Met de ingang van de zomer vorige week, is het ook hoogste tijd om eens in de schoenenkast van onze kids te kijken. Passen alle zomerschoenen van vorig jaar nog, of zijn ze alweer gegroeid als kool en zitten ze met hun tenen opgekruld in hun schoentjes? Voor dochterlief was dat al wel snel duidelijk (die ging van maat 21 naar maat 24 in een jaar tijd) dus die paste al haar sandaaltjes, sneakertjes en schoenen van vorige zomer zeker niet meer. En ook onze stoere boy kon wel wat nieuwe schoenen gebruiken. Maar wat zijn nou fijne zomer sneakers die ook echt het geld waard zijn? En waar let je op bij het kopen van nieuwe (zomer)schoenen?

Stylisch of comfortabel?!

Bij het uitzoeken van schoenen let ik er altijd op dat ze er wel een beetje fashionable uit zien. Ik bedoel, schoenen maken de man toch? Of in dit geval het kind. Toen we laatst in het buitenland waren kochten we voor dochterlief deze super gave neon roze Nikes. Ze was (en is er nog steeds) helemaal in love, en wil ze het liefst elke dag aan. Dat deze neon schoenen iets minder goed staan onder een zalmroze tutu is dan een bijzaak. Kennelijk zijn ze dus zo comfi dat ze er het liefste mee slaapt.
Kunnen style en loopgenot samengaan? Als je het aan onze prinses zou vragen dus wel!

Op zoek naar schoenen voor zoonlief dus. De enige eisen? Als het maar snelheidskleuren heeft en snel kan rennen… Die ‘snelheidskleuren’ verschillen per dag (de ene keer is het oranje, dan rood, en soms is zwart zogenaamd de allersnelste kleur) Dat wordt dus nog een hele kluif. Gelukkig heeft deze mama nog redelijk wat inspraak in de kleding en schoenen aankopen, dus samen op zoek.

Sneakers maken de man (of het jongetje)

Stoere zomer schoenen dus.. Dat was de wens en met sneakers zit je eigenlijk altijd wel goed. Ik kies er altijd voor om merkschoenen te kopen. Niet om het merk (of de reputatie die aan het merk hangt)  maar meer om de kwaliteit. Helaas liggen merk schoenen vaak een beetje boven ons budget (nee, wij geven geen 60 euro uit aan schoenen die nog geen vier maanden gedragen kunnen worden). Dus creatief zijn scheelt een hoop. We kopen alleen nog maar merkschoenen in de sale.

Omdat we zo goed geslaagd waren met de Nikes van dochterlief, zocht ik maar even voor het gemak naar Nikes voor zoonlief.

Dit is het verlanglijstje:

free-run-2-sportieve-sneakers_600x1000_44188

Stoere sneakers, met gave ‘gaatjes’ aan de zijkant. Lucht gaten volgens zoonlief om alle warmte af te voeren zodat de motor van zijn snelheidsvoeten niet oververhit raakt. En in de gewenste kleuren. Mooi donkerblauw met lichtblauwe accent kleuren.

Dochterlief heeft natuurlijk niet nog meer nieuwe schoenen nodig, maar die was helemaal weg van deze Nikes:

kaishi-print-gs-meidensneakers_600x1000_66031

Leuk panter printje, mooi accentkleurtje (mooi roze is niet lelijk) en vooral een hippe sneaker. Helaas voor haar was deze schoen slechts een paar (lees 12!) maatjes te groot. Deze mama kon ze wel in haar maat bestellen, maar dat doen we die arme meid maar niet aan.

Ik zou dus zeker zeggen, als je nog op zoek bent naar stoere zomerschoenen die ook nog eens je outfit complimenteren, kijk dan gewoon eens naar een paar sneakers (in de aanbieding)!

Wat vind jij nou echt leuke zomerschoenen? Ben jij ook zo gek op sneakers? Of heb je kids die liever in slippers de zomer doorbrengen?!