Hot hot hot, we hebben weer een trend gespot! Deze keer in geboortekaartjes-land en we vinden echt dat elke aanstaande papa of mama deze trend moet overwegen. Met de handgemaakte illustraties van waterverf, of heel hip ‘watercolor’.

Waarom waterverf?

Tja, de grote hamvraag is natuurlijk, waarom waterverf? De meeste illustraties zijn gewoon met de computer gemaakt en dat doen we al heel lang zo. Nou waarschijnlijk is het juist daarom weer hip en trending. We houden niet meer massaal van technische spulletjes, we gaan steeds meer terug naar ‘vroeger’. Nostalgie of je noemt het vintage. Maar weer zelf dingen maken, vakmanschap en spullen die handgemaakt zijn, zijn steeds meer in. Dus dan is natuurlijk naast handlettering, zelf red velvet cakes (a la Heel Holland Bakt) maken en breien, aquarellen weer helemaal hot en happening. Dus dan ook watercolor geboortekaartjes.

Favorieten op een rijtje

Natuurlijk heb ik al een heleboel watercolor geboortekaartjes voorbij zien komen, anders had ik er niets over geschreven. Maar ik zet even hieronder voor je, mijn favorieten op een rijtje. Ze verschillen soms best wat van elkaar, maar allemaal zijn ze gemaakt met waterverf, door iemand die zijn (of waarschijnlijk haar) uiterste best heeft gedaan er iets prachtigs van te maken.

botanisch-geboortekaartje-meisje-aquarel-blad-monstera Jaaaaa, deze plant staat ook op mijn wislist voor kerst (voor wanneer de kerstboom er weer uit moet) maar nu dus ook op een geboortekaartje. Ik vind hem prachtig, en ook niet per definitie een geboortekaartje. Meer een soort kunstwerkje voor aan de muur.geboortekaart-bloem-stijl-meisje-boom-lief Als we het dan toch over kunstwerken aan de muur hebben. Wat dacht je van deze prachtige bloesemtak, met heel duidelijk de naam van je kleine? Ik vind hem prachtig, maar zou het alleen doen bij een klein meisje. Vind persoonlijk bloemen toch wat minder voor jongetjes. geboortekaartje-jongen-waterverf-hart-stoer-ster-maan

Zeg je watercolor, dan denk je vast aan bovenstaand kaartje. Mooie achtergrond van waterverf, rustige symbolen en duidelijk wanneer babylief geboren is.geboortekaartje-watercolor-meisje-oranje-krans-bloemen

Een rechtopstaand kaartje waar haast niet meer watercolor op kan dan dit. Maar hoe mooi is de holografie met daarin een mooie tekst, daaronder de naam van je kleintje de datum en nog veel meer leuks. krans-goud-roze-veertje-goudkleurig-watercolour lief-geboortekaartje-veertje-boho-hartjes-waterverfEn dan heb je natuurlijk de veertjes. Veertjes en dromenvangers zijn haast onmisbaar in 2016. Je komt ze overal (te pas en te onpas 😉 ) tegen. Maar op deze geboortekaartjes zijn ze wel erg mooi.
vintage-geboortekaartjes-jongen-auto-watercolour

En dan voor de echte trendy moeder die wel heeeeeeel erg ver terug in de tijd wil, een gave vintage autootje, voor een stoere kleine boy.

Doe jij mee met de watercolor trends? Of kies je liever voor een doorsnee ontwerp?

 

 

 

 


Dit artikel bevat gesponsorde inhoud