Het wordt weer lente, yeah!! Nu de Russische Beer weer terug is naar zijn eigen land, en de vogeltjes ’s ochtends vroeg alweer beginnen te fluiten, is het tijd om eens wat leuke spelletjes te delen die je kunt gaan doen tijdens het buitenspelen. Want verstoppertje en tikkertje dat kennen we nou allemaal al wel. En fietsen en stoepkrijten is ook niet echt nieuw meer. Dus maak de blits en kom met wat nieuwe toffe (team)spelletjes op de proppen. Zo kunnen de kids zich lekker samen buiten vermaken, über gezond (!), en heb jij binnen de handen af en toe vrij  😉  Win win!

Tic Tac Toe

Of kruisje – nulletje. Een hartstikke oud maar nog steeds super leuk spelletje wat je snel kunt doen met z’n tweeën of zelfs in teams. het enige wat je nodig hebt is wat verf, stenen en een plek om het spel te spelen. Eventueel teken je de vakjes met stoepkrijt op de stoep om het spel wat overzichtelijker te maken

 

Skippybal race

Heel simpel, maar hoe leuk is het om tegen elkaar te gaan skippyballen. Je denkt dat het niet zo heel moeilijk is, maar ga jij maar eens proberen op je hardst te skippy-en. Voor je het weet lig je met je neus in de modder. Hilarisch dus, helemaal als je kleine skippybal neemt, en grotere kinderen hebt. Wij deden het wel eens toen we zelf ongelooflijk uit verhouding waren (hello pubertijd) en de lange ledematen onder invloed van allerlei vreemde hormonen, door de lucht vlogen. Niet alleen goed voor de beenspieren, maar dus ook voor de lachspieren  😉

https://nl.pinterest.com/pin/257479303680128540/

Twisterrrrrrr

Je kent Twister natuurlijk! Zet je linkerhand op blauw, je rechtervoet op groen, je rechterhand op rood, en BOEM. Daar lig je. Of je moet mega lenig zijn, dan ben jij waarschijnlijk bijna altijd de winnaar met dit spel. Maar je kunt het dus ook prima spelen op het gras he. Zachte landing, en lekker buiten. Enige wat je nodig hebt zijn verf spuitbussen, een cirkel vorm en een aantal vrienden/vriendinnen.

Pittenzak spel

Of je nu gaat voor de winst, of je gelijk je kids wat extra rekenen wilt bijbrengen, het kan allebei met dit pittenzak spel. Nodig zijn papieren (of plastic) borden met daarop cijfers, een aantal pittenzakken, en een slim rekenwonder.

Degene met de meeste punten wint, of je speelt het spel zo, dat je kids bijvoorbeeld het getal 80 bij elkaar moeten gooien. Dus een zakje op 20, eentje op 10 en eentje op 50. Ook leuk om op het schoolplein te doen trouwens.

Volg de lijn

Goed voor de grove motoriek, en je kunt het zo makkelijk en moeilijk maken als je wilt. Teken een lijn en laat de kids de lijn volgen. Je kunt ze ook een bal erover laten rollen, die ze met een hockey stick moeten leiden, of met een auto over de lijn… Laat je fantasie maar erop los.


Samenwerking met Lobbes

© Shutterstock