Al sinds Primark in Nederland haar intreden deed, werd ik overstelpt met mensen die vroegen of ik al bij dé Primark was geweest. Het antwoord tot gisteren was ‘nee’. Horrorverhalen over niet-buggy-proof-winkelen, duwende vrouwen, wachtrijen waar de Efteling ‘u tegen zegt’ en kwaliteit die het nog geen jaar volhoudt. Niet iets wat mij aantrekt…
Toch kon ik afgelopen weekend de ‘verleiding’ niet weerstaan om, toen we dan toch in de buurt van een Primark (Enschede) waren, toch een kijkje te nemen voor onze baby girl. Na de kleertjes van baby’s grote zus te hebben uitgezocht bleef er maar bar weinig over. Nog geen zes shirtjes en een paar broekjes… Dat is natuurlijk iets te weinig, en dus werd de missie dat weekend om te slagen voor wat baby benodigdheden.

Primark en leuke babykleren?

Allereerst viel het me binnen allemaal wel redelijk mee met de drukte. Ja er waren genoeg dames, maar gelukkig konden we naar boven toe, waar op de mannen en kinderafdeling toch minder mensen waren. Handige ‘bigshopper’ mee en lekker inslaan was de missie. Het was even zoeken naar de echte babymaatjes (maat 50-62 had ik nog nodig) maar uiteindelijk vond ik welgeteld 4 rekken met babykleren. Twee met sokjes, maillotjes, rompertjes, dekentjes en hydrofielluiers. Eén in de roze variant (lekker girly) en een blauwe/grijze versie (for the boys).

Verder nog een rek met meisjes kleren en een rek met jongenskleren (bij beiden ook schoentjes en andere accessoires). Helaas heb ik een soort aangeboren hekel aan Disney figuren (bij jonge kinderen die toch geen favoriet Disney figuur hebben), konijnen, beren, schapen… Tja eigenlijk alles wat lelijke beesten erop heeft. Kan het niet gewoon stoer zijn met letters (voor de jongens) of lief met wat kant of een strikje?! Kennelijk niet echt. Helaas viel daardoor meer dan de helft van alle babykleding af (en het was al niet zoveel!).

FullSizeRender (21)

Voor babykleren zou ik dus niet echt speciaal meer naar de Primark gaan. Daarin tegen vond ik de meisjes en jongens kleren vanaf maat 86 echt ge-wel-dig! Leuke prijs, super hippe designs. Maar standvastig hield ik me aan mijn babymissie, en heb ik alleen echte babydingen aangeschaft voor deze shoplog (aaaah, ik kan haast niet geloven dat ik aan de #outfitoftheday #ootd #shoplog hype meedoe!).

Shoplog en ‘de schade’

Hydrofiel luiers

Allereerst kocht ik wat nieuwe hydrofiel luiers in, omdat de oude echt op zijn (toe aan een enkele reis ROVA). Ze worden per drie verkocht voor € 4,50. In een pak zitten 2 gestipte luiers en 1 effen witte luier.

FullSizeRender (18)

Leggings/broekjes

Twee handige broekjes/leggings. Eentje in spijkerstof voor € 3,50 en eentje met witte stippen erop voor € 4,00.

Roze vestje van 100% organisch katoen

Ze hadden dit vestje ook in grote zus haar maat (die dus ook stiekem meegenomen) dus die gekocht voor een fotoshoot/feestje/belangrijke dag. Beetje jammer dat maat 50 net zoveel kostte als maat 92, namelijk € 6,00. Je zult wel alleen betalen voor het ontwerp en niet voor de stof…

Rompertjes

FullSizeRender (19)Twee 3-packs gekocht met effen rompers. Eentje met 3 witte, en een pak met 1 witte, een lichtroze en een donker roze. Allemaal met lange mouwen voor € 4,50 per 3-pack.

Pyjamaatjes/boxpakjes

FullSizeRender (20)
Vind dat nog altijd hele handige dingen. Oké, niet zo fashionable als een lief broekje met een hip shirt, maar het is toch ook fijn om de eerste paar maanden nog in comfortabele kleding te mogen leven.
Ik kocht er drie tegelijk voor € 10,00. Handige drukknoopjes en de sokjes aan het pakje vast.

 

 

De totale schade was dus ‘maar’ € 41,50 voor alles wat ik voor onze kleine meid heb gekocht.

FullSizeRender (22)

Wat vind jij van de kleertjes en babybenodigdheden? En ben jij het met mij eens dat ze niet echt leuke baby kleertjes hebben? Of slaag jij altijd wel bij Primark…