Sinds januari 2017 ben ik alweer officieel een zelfstandig ondernemer. Op zijn Amerikaans, een WAHM (Work At Home Mom), eentje die dus thuis is met de kids en tussen neus en lippen door werkt. Ja, dat is waar het in het echte leven op neerkomt. Natuurlijk zijn er wel tijden waarop ik standaard wil werken, maar met kids en zwanger zijn komt het er niet altijd even goed van. Gelukkig heb ik de meest gezonde en innoverende werkplek ooit, in huis. De StandUp is een prachtig vorm gegeven sta-bureau dat in elk interieur past, en haast geen ruimte in neemt. Dit juweeltje is de perfecte stijlvolle (thuis)werkplek. Dus ben jij ook een WAHM (blogger, vlogger, naaister, webshop houder, copywriter, of nog iets heel anders) , of vind je een werkplek of bureau thuis gewoon super handig, dan is dit wat je moet lezen en zien!

Thuiswerken is hip!

Steeds meer moeders (en ook vaders) kiezen ervoor om minstens één dag in de week thuis te zijn bij de kids. Misschien omdat je ervoor kiest ouderschapsverlof op te nemen, of werk je die dag thuis. Sommige ouders kiezen ervoor om bewust thuis te blijven bij hun jonge kids. En ik ben één van die ouders. Ze zijn al snel genoeg groot, we kunnen in principe rondkomen van één inkomen, en ik zorg het liefste zelf voor mijn kiddo’s. Mocht de situatie zich voordoen dat dat niet meer kan, dan zal ik ook bij een baas aan de bak moeten. Maar voor nu ben ik eigen baas! En dat is ontzettend hip! Overal om je heen zie je webshops ontstaan, beginnen moeders hun naaimachine uit het stof te halen, ontstaan er creatieve samenwerkingen en beginnen ouders met jonge kinderen een eigen bedrijf of merk op te zetten. Thuiswerken is dus hartstikke hip!

Een werkplek om van te dromen

Een goede werkplek is de must have voor een gezond en goedlopend bedrijf. De meeste zelfstandigen beginnen aan de keukentafel, terwijl de kids een broodje eten, hun huiswerk maken of komen voor een gezellig kletspraatje. De meeste van ons beginnen klein, en groeien langzaam tot een heus bedrijf uit. Zo ging het bij ons ook. Bloggen was leuk en het leverde af en toe naast producten en veel plezier ook geld op. Maar dan wordt het tijd om goed na te denken over wat je gaat doen. De keukentafel blijft niet altijd even praktisch, en een vaste werkplek is fijn.

Een bureau in de woonkamer is voor de meeste mensen niet echt een optie, omdat het gewoon te groot is, en teveel ruimte in neemt. Een apart kantoor is een luxe die niet elk huis biedt, en bovendien heb je dan minder zicht op de loslopende kids.

Daarom zocht ik naar een compacte werkplek, het liefst eentje die je kon inklappen of minder dan een vierkante meter in beslag zou nemen. Dan zijn er nog best veel opties. Een opklap-werkplek is niet het allerhandigste als je mij vraagt, omdat het elke keer dat je het op moet klappen betekent dat het opgeruimd en leeg moet zijn.

Een gezonde werkplek

Een werkplek moet niet alleen mooi zijn en functioneel, maar het liefst ook gezond. Hoe je een gezonde werkplek creëert? Denk aan niet teveel afleidingen, het liefst een plantje dat de lucht zuivert, een stoel waarin je een goede houding kunt aannemen (zodat je niet over tien jaar met een bochel of chronische rugklachten rondloopt) en een werkplek die je af en toe stimuleert te veranderen van houding. Hoeveel gezondheidsklachten zijn er wel niet te ‘danken’ aan kantoorbanen….

StandUp van Jaswig is een sta bureau dat helemaal mee’groeit’ met jouw wensen. Het bureau is op hoogte aan te passen en dus geschikt voor iedereen langer dan (dit gok ik zelf even) 1.50 m. tot een meter of twee groot. Door de verschillende standen kan hij hoger en lager, en is hij dus niet alleen geschikt voor één persoon in het huishouden, maar ook voor de ander. Voor gewone kantoren is het dus eigenlijk ook een ideale oplossing want je hebt voor al je werknemers altijd de goede hoogte.

De sta werkplekken zijn niet bedoeld om 8 uur per dag mee te werken. Je moet het rustig opbouwen, af en toe pauze nemen, en bijvoorbeeld afwisselen met werken aan je keukentafel  😉  Zo kun je prima 20 minuten achter elkaar staand werken, je voet kun je gemakkelijk even plaatsen op de voetensteun als je wat meer houvast wilt hebben.

Dat maakt het gelijk ook waarom ik zo houd van dit sta bureau. Het dwingt me een beetje om goed om te gaan met de tijd. Time management is nog zo’n dingetje waar veel thuiswerkende ouders tegen aanlopen. Maar als je toch maar een half uur wilt gaan staan aan je sta bureau, dan kun je die tijd maar beter gebruiken voor nuttige zaken (in plaats van te scrollen door Facebook).

Waarom sta bureau’s gezond zijn

Staand werken is super gezond! Wist je dat wij als Nederlanders, in Europa, de top bestijgen met het aantal uren dat we zittend per dag rondbrengen? Maar liefst 8-9 uur per dag brengen we op onze kadetjes door. En dat geeft de nodige gezondheidsklachten. Dus hup, sta op, en beweeg een beetje. Niet alleen onze kinderen hebben dat nodig, maar ook wij. Over kinderen gesproken. Wist je trouwens dat de StandUp van Jaswig ook een mini-me versie heeft? Ideaal voor kids die niet makkelijk stil zitten, en het is dus nog eens bewezen dat het gezonder is dan zitten ook  😉

Nu ik zwanger ben (alweer 23 weken, de tijd vliegt!) merk ik wel dat ik iets minder gebruik maak van de StandUp, vooral vanwege mijn bekkenklachten. Maar mensen met een normale gezondheid zullen toch elke dag wel een paar uur plezier hebben van zo’n prachtige werkplek. En weet je wat het sta bureau nog een beetje meer gezond maakt? Het feit dat het gemaakt is van prachtig materiaal dat je zelf in een handomdraai in elkaar kan zetten. Echt waar, of je het gelooft of niet, de StandUp heb ik helemaal zelf in elkaar geknutseld, en ik heb zeker geen twee rechterhanden (ik zou ook niet zeggen dat ik twee linkerhanden heb, maar ik ben geen klusser).

Design, gemak en gezond

Als ik de StandUp zou moeten omschrijven is dat in de bovenstaande zin prima gedaan. Het minimalistische design, wat me doet denken aan een Scandinavisch interieur, past echt in elk interieur. De neutrale kleur, het natuurlijke materiaal. Het zorgt er allemaal voor dat ik met plezier ‘naar mijn werk ga’. Wist je trouwens dat als je minder dan drie uur per dag zit, je je leven met maar liefst 2 jaar verlengd?? Dat dit een eye candy is, dat mocht wel duidelijk zijn. Dat het dan vervolgens ook nog eens je leven verlengd… Ik zou zeggen, in de benen en ga voor een gezonde, hippe thuiswerkplek.