Af en toe wegdromen bij een prachtig interieur, is één van mijn grote hobby’s. Lekker met een kopje thee erbij, inspiratie op doen voor ons eigen huis, en ook vooral gewoon af en toe wegdromen en fantaseren over fantastische huizen. Maar het beste is natuurlijk om inspiratie op te doen en ook echt om te zetten naar iets wat je in je eigen interieur kan toepassen. En dat is voor veel ouders nog wel eens lastig. Want die Instagram en Pinterest perfect plaatjes hebben vaak geen spelende kinderen, laat staan etende kinderen, in beeld. Natuurlijk worden die foto’s na een grote schoonmaak en opruim-ronde gemaakt, en is het niet zoals het er elke dag bij die mama’s uit ziet. Dat scheelt weer, de druk kan van de ketel, omdat hun huizen er ook echt niet non stop zo mooi en netjes en perfect gestyled uitzien. Fieuw, we kunnen weer ademhalen. Dus vandaag laat ik je een aantal mooie inspiratie foto’s zien, én leer ik je hoe je van zo’n perfect plaatje ook echt actie kunt ondernemen om het in je eigen interieur (met levendige kids) toe te passen.

Kleine keuken? Kleine tafel

Helaas heeft niet iedereen een groot huis met een grote prachtige keuken erin gebouwd. Wij hebben zelf een redelijk grote keuken, en al zou ik het willen veranderen, het is een fijne grote en goed functionerende keuken. Maar hiervoor hadden we twee keukens met maar drie aanrechtkastjes, dus ik weet hoe het is om een kleine keuken te hebben. Toch kun je een groots gevoel creëren in een kleinere keuken. Als je de eetkamer in de keuken wilt kies dan voor een kleinere tafel. Een ronde tafel is wat dat betreft perfect. Ronde tafels geven namelijk een mooie nieuwe dimensie, en een spannende vorm. Bovendien heb je aan een ronde tafel nooit iemand die aan het hoofd zit, en kun je op een heel natuurlijke manier de dag door spreken, leuke verhalen vertellen en andere belangrijke gesprekken voeren. Ondanks dat de keuken hierboven afgebeeld vrij klein is, krijg je door de twee gevlochten lampen toch een natuurlijk gevoel, en een beetje design. Als je wat meer ruimte hebt voor een grote tafel, dan is een natuurlijke boomstamtafel van Robuustetafels.nl een echte eye-catcher, waarmee je instant de natuur in huis haalt.

Tv in huis? Een tv-meubel dat ook nog praktisch is

Zelf zijn wij het zeldzame mensensoort dat geen tv in huis heeft, maar speciaal voor jullie licht ik toch een goed tv-meubel uit. Want waarom kiezen voor alleen een dressoir waar je een tv op zet, en onderin wat DVD’s enzo kwijt kunt, als je alle ruimte erboven niet benut? Met dit handige systeem kun je niet alleen onder de tv spullen kwijt, maar ook ernaast, én erboven. Heb je hoge plafonds dan is dat natuurlijk ideaal om helemaal de hoogte van het huis mee te benadrukken.

Optimaal gebruik maken van daglicht

Wij zijn geluksvogels met een hartstikke licht huis. We hebben aan de achterkant maar liefst 6 meter breed ramen, waarmee we kunnen genieten van gratis licht. In de zomer, met de volle zon erop is dat wel wat minder fijn, en kan het al gauw oplopen tot een graadje of 28 als je geen maatregelen neemt. Gelukkig bestaat er de luxe van gordijnen, of zelfs electrische rolgordijnen, waarmee je de warmte buiten kunt houden.

Optimaal gebruik maken van daglicht kun je doen door te kiezen voor lichte vitrage. Mocht je niet de hele dag de gordijnen open willen, dan valt het zonlicht toch mooi gefilterd het huis in. Hierdoor is het ook weer mogelijk om voor een wat donkere muur te kiezen als accent muur. Goed daglicht is niet alleen heel mooi, maar ook nog eens heel goedkoop. Bij ons gaan de gordijnen dus niet te snel dicht. Maar met gordijnen kun je dus wel spelen met daglicht.

Rust en ruimte in de slaapkamer

Als je eens een nacht in een fijn hotel hebt geslapen dan weet je dat je niet veel nodig hebt voor een luxe gevoel. Of eigenlijk is dat vaak de clue. Het niet veel hebben in een kamer. De meeste mensen proppen hun slaapkamers vol met van alles en nog wat. Bloemetjes, accessoires, foto’s, kasten, boeken, kleding en ga zo maar door. Op zich is daar niet veel mis mee, maar hoe meer spullen je in een kamer doet, hoe onrustiger het er vaak van wordt. En in een onrustige kamer kun je niet makkelijk tot rust komen.

Key is dus om zo min mogelijk spullen in de slaapkamer te stoppen. En heb je een kleinere slaapkamer? Vergeet dan niet om een groots gebaar te maken met spiegels. Of dat nou een spiegelende deur is op de je kledingkast, of een aantal grote ronde spiegels aan de muur. Spiegels geven een ruimtelijk gevoel en daarmee ook het idee dat de kamer groter is. Win-win situatie dus. Plaats je de spiegels op de juiste plek, dan kun je nog weer meer optimaal gebruik maken van het daglicht, door dit de kamer in te reflecteren.

 

Ben jij ook een interieur junkie?! En wat is jouw favoriete stijl?

 

 

 

 


© Shutterstock
Dit bericht bevat gesponsorde content en/of affiliate links. Dit kost je niets extra’s maar zorgt ervoor dat wij deze blog draaiend kunnen houden en leuke dingen met de kids kunnen doen.