Het is altijd leuk om met papa of mama iets samen te doen, en daarom heb ik een nieuwe categorie het leven in geroepen, #DIYDaddy en #DIYMommy. Allemaal super leuke projecten of knutsels die je samen met je kids kunt doen. Echte QualityTime dus. En vandaag deel ik een aantal prachtige én stijlvolle DIY’s van blogger Tanja van HoogDalem. De meeste DIY’s die we vandaag delen nemen niet meer dan een halve dag in beslag, een ideaal project voor tijdens een weekend. Of nog leuker, om samen met papa te maken voor Vaderdag. Weer eens wat anders dan een paar sokken. Een leuke klus middag met z’n kids en nog iets waar je jaren van kan genieten. Wie wil dat nou niet. Ik zou zeggen, haal je gereedschapskist en je handige handjes uit de kast en aan de slag!DIY zandbak sandbox

Een prachtige zandbak + speelplek

Heb jij nog plek in je tuin om een klein stukje om te toveren tot een kinderparadijs? Wij zeggen altijd, als de kinderen het leuk hebben, dan hebben wij het ook goed. Lachende gezichtjes en blije kids zijn eigenlijk alles waar we het meestal voor doen. Dus als het dan mooi weer is, en de kids zijn heerlijk aan het buiten spelen, kunnen wij met de beentjes omhoog lekker genieten van het weer, van de kids en van elkaar.

DIY zandbak sandboxDeze prachtige zandbak is niet alleen maar om met zand te spelen, maar geeft ook ruimte aan creativiteit. Het huisje erboven is namelijk gemaakt van schoolbordverf, dus kunnen de kids uren tekenen en kleuren. Ook is er nog genoeg plek om lekker te zitten en te spelen met treintjes, auto’s, of dinosaurussen. Wil je weten hoe je deze zandbak zelf maakt? Lees dan hier de volledige beschrijving van deze DIY zandbak. Staat toch prachtig in elke tuin, en je kunt na het klussen heerlijk plaatsnemen op één van je Wicker tuinsets of in de luie hangstoel.

DIY speelplek voor in huis

DIY playroom speelplek

Als de kids buiten al een leuke plek hebben, dan kun je er ook voor kiezen om de kids binnen een eigen plekje te geven. Een bureautje en een plek waar al het speelgoed mooi kan worden weggeborgen. Wij doen dat momenteel in een standaard saaie vakkenkast van Ikea (je weet wel, die van 5×5 vierkantje vakjes) maar wat is dit een prachtig idee. Wij zouden hem zelf iets breder maken, zodat er meerdere stoeltjes aan zouden passen, maar het is echt een prachtige speelplek.
DIY speelplek playroomDoordat het ook gelijk als bureau functioneert zou het ook een fijne plek zijn om wat aan te lezen of wat huiswerk te maken. Doordat het bureautje hoger is, kun je ook nog eens handige bakken met wieltjes maken, zodat die makkelijk er onderuit kunnen rollen. Genoeg plek voor alle speelgoed die je liever niet constant in het zicht hebt.Mijn man boort het liefst helemaal geen gaten in de muur, en daardoor hebben we niet erg veel plankjes of ophang plekken. Maar met deze speelplek kun je eigenlijk naar hartelust gaatjes boren en plankjes hangen, of een toffe grote ronde haak, voor mooie posters of andere toffe accessoires. DIY playroom speelplek

Wat je hier ook kunt zien, is dat je echt zo uitgebreid en zo minimaal kunt gaan als je wilt. Hang je nog een lampje op, of zelfs een spiegel. Misschien een haakje aan de buitenkant van de speelplek of maak je er zelfs nog wandplankjes op. Het kan allemaal. De uitgebreide werkbeschrijving van deze handige speelplek vind je hier.

Buiten-speelkeukentje

DIY speelplek tuin garden play

Niet genoeg van al deze toffe projecten gekregen? Maak dan eens in plaats van een toffe modderkeuken een leuke ‘droge speelkeuken’ in je voor of achtertuin. Op het balkon kan het trouwens ook prima.

DIY speelplek tuin play garden

Alle benodigdheden en de werkbeschrijving van deze buitenspeelplek staan op deze site.

 


Voor nog veel meer prachtige interieur en styling blogs kun je altijd terecht op Tanja van Hoogdalem’s eigen lifestyle blog. Lief dat we deze toffe DIY’s mochten delen!