We krijgen bijna dagelijks de nieuwste items, hebbedingetjes en benodigdheden in onze inbox, door alle persberichten. En omdat we jullie hier niet mee willen overladen, maar wel de allermooiste nieuwe ideeën willen delen, leek het mij leuk om de categorie #PressPearls in het leven te roepen. Oftewel, de pareltjes uit de inbox van een online lifestyle magazine, zodat je zelf niet meer door het bos de bomen hoeft te zoeken. En we trappen vandaag af met een toffe sneaker met een prachtig geïllustreerd karakter. Je kent vast wel prachtige ouderwetse schoolplaten, ze worden steeds hipper en bekender. En met dat idee in het achterhoofd is deze toffe sneaker van Veja gemaakt. Voor het hele gezin. Hello voorjaar en hello twinnen to the max!

Veja X Deyrolle sneakers

Veja betekent ‘kijken’ in het Portugees en inspireert de consument om verder te kijken dan de sneakers en hen inzicht te geven hoe ze zijn gemaakt.

Deyrolle laat zien hoe prachtig de natuur is en zet het behoud hiervan centraal bij alles wat ze doen. Het tonen van deze natuurpracht en het beschermen van de planeet is wat Veja en Deyrolle met elkaar verbindt.

De samenwerking van deze twee Franse merken, verkrijgbaar vanaf 15 maart, is geïnspireerd op de educatieve posters van Deyrolle. Centraal in deze samenwerking staat het verband tussen vlinders en het proces van zijde maken, maar ook de toekomst en innovatie. Voor deze sneaker is de zijde gemengd met een duurzaam materiaal, Lyocell. Dit is een hernieuwbaar materiaal dat wordt gewonnen uit eucalyptushout cellulose, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Oostenrijk.

Veja’s zijde wordt voor 100% gemaakt in Brazilië. De coconteelt wordt gedaan door een klein aantal producenten uit de regio Parana. Het garen wordt geverfd en geweven in een high-end fabriek in de buurt van Sao Paulo.

Over Veja

Veja maakt sneakers anders dan anderen; met gebruik van organic, upcycled & fairly traded katoen voor het canvas van de schoen. Wild & fairly traded rubber voor de zolen en technologisch materiaal gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

Veja combineert minimalistisch esthetiek en innovatieve technologieën en produceert in een high-standard fabriek in Brazilië.

Voor de verzending werkt Veja met Atelier Sans Frontieres (ASF), een organisatie die zich inzet voor mensen die met sociale uitsluiting worden geconfronteerd. ASF helpt hen een nieuw leven op te bouwen en werk te vinden. Het hoofdkantoor van Veja is gevestigd in dé modestad; Parijs