloppen

Klop de boter en de suiker door elkaar voor 2 minuten tot het een zachte substantie is.
img_6429

5. Eieren, droge ingrediënten en pompoen mix erbij

Voeg twee eieren toe aan de geklopte boter. Voeg nu twee delen van de droge ingrediënten toe, daarna alle pompoen en melk mix, en als laatste het laatste deel droge ingrediënten erbij. Mixer op de hoogste stand en mixen maar.img_6430

6. Oven op 180º, bakvorm invetten, mix erin

Natuurlijk moeten de Pumpkin Bars in de oven, dus hup oven aan op 180º. Vervolgens vet je de springvorm en het bakpapier in. Het bakpapier laat je aan twee kanten overhangen, en twee kanten van de vorm laat je ‘open’. Als de oven is voorverwarmd doe je de mix in de schaal.img_6431

7. Bakvorm 35 minuten in de oven en laten afkoelen

Zet de bakvorm mooi in het midden in de oven voor ongeveer 35 minuten. De ’taart’ moet een beetje terugveren als je erop drukt, dan is hij klaar. Haal de taart eruit en laat hem afkoelen op een rooster tot kamertemperatuur.img_6432

8. Creamcheese frosting maken

Mix de roomkaas, boter en een snufje zout met elkaar tot een luchtige mix voor ongeveer twee minuten. Doe de mixer op een lagere stand en voeg langzaam de gezeefde poedersuiker toe. Mix het tot het één mooi glad beslag is. img_64359. Creamcheese frosting

Smeer de creamcheese frosting bovenop de afgekoelde cake. Dit wordt een lekkere dikke laag van ongeveer 1,5-2 centimeter. Snijd de cake in twaalf stukken (ik heb hem geloof ik in zestien stukken gedaan, en kreeg zo vierkantjes, maar een Pumpkin Bar is natuurlijk rechthoekig en niet vierkant) Geen vierkante brownies maken dus 😉img_6442

Eet u smakelijk! Enne, als je hem maakt, laat je ons dan weten of die bij jullie ook in de smaak viel?